Sari la conținut
HiFi Tech

Refugiatii


pilgrim

Postări Recomandate

Si inca ceva: sunteti de acord sa-i primim?

Basescu spune NU categoric. Iohannis spune DA si ca trebuie sa fim solidari cu tarile din UE, dar ca nu e de acord cu acele cote obligatorii, ca ar trebui sa existe cote voluntare. Ca Romania nu trebuie sa primeasc mai mult de 1785 de refugiati. Tare neamtu', nu? :lol: Cifra fixa, precisa.


http://www.europafm.ro/iohannis-despre-refugiati-romania-nu-poate-primi-mai-mult-de-1-785-de-persoane/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O opinie interesanta pe care am citit-o, trimisa de un prieten de mail:


Invazia. Al treilea razboi mondial?


de Ioana Ene Dogioiu



Da, este tulburatoare poza copilului sirian gasit mort pe o plaja din Turcia. De piatra sa fii si nu ai cum sa nu te cutremuri.


Asa cum sunt tulburatoare sute de alte imagini ale refugiatilor cu copii de mana sau cu bunici aduse mii de kilometri in carucior, asfixiati in camioane sau inecati.


Si nu cred ca cineva poate contesta ca mare parte, cea mai mare parte a acelor oameni traieste o reala drama.


Dar de partea cealalta sunt si alte stiri, alte povesti. Stiri despre granite, gari si trenuri asediate. Povestea groazei experimentate de calatorii trenurilor Eurostar blocate si luate cu asalt de refugiati africani, nu sirieni.


Cum alegem intre emotii? Sau incercam sa fim rationali?


Dincolo de toate, marea problema a acestui exod nu cred ca este una logistica sau financiara, cu atat mai putin una de moment. Nici macar nu stiu daca este una legata de pericolul terorist, pentru ca baietii si fetele care sa se autodetonze pot intra si altfel in Occident, ba chiar pot fi scoliti acolo precum teroristii de la 11 septembrie, veniti nu dintr-o tabara de antrenament din Siria, ci de la Hamburg.


Cred ca marea problema este aceea a ciocnirii civilizatiilor care va urma si bomba asezata acum la fundamentul UE, cu efecte, ma tem incalculabile.


Sa zicem ca ii acceptam pe toti acesti refugiati, in cote diferite fiecare tara. Financiar si logistic, cum spuneam, se pot gasi solutii. Dar pe masura ce vor fi acceptati vor veni si altii. Apoi, cei instalati isi vor aduce rude, prieteni. Este o evolutie mai mult decat previzibila si ea se va numi de fapt o tot mai consistenta islamizare a Europei.


Pentru ca nu vorbim despre sugari adusi in Europa pentru a fi educati de la zero in spirit si cultura europeana. Vorbim despre adulti, deja formati si educati intr-o alta cultura, conform altei traditii, altei mentalitati, nu mai bune, nu mai rele decat cele europene, nu fac judecati de valoare, ci fundamental diferite. Iar adultii isi vor educa la fel copiii.


Integrarea lor reala in cultura europeana nu e posibila. Vor ramane mereu doua lumi. Poate o vreme in pace intre ele. Dar diferentele sunt prea mari pentru ca asocierea sa nu provoace pana la urma conflictul. Europa occidentala abunda in asemenea ciocniri, uneori minore, uneori grave cum a fost atentatul de la Paris, motivate pana la urma religios si cultural.


In fond, care a fost resortul tragediei de la Charlie Hebdo? Ciocnirea intre o cultura in care libertatea de expresie este fundamentala si tabu-urile alte culturi. Ambele sunt legitime, niciuna nu trebuie justificata, sunt deja in gena unor popoare. Dar asocierea lor nu poate fi decat exploziva. Si cu cat comunitatile care au asemenea mentalitati antagonice sunt mai consistente, cu atat riscul exploziei este mai mare.


Nu e nicio urma de rasism sau xenofobie in ceea ce afirm, nu pretind, repet, ca o cultura e buna si alta gresita, spun doar ca ele sunt in anumite zone incompatibile, iar riscul ciocnirii este inevitabil.


Si de aici multe alte consecinte. In primul rand, o exacerbare a extremismului in ambele tabere. Aceste zone marginale vor exploata la maximum frustrarea generata de ciocnire si o vor amplifica politic. Este posibil ca reactia de respingere, de aparare in tarile "invadate" sa se extinda impotriva oricarui element alogen, chiar european, ceea ce va schimba fundamental intelegerea liberei circulatii in spatiul european. Deja se discuta despre anumite limitari ale regulilor Spatiului Schengen.


