murgu2000ro Postat Februarie 8, 2014 Share Postat Februarie 8, 2014 Recomandare amplificator pt BluRay OPPO 103 , preamplif Vincent SA-T1 pe llampi , cablu boxe Rega Duet , boxe monitor Audio RX 6 -6ohmi Putere RMS: 125W Raspuns in frecventa: 38Hz - 35kHz Sensibilitate (2,83V/1 m): 90dB M-am gandit la un Yamaha A-S 1000- 90w ! Oare un Naim 5si de numai 60 W ar fi de ajuns? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Februarie 8, 2014 Share Postat Februarie 8, 2014 Dacă tot ai preamplificator Vincent, de ce nu cumperi un power (amplificator final) și cauți integrate ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinx70 Postat Februarie 10, 2014 Share Postat Februarie 10, 2014 votez cu bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
murgu2000ro Postat Februarie 10, 2014 Autor Share Postat Februarie 10, 2014 votez cu bibi o recomandare ? tip , marca , pana in 1000euro??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 3, 2014 Share Postat Martie 3, 2014 sînt tot felul de chestii la mîna a doua pe audioweb dar o să-mi permit să recomand o putere neaudiofilă, Ecler -> http://www.thomann.de/ie/ecler_amps_up_to_800_w.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Martie 3, 2014 Share Postat Martie 3, 2014 Nu cred ca Naim va face casa buna cu Monitor Audio in schimb Yamaha cred ca da,referitor la acele modele care le-ai specificat. Asadar ar trebui sa vinzi acel preamp,sa te orientezi spre Yamaha,daca nu,si vrei sa pastrezi preampul este putin mai dificil in caz ca nu gasesti o putere Vincent. Orice alta putere trebuie ascultata in sistemul tau,inainte de a o cumpara.Sfatul meu ar fi sa asculti Yamaha pe boxele tale dupa care sa tragi o concluzie,ia-o prin eliminare.In orice caz trebuie ascultat inainte de cumparare,e vorba despre niste bani cheltuiti,cumperi,nu iti place si dupa aceia.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Am si eu o rugaminte adresata cunoascatorilor de pe acest forum si anume : la ce specificatii tehnice trebuie sa se uite un comparator incepator cand achizitioneaza un amplificator sau alte componete dintr-un setup audiofil. Multumesc ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Stie cineva daca exista amplificator cu dac incorporate 24bit/192khz ? Multumesc ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Rotel RA-12 http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=505 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Am si eu o rugaminte adresata cunoascatorilor de pe acest forum si anume : la ce specificatii tehnice trebuie sa se uite un comparator incepator cand achizitioneaza un amplificator sau alte componete dintr-un setup audiofil. Multumesc ! Ar trebui sa nu se uite ( nici la propriu nici la figurat ) ci sa asculte. Ce ar trebui sa asculte?! 1. Intii cum sa asculte?!: cu propria ureche si prin prisma sistemului pe care il are sau care preconizeaza sa si-l faca 2. Ce sa asculte?! : mai ales potrivirea cu celelalte componente. 3. Exista amplificatoare cu DAC integrat, dar nu e bine sa se faca alegerea in functie de acest "feature", solutiile limitindu-sa mult in aceste conditii; Camel ti-a facut o recomandare, Rotel, eu poate ti-as recomanda Naim Supernait 1, dar ce ne facem daca boxele sunt Martin Logan ( de exemplu)? Niciunul nu e solutia cea mai buna..... Mai bine imi pun un DAC separat, nu trebuie sa fie in format 43cm; mai mult, DAC-urile aditionale din amplificatoare sunt de multe ori mult sub nivelul acesuia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Imi cer scuze daca sunt off-topic dar stiti cumva unde as putea face auditii in Brasov ? Daca as fi fost in Bucuresti sigur mi-ar fi fost mult mai usor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Decat sa cauti locatii pentru auditii in Brasov, mai bine te urci in masina/tren, dai o fuga pana la Bucuresti si pleci cu amplificatorul acasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Sa stiti ca pana la urma asta voi fi nevoit sa fac Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Credeam ca totusi sunt niste criterii dupa care sa iti alegi un amp : traf, finali, condensatori, distorsiuni armonice , raspuns in frecventa, preu incorporat, intrari digitale.....etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Daca stai cu osciloscopul pe el dupa ce il cumperi, da, sunt principii dupa care trebuie sa-ti cumperi amplificatorul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Sa-nteleg ca singurul criteriu, dupa care te iei cand iti cumperi un amp, este auditia ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Depinde de situatie. Daca poti asculta aparatele inainte de cumparare, este un mare avantaj. Daca nu, e la noroc. Eu am avut noroc cu ultimele achizitii, dar mi-am luat si bobarnace de cateva ori, cand am cumparat fara sa ascult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 De exemplu, la boxe, ma uitam la raspunsul in frecventa la +- 3db . La crossover nu-mi dau seama care e spilul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 (editat) De exemplu, la boxe, ma uitam la raspunsul in frecventa la +- 3db . La crossover nu-mi dau seama care e spilul. Daca asta este criteriul dupa care cumperi niste boxe, recomand niste pocnitori clasa mare, de nunta. In alta ordine de idei, avand in vedere ca exista o sectiune de 'Vanzari' aici, imi permit sa-ti faci niste recomandari de auditie: - Primare I32 - Primare I30 - Accuphase E212 - Simaudio Moon i1 - Unison Research Unico - Anthem I225 Ideal este sa-ti cauti amplificatorul in functie de incintele pe care le ai - treaba asta se numeste matching/pairing. Fiecare din recomandarile de sus, are plusuri si minusuri. Fiecare amplificator de mai sus se potriveste mai mult cu unele incinte si mai putin cu altele. Eu m-as uita la un amplificator fully-balanced, fara DAC integrat si preu phono (care sunt solutii de compromis), cu ceva putere (e bine cand se dubleaza puterea in 4 ohmi insa pana la urma toate astea sunt relative si puterea asta nu garanteaza capacitatea de pilotare a unor incinte pretentioase), cu capabilitati de curent suficient, eventual posibilitate de bypass a partii de pre, sa fie dual-mono daca este in clasa AB/B, etc. Inca ceva: amplificatoarele de sus au fiecare un raport pret/performanta. Fiecare sistem valoric e diferit - consider pe unele mai scumpe decat ceea ce ofera, pe altele mai bine echilibrate din punctul de vedere al raportului de mai sus. Nu-mi permit insa sa fac comentarii privind pretul. Ar fi o idee buna insa sa le poti asculta corespunzator si sa le alegi in functie de preferintele tale (optim ar fi sa ai o educatie audiofila minima care sa te indrepte inspre un relativ sunet corect). Editat Noiembrie 18, 2014 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Uite aici explicatii, insa cred ca te pierzi in detalii. http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_crossover Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Eu am venit aici ca incepator si de aceea solicit sfaturi, nu trebuie sa radeti de criterile mele, sunt ca un elev la scoala. Va multumesc anticipat pentru sfaturi, tuturor ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Noiembrie 18, 2014 Share Postat Noiembrie 18, 2014 Nu rade nimeni, stai linistit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreic Postat Noiembrie 19, 2014 Share Postat Noiembrie 19, 2014 Eu as incerca si un Roksan Caspian, sunt doi finali la vanzare la un pret foarte bun, astfel ramanand si bani de un preu. Ca si sunet si putere zic eu ca stau destul de bine.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lentiu Postat Noiembrie 19, 2014 Share Postat Noiembrie 19, 2014 He he, un "pic" cam expensive pentru buzunarul meu Domnule Gabywo, mai ales ca astept si gemene.... Cred ca e cam ultimul cadou pe care o sa mi-l fac... Poate ma ajuta cineva si-mi spune daca merita sa repar amp-ul FineArts V3 sau sa renunt la el ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Noiembrie 24, 2014 Share Postat Noiembrie 24, 2014 Da, este o varianta foarte buna sa-l repari si sa-l tunezi un pic. Adus la zi cu componente din 2014 in punctele cheie va suna competent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate