Sari la conținut
HiFi Tech

filtrul intre medii si inalte - un rau necesar?


catalinmetal

Postări Recomandate

salutare.

in ultima vreme ma ocup mai rar de pasiunea audio, ca am altele pe cap, insa am constatat la propria persoana in ultima vreme o decelare a sunetului in special dupa topologia folosita.

acasa ascult pe un sistem full Naim, boxele fiind Ovator s400, niste incinte cu bas pe compresie, inchise, dar, mai important, lucru care m-a si determinat in ultima instanta sa le achizitionez, un difuzor proprietar de medii/inalte BMR (acronim de la balanced mode radiator), pe care nu o sa il descriu dpdv tehnic ci mai degraba audio, asa cum il percep eu: lipsa filtrului in banda unde "lucreaza" vocea umana se traduce printr-o lipsa de distorsiuni de faza la care eu am devenit ceva mai sensibil dupa atatia ani de audio, media si viteza acestor incinte sunt dupa parerea mea la un nivel peste multe incinte de factura si categoria respectiva.


as zice ca din punctul asta de vedere am multe similaritati cu incintele hibride de la Martin Logan, pe care iarasi le apreciez, trag eu concluzia ca tot din aceasta cauza a lipsei defazajelor in zona aceea unde si urechea umana e cea mai capabila de decelare.

oarecum un rezultat similar ar fi si pe difurile concentrice, desi principiul nu mai e acelasi, din punctul meu de vedere rezulta "urechiometric" cam acelasi lucru, si ma gandesc la incinele Piega din seriile superioare, pe care le cunosc destul de bine.


deci e sau nu benefic sa se renunte la filtre in incinte in special pt frecventele medii si superioare? eu zic ca da, asa aud cel putin, ma gandesc daca mai sunt si altii care au auzit la fel.


"googalind" pe net am vazut ca mai exista producatori care folosesc difuzoare in stilul Naim, macar ca britanicii au renuntat la a le mai produce, axandu-se acum numai pe electronice - mare pacat, dupa parerea mea! un astfel de producator este compania germana Manger, care pare ca pune accent exact pe aceasta topologie, dif de banda larga pt medii/inalte, si cum la noi nu stiu sa existe reprezentat acest brand, ma gandeam ca sunt unii dintre voi care au ascultat asa ceva, si poate ne impartasesc parerile despre acest tip de incinte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei de la German Physiks au un astfel de sistem, bass inchis pana in 220Hz si apoi o medie inalta fff speciala ca si constructie. Am observat ca incintele din generatiile vechi aveau un crossover taiat mai jos, la cca 1,6-1,7KHz, cele actuale merg de la 2,5-3KHz in sus. De unde vin aceste diferente de constructie? Cum este mai eficient?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

lipsa filtrului in banda unde "lucreaza" vocea umana

700Hz, frecventa de taiere a BMR-ului. e chiar in zona fundamentala a vocii; mai degraba cred ca benefic e faptul ca urechea e mai insensibila la 700 Hz decat la 3-4kHz, sesizeazand deci mai greu distorsiunile la aceasta frecventa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi cateva observatii legate de postarile de mai sus:

- cum sunt percepute defazajele ( din punct de vedere strict auditiv )??? Si la ce defazaje se face referire: la cele ce apar la un filtru nereusit, sau, la cele care apar in functionarea oricarui difuzor???

- BMR-ul Naim este o varianta de difuzor de banda larga, care, ca orice compromis, are avantaje dar si dezavantaje. Punandu-le in balanta, firma a renuntat la utilizarea sa, mai ales ca existau variante alternative cu parametri mai buni, chiar daca implica utilizarea de filtre, dar la frecvente care ies din zona critica. Aici citez solutia cu difuzoare electrostatice ( tip Martin Logan ) sau ribbonuri concentrice ( Piega ).

Trebuie mentionat ca electrostaticele M.L. sau Quad acopera o plaja de frecvente care incepe de la 200 - 300 Hz si sunt cuplate cu traductorul de inalta la peste 3.000 Hz.

- intr-o vreme am fost tentat sa achizitionez o pereche de Manger, traductoare care pot fi utilizate de la 200 Hz pana cu mult inafara domeniului audibil. Dar fiind vorba de o investitie de circa 2.000 euro, am plecat de la ideea ca e bine sa le ascult INAINTE de a le achizitiona, mai ales ca important este sa-ti placa sunetul, nu sa te agati de review-uri.

Tehnic, este un traductor dupa o idee "noua" - bending wave, si care ofera o linearitate mai buna decat difuzoarele clasice, si, nu are nevoie de filtrein toata plaja de lucru. Personal, nu mi-au placut, nici timbrul, nici sunetul rezultat in incinta ( care nu este deloc accesibila ) si m-am limitat la a ma indrepta catre tipul clasic de traductor. Relevant este si faptul ca firma, destul de veche, condusa acum de fiica fondatorului daca nu gresesc, nu a reusit sa impuna acest traductor, care, conform specificatiilor, este aproape de ideal!

- o solutie care a fost citata ca fiind o varianta "castigatoare" ar fi mariajul dintre un subwoofer si un difuzor banda larga (B.L.). Solutia a fost des experimentata in regim DIY, folosindu-se subwooferul de rigoare si difuzoare de banda larga de la Fostex la Lowther. Incercarile industriale au fost putine, solutia avand dezavantaje suficient de mari pentru a nu fi acceptate de melomani: difuzorul de banda larga este din principiu destul de nelinear, silit fiind sa redea o banda f.mare. In plus, are putere mica, si este nelinear, ceea ce ii da caracteristici timbrice ce nu sunt acceptate de toti ( nu suna delicios! ).

- traductorul de la German Physiks este interesant, acopera o banda larga, ca si Manger-ul, dar este omnidirectional, si, incintele de acest tip au o gama redusa de adepti, mai ales ca au un soundstage greu realizat;

- alegerea frecventelor de taiere este data de caracteristicile traductoarelor utilizate si de numarul de cai, nu de eficienta vreunei solutii.

Azi este evident trendul de a cupla o incinta tip subwoofer cu o incinta ce contine o medie cu plaja extinsa + tweeter, tocmai pentru a evita separarea canalelor in zona critica. In cazu incintelor cu 2 cai, se tinde la utilizarea de midtweetere, cuplate cu un mid-woofer sau chiar woofer, frecventa de taiere fiind cat mai coborata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie mentionat ca electrostaticele M.L. acopera o plaja de frecvente care incepe de la 200 - 300 Hz si sunt cuplate cu traductorul de inalta la peste 3.000 Hz.

 

Nu sunt cuplate cu niciun traductor de inalte, acesta fiind acelasi cu cel de medii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Manger banuiesc ca nu plac pentru ca sunt prea neutre.

 

Daca o incinta este neutra peste poate, atunci ar fi ultraaudiofila, si ar trebui sa fie solutia pentru audiofili.

Realitatea arata ca din toate tipurile de incinte, unele sunt putin raspandite, intrunind putine sufragii. Argumentul ca sunt scumpe nu este valid: daca un astfel de tip de incinta ar fi avut un succes ravisant, multi constructori ar fi intrat in business si pretul ar fi scazut automat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici o problema. VTP, din experienta, ce alte difuzoare sau producatori de incinte cu difuzoare de banda larga ( medii+ inalte) mai stii?


DPMDV sunt adictive, personal nu m-as despartii de SummitX-urile mele nici daca ar veni pestisorul fermecat si mi-ar zice: "Alege la schimb ce boxa din lume vrei, nu conteaza pretul, si ti le dau la schimb, cu conditia sa fie pentru uzul tau personal, pentru cel putin citiva ani..." . I-as zice: " Mai bine ofera-mi o cafea, ca de NEOLITH nu poate fi vorba, ca nu-mi intra pe usa, iar CLX am in dotare. " Poate seriile noi, dar nu sunt sub presiune.

AM ascultat ( evident) multe boxe, si, chiar daca unele la primele acorduri erau "WOW", senzatia ca matura pe jos cu multe altele, dar pe termen lung ( ore ) niciuna nu-mi da satisfactia ML-urilor, senzatia ca nu m-as duce la culcare, chiar daca-mi pica ochii-n gura. Posibil ca explicatia sa vina din partea lipsei creossover-ului intre medii si bass ( pe linga altele) , care nu altereaza faza, curba de raspuns foarte liniara, impedanta extrem de liniara in zona medii-inalte, chair daca intr-o dreapta descendenta ( pe la 20k ajung sub 1 ohm, dar enerfia e mica pe-acolo ), dar totusi necesita amplificatoare care gestioneaza bine sarcinile capacitive sau mixte ( pe bass avem totusi electrodinamic)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Personal cunosc putini oameni care ar lua acasa un monitor de studiou. Daca o boxa e neutra nu prea se cauta pentru ca nu impresioneaza cu nimic.