Este posibil ca in urma acestui poces Europa sa nu mai fie la un moment dat ceea ce stim noi acum. Sa revenim la granite, la bariere, inclusiv mentale, la suspiciune reciproca, ceea ce inseamna distrugerea fundamentului ultim al UE.


Si de aici? Sa nu uitam ca UE nu a fost creata numai din considerente economice, ci si ca o garantie a pacii pe continentul acesta zguduit secolul trecut de doua razboaie mondiale. Drumul inapoi nu e greu de parcurs in conditii de teama, frustrare, reactivitate fata de orice element strain.


Pana la urma, care e pretul pe care suntem dispusi sa-l platim? Cat suntem dispusi sa distrugem pe termen lung din considerente emotionale de moment?


Si oare aceste considerente emotionale nu sunt cumva cinic exploatate de forte pentru care destabilizarea Europei este un obiectiv esential? Pentru ca multi se intreaba cum este posibil totusi ca acest fenomen de asemenea proportii, care include concomitent nu numai refugiati din zone de razboi, ci si imigranti pe motive economice, sa se produca deodata, parca la un semnal, parca programat, desi Orientul Mijlociu nu a fost niciodata un taram al democratiei si pacii, iar Africa un tinut al bunastarii?


Eu cred ca al treilea razboi mondial nu va mai lua probabil, cel putin nu din prima, forma unui razboi conventional, cu soldati in uniforme si tancuri. Oricum din acest punct de vedere, NATO nu prea are concurent. Dar poate lua forme perverse care sa distruga la fel de eficient si profund. Si ma intreb daca aceasta invazie nu e una dintre ele, impachetata emotional?


Interesant ca tarile arabe bogate nu primesc decat foarte greu imigranti si nu sunt nici acum expuse presiunii refugiatilor, desi sunt frati musulmani. Oare de ce?


Cred ca intr-un moment ca acesta solutiile trebuie sa fie in primul rand rationale si in niciun caz ele nu trebuie sa sacrifice esentialul de care depinde viata construita greu, cu sacrificii a Batranului Continent, si el atat de incercat in trecut si mai mereu expus invaziilor.


Asta nu inseamna ca am fi nici inumani, nici egoisti, ar insemna doar sa ne gandim la viitorul copiilor nostri. Sau doar refugiatii au dreptul sa se gandeasca la asta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unii zic ca e o afacere pusa la cale de US, tanărul stat Israel si Georgică Soros, altii arunca vina pe Russia lui Putin. :? .

 

Eh, indiferent de declaraţiile de la tv, dacă UE nu ar fi fost de acord cu asta - nu s-ar fi întâmplat. Dacă Merkel nu ar fi fost de acord, n-ar fi ajuns picior de sirian emigrat în Germania. Probabil o repopulare a Europei cu forţă de muncă prost plătită. Probabil e în beneficiul UE, naiba ştie, nu cred în chestii din astea cum că vai, biata Europă nu ştie ce să mai facă în faţa valului de migranţi. Hai să fim serioşi. E ceva planificat. Războiul din Siria a început acu' mai bine de patru ani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lumea civilizată, înainte de refugiați:


http://www.opiniatimisoarei.ro/gara-de-nord-din-timisoara-inecata-in-gunoaie-mormane-de-mizerie-troneaza-printre-trenuri-vezi-imagini-ingrozitoare/09/09/2013


http://m.libertatea.ro/detalii/articol/traiesc-groapa-gunoi-fereastra-515001.html


http://www.ziare.com/stiri/frauda/litoralul-romanesc-gunoaie-seringi-si-maidanezi-345182

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Despre oameni care fug din fata mortii... N-ai vrea sa fii in locul lor
Bun schimba Constitutia si stam de vorba! Pana atunci insa te anunt ca foarte multi dintre ei nu provin din zone de conflict ci doar din tari afectate de saracie (de ce crezi ca isi distrug documentele?). Mai mult, atunci cand fugi din fata mortii ii multumesti lui Allah ca ai ajuns intr-o tara pasnica in care poti cere (si obtine) azil politic, nu faci circ si razmerite ca tu vrei in Germania...


Cat despre fotografia care a impresionat mapamondul, ea a fost facuta dupa ce un grup de refugiati in Turcia au pretins (si obtinut) ambarcatiuni pentru a trece ilegal in Grecia, ca Grecia e tara UE deci de acolo te poti plimba oriunde. Deci lasa-ma cu fuga din fata mortii, ca situatia este mult mai complexa decat o vad "inimile sangerande" din flancul neo-marxist al opiniei publice!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine."

[Constitutia Romaniei, art. 3 al. 4]


Deci despre ce vorbim?

 

E bine sau nu ca suntem in UE?

De cand am intrat in UE am CEDAT o parte din suveranitate. Adica nu mai facem doar ce vrea muschii nostri. Asta e, despre asta vorbim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se manjeste acest forum.... ? :shock: Cu un subiect actual si arzator care ne priveste pe toti? Cu un subiect dezbatut peste tot si-n toate parlamentele si cabinetele si cancelariile? Tu traiesti in alta lume? Nu esti contemporan cu noi? Dar daca vor veni 6000 mii de refugiati sau emigranti - sau ce sunt astia - in tara noastra cum va fi? Se manjeste tara noastra? Ce facem atunci? Ii aliniem si-i impuscam pe toti?


Eu am discutat ierei in sala profesorala cu colegii mei acest subiect? Am manjit scoala sau institutia? Sau poate noi ne-am manjit si suntem necurati? Sau daca se discuta la o emisiune TV, trebuie sa schimbam canalul ca sa ne pastram curati si sa nu ne intinam cu astfel de mizerii?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

„Este o problemă de SECURITATE NAŢIONALĂ!”


De obicei, Serviciul Român de Informaţii este extrem de rezervat în comunicarea cu presa şi cetăţenii. De această dată însă, a exprimat o poziţie tranşantă într-o chestiune de maximă importanţă pentru România.


”Afluxul de refugiaţi din Africa şi Orientul Apropiat este un subiect central pe agenda politică şi de securitate în Europa, iar, dincolo de emoţii şi temeri, accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung. Aceasta nu se poate face fără înţelegerea fenomenului, identificarea rutelor de migraţie, anticiparea modului în care refugiaţii se vor manifesta în ţările unde vor ajunge şi proiectarea unei strategii europene coerente, cu respectarea drepturilor omului”, scrie Serviciul Român de Informaţii, marţi, pe pagina sa de Facebook.


Aproximativ 400.000 de refugiaţi sunt aşteptaţi să ajungă în Europa după ce vor traversa Marea Mediterană până la finalul anului 2015, în timp ce alţi 450.000 ar veni în 2016, potrivit unui raport publicat de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iata ce a afirmat Victoras al nostru, Victor Viorel Ponta:


"Nu mai ma intereseaza acum daca pierd sau nu voturi, ma intereseaza sa spun un lucru, care e important. Nu imi place si ma desolidarizez de noul val care se starneste in Romania, de xenofobie, de sovinism, ca nu vrem pe nimeni din afara, sa luptam sa nu primim niciun strain in Romania. Eu cred ca suntem o societate evoluata si civilizata si accesele astea de barbarie pe care le vad si la oameni politici si le vad si pe Facebook si prin alte zone, la organizatii de studenti, cred ca nu fac cinste Romaniei si nu ne arata o societate europeana. (...) As vrea sa ne comportam ca oameni fata de alti oameni. Am vazut pozitii si manifestari in ultimele zile care pe mine ma rusineaza, ca in Romania secolului XX oamenii pot sa gandeasca asa", a declarat Ponta, la inceputul sedintei de guvern.


El amintit ca Romania este in favoarea impartirii refugiatilor in cadrul Uniunii Europene in functie de posibilitatile fiecarei tari si nu prin impunerea de cote obligatorii.


"Pozitia Romaniei este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectare a obligatiilor pe care le avem si de a face ceea ce putem sa facem. Capacitatea noastra este de 1.786. In conditiile in care avem deja o parte din aceste locuri, vreo 200, deja ocupate, nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face. Cel mai rau lucru e sa te angajezi la ceva ce nu poti face. Mai bine sa spui adevarul si sa spui foarte clar ce poate sa faca Romania si nu cote obligatorii, ci cote in functie de posibilitatile fiecarei tari. Asta e pozitia Romaniei si asta va sustine si in cadrul JAI si cu siguranta si presedintele in cadrul Consiliului European", a sustinut primul-ministru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat miercuri ca 160.000 de imigranti vor fi relocati in tarile UE si a facut un apel catre statele membre sa voteze, pe 14 septembrie, cotele de refugiati.


In discursul sau anual in fata plenului parlamentului de la Strasbourg, Juncker a cerut Uniunii Europene actiuni "curajoase si hotarate" pentru criza refugiatilor, cea mai grava de dupa sfarsitul ultimului razboi mondial.


Conform Comisiei Europene, Romania ar urma sa primeasca 6.351 de refugiati. Primii 300 ar trebuie sa soseasca in noiembrie, apoi intr-un ritmp de 100 de imigranti lunar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alte stiri:


Ungaria se pregateste sa mobilizeze armata pentru paza frontierelor. Soldatii se antreneaza deja la granita de sud.


Ungaria intentioneaza sa trimita soldati pentru a ajuta politia sa patruleze la frontiera unde mii de refugiati si imigranti sosesc din Serbia in fiecare zi.


Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat ca adoptarea unei legislatii privind desfasurarea armatei la frontiera nu va fi posibila inainte de 20 septembrie.


Intre timp, granita dintre Danemarca si Germania a devenit un nou punct fierbinte pe harta migratiei din Europa. Refugiatii care vor sa tranziteze teritoriul danez pentru a ajunge in tarile scandinave, mult mai ospitaliere, s-au trezit in fata unui blocaj. Autoritatile de acolo au decis sa suspende temporar traficul feroviar si cel al feriboturilor la granita cu Germania. Masurile au fost luate pentru a putea controla fluxul de migranti.


In gara din Padborg, la granita dintre Danemarca si Germania, un barbat incearca disperat sa le explice politistilor de ce trebuie sa il lase sa isi continue calatoria catre Suedia. Cedeaza pana la urma si este dus alaturi de alti aproape 80 de imigranti intr-un centru pentru solicitantii de azil. Este exact locul de unde, cu cateva ore inainte, 300 de refugiati au inceput o istovitoare calatorie pe jos catre paradisul scandinav.


Imigrantii stiu ca Danemarca a taiat recent ajutoarele pentru refugiati, dar ca Suedia si Finlanda sunt mai generoase cu cei care fug de razboaie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De cand am intrat in UE am CEDAT o parte din suveranitate. Adica nu mai facem doar ce vrea muschii nostri. Asta e, despre asta vorbim.
Din cate stiu, Constitutia Romaniei este inca in vigoare (da, stiu ca s-a pritocit una noua care incepe cu "Suntem in UE si gata sa luam muie" dar inca nu s-a promulgat). Dar daca ai cunostinta despre anularea Constitutiei actuale te rog sa ne spui si noua...


P.S. Vezi ca UE este o uniune economica si ca atare are dreptul de a trasa directive in privinta deficitului bugetar, a justitiei (in special in ceea ce priveste coruptia) si a calitatii produselor (tinand cont de comertul liber) dar nu in alte domenii. Deci e ceva mai complicat decat crezi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Constitutia Romaniei interzice venirea unor emigranti sau refugiati? Pe teritoriul Romaniei exista doar romani? Sunt mii si mii de persoane de diferite etnii venite si stabilite aici. E impotriva Constitutiei, nu?


Cu articolul acela din Constitutie a venit Base la B1TV. Si el este impotriva. Bun, sa presupunem ca pana la urma vor veni refugiati si la noi. Ce inseamna, ca s-a incalcat Constitutia? Cand se incalca Constituia e grav, nu? Si pe Base l-au acuzat ca a incalcat Constituia si l-au suspendat. Cine va fi acum raspunzator daca se va incalca Constituia? Cine o sa ne spuna? Curtea Constitutionala? Am inteles ca nici unul dintre membrii nu sunt specialisti pe Drept Constitutional. Daca esti tu, sa ne spui si noua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


P.S. Vezi ca UE este o uniune economica si ca atare are dreptul de a trasa directive in privinta deficitului bugetar, a justitiei (in special in ceea ce priveste coruptia) si a calitatii produselor (tinand cont de comertul liber) dar nu in alte domenii. Deci e ceva mai complicat decat crezi!

 

Te inseli!

UE nu este doar o uniune economica, este una economica si POLITICA. Intra pe site-ul oficial, europa.eu, si vezi care sunt institutiile si organismele UE, ce rol au si cu se se ocupa! Uniunea funcționează printr-un sistem de instituții supranaționale independente și interguvernamentale. Legile emise nu sunt doar din domeniul economic.


Si chiar daca ne-am referi doar la economic... nu mai este sclavie si robie cum era candva, dar exista azi robia economica. Si cand primesti bani si esti indatorat cuiva - rob economic - spui: ''saru-mana!'', si ''am inleles, sa traiti!''


Daca vrem sa fim stapani absoluti si sa facem doar ''ce vrea muschii nostri'' - desi nu putem pentru ca suntem datori si nu suntem independenti economic - ar trebui sa iesim din toate organismele internationale. Dar parca ne-am dorit si am vrut sa intram si am facut ceva eforturi in acest sens

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.