Sari la conținut
HiFi Tech

Convertor spdif->aes/ebu


Mlaurentiu

Postări Recomandate

Salut,

Sunt in situatia utilizarii unui dac cu o singura intrare digitala spdif, asa cum majoritatea au. Insa are in plus intrare digitala aes/ebu. Ma intereseaza un convertor de la spdif la aes/ebu. Va rog cateva recomandari, dar si pareri daca exista si alte solutii fara a afecta calitatea semnalului digital.


Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pot sa construiesc un comutator intre doua surse spdif, nu va fi un simplu switch dar nici mare inginerie nu este.

Trebuie totusi sa tinem cont de niste aspecte legate de radiofrecventa. O sa avem nevoie de trei mufe rca, doua comutatoare si o cutiuta.

Nu cred ca pretul componentelor va depasi 50 euro.

Discutam detaliile in particular.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma gandesc ca un astfel de comutator poate introduce diversi paraziti in ambele surse digitale spdif. As prefera sa pot converti spdif in aes/ebu, daca in acest mod pot aparea diverse mici imperfectiuni, acestea merg pe o singura sursa. Am vazut pe net un cablu, o parte spdif o parte aes-ebu, banuiesc ca s-a facut undeva adaptarea de impedanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Wiki say: "The precursor of the IEC 60958 Type II specification was the Sony/Philips Digital Interface, or S/PDIF. S/PDIF and AES3 are similar in many ways and are interchangeable at the protocol level, but at the physical level they specify different electrical signaling levels and impedances, which may be significant in some applications."

aes_ebu.jpg.428707fd31d51fad0acf13b115189797.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

In final am renuntat la aceasta solutie, am aplelat la un convertor lan -> usb (in principiu un streamer controlat remote prin smartphone). Acum Cd transportul este conectat prin coax, iar sursa digitala de streaming prin usb. Asa am eliminat si impedimentul manipularii dap-ului destul de anevoiasa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vreti sa va protejati aparatele costisitoare de supratensiunile ce pot sa apara pe reteaua de 230V, postez si aici ce am pus pe alt forum:


In ultima perioada, tot mai multi oameni se pling de aparate "trosnite" din cauza supratensiunilor pe reteaua nationala de 230Vac.

In special in mediul rural, chiar un verisor de-al meu, in Peris, a ramas fara frigider, amplificator, si alte bunuri ce erau in priza.

Supratensiunea a aparut dupa o defectiune (intrerupere a alimentarii pe retea), cind a revenit tensiunea, a trosnit tot ce era in prize.

Desi stau la bloc, si pina acum nu am avut probleme, am decis ca paza buna te scapa de primejdia rea.

Pentru asta va trebuiesc niste VARISTORI de curenti mari (6500A) si tensiunea dorita la care doriti sa actioneze, eu am ales varistori de 6500A si 250Vac, adica 20N391K.

Acestia au un timp de raspuns exceptional.


http://www.spiratronics.com/data/6815.pdf


Am pus cite 2 in paralel DUPA siguranta pentru prize, intre iesirea sigurantei si nulul de lucru, si 2 in paralel pe circuitul meu de forta, evident fiind siguranta biploara, chiar la iesirea ei.

Acum stau linistit in ceea ce priveste supratensiunile retelei.


Varistori.jpg

Inauntru.jpg

Inchis.jpg


Varistorii se pot monta si intr-un prelungitor distribuitor asemanator cu ce este in foto de mai sus, pus de catre colegil Dinica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o nelamurire.


http://www.pcgarage.ro/ups/v-mark/1200vp/


Ce parere aveti de acest ups, ma poate ajuta, este fiabil? Am vazut pareri destul de proaste despre el pe emag si site ul mai sus citat.

 

Pai daca are atitea comentarii negative probabil ca nu le are degeaba. In afara de asta UPS-urile astea comune se pare ca nu au ce cauta intr-un sistem audio deoarece nu livreaza o sinusoida perfecta, s-a mai disutat pe aici. Cele care o fac au preturi prohibitive.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu circuit separat pentru sistem bineinteles.

 

Bineinteles! Ar fi pacat sa nu tragi circuit separat pentru aparate daca iti faci instalatia de la 0. Si eu am facut acelasi lucru, se vede in poza siguranta marcata cu "P AUDIO" . Recomand cablu CYY-F 3X4mm, are o sectiune mai mult decat suficienta. Initial am incercat cu un cablu de 6mmp, dar este destul de greu de manevrat la conexiuni in priza si siguranta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gaby, avem nevoie de protectii si sincer prefer asa, decat cu toata aparate arse, asa cum au patit toti vecinii de pe strada mea in urma cu 3 luni, cand un Dorel a bransat coloana principala la 380v. :mrgreen:


Sa-i vezi pe toti cum au iesit ca li s-au ars centrale termice, televizoare, masini de spalat etc.

De ce as vrea sa trec prin asa ceva? Ca sa nu pun o siguranta cu protectie la supratensiuni? Ce rau poate sa faca sunetului acea siguranta? Te-ai uitat in aparatele electronice la etajele de intrare de curent?

Pe bune, daca vrei sa fii "purist", nu te opreste nimeni! Eu prefer sa fiu safe :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.