Cite Manger am ascultat mi-au parut destul de neutre si mie mi-au placut. Detin Pioneer S1 cu difuzor coaxial si aceste tipuri de incinte mie imi plac.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Boxele mele sunt dotate cu ribbon-ul coaxial 1C1, care se regaseste si la modelele Piega 90.2, respectiv 120.2. Nu stiu ce crossover au, cum este realizata constructia acestui ribbon coaxial, dar ca sunet sunt peste tot ce am avut. Perceptia sunetului este total diferita fata de boxele cu difuzoare conventionale plasate la distanta unele fata ce celelalte. Nu mai vorbesc despre viteza, dinamica si separatie.

Si Piega coaxiale imi plac . Ce ai scris tu am observat si eu la coaxiale. Eu de mult am zis ca sunt fan coaxiale .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am de curând o pereche de Tannoy Eaton, punctul de cross e la 1000hz. Media si media-Bass e frumos redata, nu sunt la fel de deschise pe zona de înalte însă sunt foarte plăcute la ascultat pe termen lung.

De ce crezi ca au cei de la Tannoy super tweeter?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am ascultat si M.L., si Quad (mai vechi si mai noi ). La cativa prieteni care au plecat din tara cu niste ani in urma, dupa diverse experiente facute in SUA, le-am recomandat, stiind ce muzica asculta, sa incerce M.L. si, au si ramas la ele!

Sigur, nu sunt chiar incinte universale, iar pentru cei mai nevricosi, care nu suporta incinte f.rezolute, sunt poate cea mai buna solutie.


Producatori de incinte dotate cu (sub)woofer si difuzor B.L.???

Nu imi vin acum in minte, si, asta pentruca nu este o solutie fezabila, ca dovada: inafara de Manger ........ nu-mi aduc aminte!

Producatori de difuzoare B.L.? Aproape toate firmele producatoare de difuzoare din lume s-au jucat la un moment dat sa faca un B.L. performant. Unele realizari sunt mai reusite, altele nu prea.

Poate cel mai vechi producator de B.L. serios ar fi Lowther (cofondator Paul Voigt ), inca dinainte de 1930. Azi sunt inca multi producatori care se adreseaza atat industriei cat si sectorului DIY: arhicunoscutul FOSTEX, , Visaton, Hemp Acoustics, Nirvana, Davis Acoustics, SEAS, TagBand, Voxativ, Fertin, Ciare, etc.. Si in Bulgaria si Ungaria sunt produse difuzoare B.L. !!!


Difuzoarele coaxiale rezolva partial problema emisiei din acelasi punct a sunetului in toata banda audio. Asta nu inseamna ca se rezolva integral problema defazajelor, care nu este rezolvata integral nici cu difuzoarele B.L.!!! Doar se reduc pe cat posibil!

Dintre coaxialele mai cunoscute si pe care le-am ascultat sau am lucrat cu ele, de departe cel mai reusit este Dual Concentricul Tannoy, perfectionat continuu inca de la inceputul decadei '40. Coaxiale "domestice" au fost si sunt in portofoliul a foarte multe firme: Sony, Technics, Diatone, TAD (Pioneer), KEF, CIARE, T.B..

In domeniul pro, toti producatorii au in portofoliu coaxiale pentru monitoarele de scena. Si acestea se pot utiliza in incinte domestice daca se compenseaza niste caracteristici specifice difuzoarelor de putere mare.


Eaton-urile sunt incinte destul de vechi, dar daca au fost folosite continuu, nu cred ca au probleme. Daca au stat o perioada mai lunga de timp se poate ca suspensia mid-tweeterului sa se fi intarit un pic si atunci sunetul sa fie mai putin stralucitor. Aici intervine si filozofia lui Spalatzelu: "Lucru nou e lucru nou si femeia e femeie!". Tinute ceva timp la 10-20 W pe medie ( 2- 3 kHz ), suspensia isi revine (sau se "taie").

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am ascultat si M.L., si Quad (mai vechi si mai noi ). La cativa prieteni care au plecat din tara cu niste ani in urma, dupa diverse experiente facute in SUA, le-am recomandat, stiind ce muzica asculta, sa incerce M.L. si, au si ramas la ele!

Sigur, nu sunt chiar incinte universale, iar pentru cei mai nevricosi, care nu suporta incinte f.rezolute, sunt poate cea mai buna solutie.


Producatori de incinte dotate cu (sub)woofer si difuzor B.L.???

Nu imi vin acum in minte, si, asta pentruca nu este o solutie fezabila, ca dovada: inafara de Manger ........ nu-mi aduc aminte!

Producatori de difuzoare B.L.? Aproape toate firmele producatoare de difuzoare din lume s-au jucat la un moment dat sa faca un B.L. performant. Unele realizari sunt mai reusite, altele nu prea.

Poate cel mai vechi producator de B.L. serios ar fi Lowther (cofondator Paul Voigt ), inca dinainte de 1930. Azi sunt inca multi producatori care se adreseaza atat industriei cat si sectorului DIY: arhicunoscutul FOSTEX, , Visaton, Hemp Acoustics, Nirvana, Davis Acoustics, SEAS, TagBand, Voxativ, Fertin, Ciare, etc.. Si in Bulgaria si Ungaria sunt produse difuzoare B.L. !!!


Difuzoarele coaxiale rezolva partial problema emisiei din acelasi punct a sunetului in toata banda audio. Asta nu inseamna ca se rezolva integral problema defazajelor, care nu este rezolvata integral nici cu difuzoarele B.L.!!! Doar se reduc pe cat posibil!

Dintre coaxialele mai cunoscute si pe care le-am ascultat sau am lucrat cu ele, de departe cel mai reusit este Dual Concentricul Tannoy, perfectionat continuu inca de la inceputul decadei '40. Coaxiale "domestice" au fost si sunt in portofoliul a foarte multe firme: Sony, Technics, Diatone, TAD (Pioneer), KEF, CIARE, T.B..

In domeniul pro, toti producatorii au in portofoliu coaxiale pentru monitoarele de scena. Si acestea se pot utiliza in incinte domestice daca se compenseaza niste caracteristici specifice difuzoarelor de putere mare.


Eaton-urile sunt incinte destul de vechi, dar daca au fost folosite continuu, nu cred ca au probleme. Daca au stat o perioada mai lunga de timp se poate ca suspensia mid-tweeterului sa se fi intarit un pic si atunci sunetul sa fie mai putin stralucitor. Aici intervine si filozofia lui Spalatzelu: "Lucru nou e lucru nou si femeia e femeie!". Tinute ceva timp la 10-20 W pe medie ( 2- 3 kHz ), suspensia isi revine (sau se "taie").

 


Merci pt raspuns VTP! In concluzie nu prea sunt realizari rasunatoare in domeniul B.L. exceptind cele mentionate....


Referitor la partea bolduita din afirmatia ta, nu prea inteleg: sunt sau nu rezolute M.L. ?

Mie mi se par rezolutia intruchipata, si, cu atit mai mult, cele mai recente sunt niste excelente "all rounder" . Daca te gindesti la modele de acu' 10 ani sau mai mult, trebuie sa stii ca lucrurile au evoluat enorm in ce priveste ML. Incluzind si integrarea bass-ului, care, actualmente e atit de reusita, cum majoritatea incintelor complet electrodinamice nu o fac. Un mare pnct de cotitura a fost aparitia CLX-urilor, care au determinat schimbarea tuturor modelelor si "imprumutarea" ( in mai mica sau mai mare masura ) a tehnologiei din acestea. Personal, eram pe cale sa abndonez "pista" ML din cauza multiplelor probleme concrete, chair daca simteam un potential enorm ( dar nu reuseam sa-l fructific); asta pina la audierea SUmmitX-urilor si Ethos-urilor, care pur si simplu au spulberat toate problemele initiale. Conform discutiilor cu producatorii, explicatia a fost CLX, drept pentru care chiar daca Summit a evoluat la SummitX ( doar o litera in denumire), schimbarile tehnice au fost atit de dramatice incit nu s-a putut oferi un upgrade de la Summit la SummitX, chair daca initial s-a luat in calcul. Foarte interesant inca un aspect, de la momentul mentionat incoace, toate au devenit mult mai usor de pilotat de catre amplificator, se preteaza la o gama mai larga in aceasta privinta. A nu se intelege totusi ca sunt "floare la ureche", dar nici pe departe "amp killer" ca inainte.


Trecind de subiectul ML acum, poate ne spui si noua care e diferenta ( e vreuna reala sau doar marketing) intre coaxial si concentric. Am fost pus in situatia in care, discutind cu un producator sa fac o "blasfemie" si sa vorbesc de difuzoarele lor coaxiale, imediat fiind corectat " Nu sunt coaxiale, sunt concentrice, e o mare diferenta! ", iar dupa gafa "de proportii" mi-a fost rusine sa mai intreb "Pai bine, dar care e diferenta?!".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[quote name="Jack"


Trecind de subiectul ML acum' date=' poate ne spui si noua care e diferenta ( e vreuna reala sau doar marketing) intre coaxial si concentric. Am fost pus in situatia in care, discutind cu un producator sa fac o "blasfemie" si sa vorbesc de difuzoarele lor coaxiale, imediat fiind corectat " Nu sunt coaxiale, sunt concentrice, e o mare diferenta! ", iar dupa gafa "de proportii" mi-a fost rusine sa mai intreb "Pai bine, dar care e diferenta?!".[/quote]



Coaxialele nu sunt aliniate acustic, tweeterul este in fata sau in spatele piesei polare a wooferului.

Concentricele sunt aliniate, au piesele polare in acelasi plan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt incinte si incinte, solutii si solutii, astfel ca exista diferente intre caracteristicile tehnice ale incintelor dar ca si perceptie acustica.

Electrostaticele sunt rezolute, indubitabil, dar percepute diferit fata de anumite electrodinamice.

Cat priveste integrarea unui sub in incinta, azi nu mai este o problema, mai dificil este sa utilizezi un subwoofer separat! Am vazut si auzit multe sisteme in care sub-ul era prost integrat, ceea ce la M.L. nu mai este cazul.

Electrostaticele nu pot fi chiar all rounder, sunt mai degraba incinte pentru auditii de calitate a muzicii clasice, jazz, simfonica, in general muzica culta si mai putin rock sau electronica. Evolutie au inregistrat si M.L. si alte electrostatice, si, cred ca se vor mai perfectiona, oricum, fata de acum 20 de ani, evolutia este evidenta.


In ceea ce priveste B.L., si, ceea ce se importa la noi, una din firme este cu o traditie bine stabilita, e vorba de Supravox, care, initial producea difuzoare si incinte pentru cinematografie.

Difuzoarele lor din gama actuala se invart in jurul a 1.000 euro si firma pune la dispozitie si planurile pentru incinta dedicata tipului de difuzor procurat. Din ce am lucrat, recomand utilizarea incintei Voigt pentru a ajuta la maximum difuzorul, mai ales ca la toate perechile de difuzoare am observat Fs mai mare decat cel declarat. Din incintele importate de avmall doar doua sunt TQWT Voigt, restul sunt bass-reflex.


Davis Acoustics a fost o firma fondata de Marcel Visan, un evreu roman plecat din tara in anii '40 si stabilit in Franta. A lucrat pentru SIARE, pentru care a creiat o gama larga de difuzoare de inalta performanta si calitate, unele cu particularitati brevetate. la jumatate decadei '80 a fondat Davis Acoustics, impunand pe o piata aglomerata incinte si traductoare de calitate. Inainte sa moara, Marcel Visan a lucrat mai bine de 2 ani la un difuzor BL - 20De8. Difuzorul a fost f.bine apreciat pe piata, i s-au creiat si incinte adecvate, conform filozofiei creatorului: cu cat mai simplu, cu atat mai bun.

Cele doua incinte sunt tip B.R., dar, o incinta Voigt sau un horn tip BLH poate fi un ajutor mai consistent.

Membrana este din celuloza grafitata (nu din grafit) iar capacelul de Al a fost studiat indelung pentru a se obtine o emisie a frecventelor inalte cat mai buna sub aspectul dispersiei. Pretul este in jur de 1.100 euro/buc. . O pereche de incinte BR sau Voigt cu 20De8 se poate realiza la un pret sub 70% din pretul unei singure incinte de fabrica!

De altfel, cam toate firmele producatoare de difuzoare BL ofera si kit-uri sau planuri pentru utilizarea lor in regim DIY.


Denumirea de Dual Concentric data de Tannoy propriei progenituri se refera la un driver aflat in interiorul motorului unui woofer care emite prin gaura cilindrica sau conica din piesa centrala a difuzorului. Cele doua bobine nu sunt aliniate. Bobina driverului este in spatele bobinei wooferului. Alinierea acustica este realizata de una din variantele brevetate de componente, montata in gaura cilindrica sau conica a piesei centrale. Tot aceasta piesa adaugata are si rol de corectie a dispersiei frecventelor inalte in unghiul dorit, pe verticala si orizontala.

Coaxialele care au centrele bobinelor aliniate gasim la KEF, Thiel, TAD, SEAS, etc. Coaxialele de masina nu prea sunt decat un surogat. La coaxialele pro, compensarea de faza se realizeaza din reteaua de separare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...Davis Acoustics a fost o firma fondata de Marcel Visan' date=' un evreu roman plecat din tara in anii '40 si stabilit in Franta....[/quote']

 

A fost ? Nu am inteles ca ar fi disparut de pe piata. Ai cumva alte imformatii ?

 

Firma este, in prezent condusa de sotia lui Marcel Visan si de unul din fii.

Cred ca m-am exprimat prea putin clar, sunt obosit bine! Sorry!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

In curind.....vom face o auditie publica de MANGER. DA, e chiar fabulos acel traductor si boxele in sine. Intr-adevar, daca ar fi sa schimb cu ceva ML, primele pe care le-as lua in considerare ar fi MANGER, mai ales daca nu ar fi o camera prea mare. Desi nu am putut sa fac teste intempestive, dupa citeva sumare ma declar incintat. Daca ar trebui sa descriu in citeva cuvinte, as da replica dim "Games of Thrones" ( cine a vazut episodul o stie , nu avea cum sa-i scape :lol: ) , adica : "This is not magic, this is LIFE !" . Da, chiar am senzatia ca boxele acestea ( bineinteles, in matching-ul potrivit ) traiesc.....

Mai mult.....la auditie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa intelg ca Manger va fi importat si in Romania?

 

Da!


http://mangeraudio.com/en/experience/retailers/category/international


.....pozitia "16"


....si nu doar importat ( ceea ce nu ar fi atit de importa(n)t :lol: ), ci si prezentat cum merita!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare. Nu imi place sa ma fac vazut/auzit pe forumuri. Am fost activ pe forumurile vechi de hifi. Nu m-am putu abtine sa nu scriu 2,3 randuri citind si scarbindu-ma de stilul "Jack"


Sunt o cunostinta veche a acestui Domn intitulat JACK. Se pare ca tot cu aceleasi manarii se ocupa. Roaga postacii lui,(in acest caz, catalinmetal) sa arunce mingea la fileu (in acest caz manger), ca sa faca o mica reclama mascata. Si de aici incepe taraboiu. Vai ce bune sunt, vai ce boxe etc. Cum dintr-o data, apare interes fix din partea postaciului platit de jack, asupra acestei tehnologii si dupa 2,3 posturi, apare jack, care da din coada si se uda tot la tehnologia asta. Colac peste pupaza, fix acum a hotarat (asa prin coincidenta pura nu de alta) sa importe manger. Este stilul lui vechi, cu oameni platiti sa scrie pe forum, dat mita boxe sa scrie despre acel brand. Cunosc bine mentalitatea lui care este josnica. Mai toti angajatii lui au conturi duble/triple, prin care fac acest lucru de ani buni. Mare grija sa aveti pe viitor! Am destule cunostinte care mi-au comunicat despre strategia lui de vanzare, cu produse "noi" ele fiind sh/buyback, oameni care au venit pentru x si li se tot impingea in fata y, etc. Am fost si eu o singura data la ei in showroom. Au angajati ok, bine pregatiti si cumsecade. Nu am ce ma plange in privinta asta. Probabil am avut noroc, ca nu am discutat cu insusi Jack.


Este primul si ultimul meu post, doar am vrut sa va deschid ochii putin.



PS: Am inteles ca va merge excelent si ca extindeti (va mutati) in Chiajna. Felicitari pentru acest pas inainte! Tare sunt curios, sa vad pe ala care bate jumatate de capitala, sa ajunga in camp la al vostru showroom!


PPS: Daca doresti colaborare cu mine, sa ma apuc sa postez si sa va ridic osanale, astept oferta in privat! nu accept indiana line cum au acceptat altii, doar de la Electra in sus!


PPPS: Nu vand, nu am magazin, nu fac profit din treaba asta. Doar ca ma deranjeaza ca suntem luati de prosti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.