dinica Postat Octombrie 3, 2018 Share Postat Octombrie 3, 2018 Acum 13 ore, bongiorno a spus: Nu am ascultat si nu sunt curios. Nu ascult la hoti ! Nu suna mai bine decat reprezentatia live si daca suna atunci minte asa ca.... Cu siguranta ceva s-a intamplat cu tine. Erai un om relaxat, o placere sa discute omul cu tine. Acum te-ai transformat intr-un roman 100%. Esti tot timpul nemultumit, suparat, pus pe cearta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VTP Postat Octombrie 3, 2018 Share Postat Octombrie 3, 2018 Citesc cu placere reactiile celor care au vizitat expozitia aceasta si as vrea sa remarc unele aspecte: - cred ca evenimentul a fost f. putin cunoscut, pentruca , fata de anii anteriori era mai mult furnicar de curiosi in camerele de prezentare, chiar daca nu sunt conditii optime de auditie; - intotdeauna opiniile noastre la astfel de evenimente sunt carcotase sau extrem de critice, ceea ce NU se obisnuieste, de exemplu in revistele din domeniu, pentruca orice expozitie, targ sau review intr-o revista audio, este o prezentare in scop de reclama comerciala, si, toate aceste evenimente sunt sustinute financiar de producatori, comercianti, sau oameni de afaceri cu interes in domeniu; - dupa cum se stie ( inca din cele mai vechi timpuri! ), aprecierea fenomenului audio este pur, pur, pur subiectiva, fara baza tehnica de cele mai multe ori, de multe ori se bazeaza pe criterii de pret sau interes personal ( propriul ego al fiecaruia! ). Atunci cand cel ce incearca sa stabileasca o ierarhizare, din mai multe motive personale exagereaza, lucrurile pot deveni amuzante sau chiar hilare! - si in acest domeniu s-a ajuns sa se faca arta pentru arta, si, in multe cazuri se exagereaza in mod voit pentru o maximizare a profitului, dar acest lucru devine deranjant pentru multi care au cunostinte si tehnice suficiente pentru a trece de o opinie pur subiectiva. De altfel am vazut si contrarul acestei afirmatii daca ne documentam pe topicurile de DIY ( unde, uneori, se exagereaza cu masuratori, care contravin subiectivismului la care se ajunge in final! ). - poate ca cel mai bine este sa cautam calitatile fiecarui produs, corelat cu pretul sau, sa stabilim daca diferenta intre pret si valoare este intr-un raport corect, si, sa nu tratam dur eforturile celor ce se straduie sa produca ceva in domeniu: gusturile sunt, totusi, foarte diverse! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 3, 2018 Share Postat Octombrie 3, 2018 Acum 5 ore, VTP a spus: Citesc cu placere reactiile celor care au vizitat expozitia aceasta si as vrea sa remarc unele aspecte: - cred ca evenimentul a fost f. putin cunoscut, pentruca , fata de anii anteriori era mai mult furnicar de curiosi in camerele de prezentare, chiar daca nu sunt conditii optime de auditie; Asta am remarcat si eu. Promovarea evenimentului a fost aproape inexistenta. Sa speram ca la anul organizatorul va fi mai atent la acest aspect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 3, 2018 Share Postat Octombrie 3, 2018 Acum 6 ore, bongiorno a spus: Scuze Robert. Nimic personal ...evident. Am avut o rabufnire similara aceleia in care ma gandesc la cat ar trebui sa coste un Logan si mai ales aceleia in care ma necajesc ca aceeasi masina e mai scumpa pe piata noastra fata de cea germana. Stiu..... piata si mecanismele ei dar tot o specula degradanta si barbara este. Nu suport firma respectiva care face aceasta marlanie fata de compatriotii mei care trudesc si ei cum pot ba chiar mai si monteaza masina cu pricina. Hai sa ne vedem fiecare de treaba lui. Nu inteleg de ce trebuie sa ne uitam tot timpul in gradina celuilalt. Daca ascultai sistemul si dupa aceea scriai ca nu a fost pe gustul tau, puteam sa inteleg. Gustul tau, urechea ta, placerea ta... Eu am gasit cate ceva interesant la aproape toate sistemele prezentate. S-a vazut ca dealerii au incercat sa ofere maximul in camerele acelea mizerabile. De apreciat si efortul lor extraordinar. Au adus atatea scule de top la un eveniment lipsit de promovare. Asta nu este chiar putin. Speculez ca vanzarile nu mai sunt ca acum 10 - 20 ani si acest fapt i-a fortat sa iasa in luminile rampei. Din pacate rezultatele acestea sunt si din vina lor. Majoritatea continua sa functioneze ca in anii '90, pe stilul business de showroom. Au trecut de mult vremurile acestea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 3, 2018 Share Postat Octombrie 3, 2018 Acum 5 ore, viobio a spus: "Momolo spunea ca nu e impresionat de Marten " .....hai mă mai terminați cu parerile a tot felul de "guru" închipuiți , ăla peste trei luni spune că îi plac , de extrem de multe ori se contrazice singur . N-am sa va inteleg niciodata. Pe de o parte il barfiti pe M, pe partea cealalta il cititi cu religiozitate. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VTP Postat Octombrie 3, 2018 Share Postat Octombrie 3, 2018 Acum 4 ore, bongiorno a spus: Vio, eu pun mare pret pe ce spune VTP de exemplu. Cu toate astea, opiniile sunt diverse. Oricum ati ramane toti mirati de ce ar fi auzit la acel show un dirijor sau un instrumentist. Cred ca nu ar fi fost multi de acord dar ...deh asa e in fotbal ! Ai sa razi, bongiorno, dar, dupa ce am vizitat expozitia si am ascultat ce am dorit sau mi s-a prezentat, , am dat cateva telefoane unor cunostinte pe care-i stiu nu numai ca profesionisti in muzica, dar, normal, si melomani de baza. Cand ai activat intr-o orchestra sau un cor, sau ai ca hobby muzica, poti avea o imagine proprie interesanta si asupra reproducerii sunetului, mai ales ca au trecut prin toata evolutia si progresul audio. Sigur, niciunul nu are vreun "sistem" de mare clasa, de mii de euro. Fiecare are atat cat ii permite buzunarul si il lasa celelalte cerinte zilnice personale sau ale familiei, DAR, atat timp cat au o educatie muzicala peste medie, au facut muzica, si, asculta muzica curent, am tinut cont totdeauna si de impresiile lor cand am experimentat ceva in domeniu. Nu e prima data cand am obtinut impresii mai mult decat decente, fara extreme si aprecieri abrupte. Ceva ce am remarcat in opiniile lor ( e vorba de 4 persoane ) este modul cum au apreciat reproducerea frecventelor joase, a basului care a devenit un fetish pentru multi in ziua de azi. Acolo unde l-au observat, au considerat ca este scapat de sub controlul sistemului sau a celui ce "manevra sistemul". Nu au avut aprecieri transhante, au considerat ca fiecare sistem ascultat in fiecare camera avea ceva bun, cu observatia ca in unele camere, sunetul era mai bine structurat, imaginea stereo mai bine conturata si stabila, pe tot planul din fata aparatelor catre spate. Au apreciat mai mult acolo unde s-a folosit pick-up-ul si muzica clasica ( normal! ). Doar doi dintre ei au reusit sa asculte "melcii", cu care i-am si incitat sa vina la expozitie. Imi pare rau ca nu cunosc niciun dirijor, m-ar fi interesat o opinie a unui om ce sta in fata unei orchestre, ar fi fost extrem de folositoare!. Sa speram ca si anul viitor se va repeta evenimentul, va fi mai bine organizat, cu anuntarea sa din timp, astfel ca sa avem mai multi vizitatori. Evenimentul are si un element educativ unic in domeniu la noi, iar participarea la targuri externe nu e la indemana multor iubitori ai hi-endului si, chiar si al muzicii! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Octombrie 4, 2018 Share Postat Octombrie 4, 2018 Sa nu-i uitam pe cei care cauta doar basul "scurt si precis", de parca singurul instrument din lume este toba mare. Una peste alta evenimentul a fost interesant, au participat cam toti dealeri care mai misca la ora actuala si au cautat sa aduca echipamentele din zona de top. Nu mai vorbesc despre sunet si spatiul de desfasurare, toata lumea a tinut sa sublinieze camerele mici si pline de rigips. Pe de alta parte nici la showroom nu ne convine, ca sunt camerele tratate acustic si "nu o sa se auda niciodata la fel, cand le aduci acasa", stiti textele. In intervalul de timp in care am fost era destul de aglomerat, de aceea sper ca a fost un succes pentru organizatori si sa continue si anii urmatori. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VTP Postat Octombrie 6, 2018 Share Postat Octombrie 6, 2018 In general, la HiFiArena din anii anteriori, melomanii veneau cu Cd-urile lor pentru a isi face o idee asupra aparatelor prezentate. Sigur, si aceasta solutie nu este perfecta, dar, in mai toate cazurile se inlatura parerile asupra a ceea ce utilizeaza dealerul. In plus, atunci cand se utilizeaza, de exemplu, un CD de test bine facut, cu muzica diversificata, nu mai apar si discutii fara rost cu privire la nivelul de comprimare sau daca basul este lung, scurt, bine sau rau redat, mai ales cand se asculta pe un sistem echilibrat si mai ales pe incinte acustice de calitate si nu pe realizari relative ( in definitiv, nu toate incintele sunt de varf, mai ales in toate conditiile de lucru sau cu toate genurile de muzica ). Nu este o noutate ca toti dealerii, fara exceptie, folosesc la inceput inregistrari care cuprind putine instrumente, eventual cu voci bine cunoscute ( ex. Diana Krall - acum 10 - 15 ani , cum ziceai ceva negativ o luai pe cocoasa!!! ) la care, vorba aia, esti meltean daca cu auzi din prima suieratul aerului la expiratie, degetul lui mosh Violoncel plimbat usor pe coarda, etc. ). Dar, ca sa ne iluminam asupra a ceea ce ni se vinde, trebuie sa vedem si sa ascultam si niste voci M + F, eventual un cor, un fragment simfonic mai dificil sau un Strauss care era menit sa trezeasca adormitii la concert! Personal, m-am convins ca, atunci cand vrei sa alcatuiesti un sistem audio pentru tine, cel mai important lucru este sa gasesti incintele cu timbrul care iti place, care nu te obosesc la nivel mic sau mare, pentru ca aceste aspecte sunt hotaratoare. Apoi, sa te satisfaca pe genurile de muzica ascultate preponderent, pentruca nici cele mai scumpe si mai pline de marketing agresiv nu se vor potrivi pe toate genurile de muzica, iar, daca gasiti asa ceva, s-ar putea sa fie prea departe in gama de pret pe care ti-o poti permite! Eu nu am considerat corecta ideea de a alege piesele sistemului incadrate in aceiasi gama de pret. In loc sa cumpar , de exemplu, un pick-up + CD-player + amplificator integrat + incinte in gama de 10.000 euro, deci un total de circa 40.000 euro, voi opta pentru primele 3 piese in gama de max. 5.000 euro + incinte in gama de 25.000 euro!!! In mod sigur voi gasi primele 3 componente mai mult decat suficient de bune calitativ pentru sistemul meu, dotat cu incinte de o calitate mai buna sub aspect tehnic, al realizarii si componentelor ! 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianos Postat Octombrie 7, 2018 Autor Share Postat Octombrie 7, 2018 Am avut la mine un Cd (am zis că o să-mi dea așa un aer de connaisseur, sic!) și în una din camere, rămânând singur, i-am cerut domnului de acolo să îmi pună o piesă de pe cd. Era camera cu primare cuplat la momentul respectiv cu niște scansonic de raft. În ciuda zgomotului ambiental și a camerei a cărei acustică îmi era bineînțeles necunoscută, testul a folosit. Cred că e mai util să asculți o piesă cunoscută chiar dacă e mai slab trasă decât ceva ce auzi pentru prima dată. Din tot ce am auzit (și am făcut turul camerelor de două ori) o piesă sau două îmi erau cunoscute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Septembrie 12, 2019 Share Postat Septembrie 12, 2019 Anul ăsta nu avem expoziție? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Septembrie 12, 2019 Share Postat Septembrie 12, 2019 Greu de crezut. Evenimentul de anul trecut nu a fost promovat si a venit putina lume. Dealerii au platit sume de bani destul de mari si nu au primit mai nimic in schimb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate