Netcrusher Postat Septembrie 27, 2013 Share Postat Septembrie 27, 2013 Din proprie experienta, cu ce firme ati amplificat boxe Monitor Audio? Ce amplificari recomandati si ce nu indicati pentru acest brand de boxe? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
doru32 Postat Septembrie 27, 2013 Share Postat Septembrie 27, 2013 Foarte multa lume lauda si apreciaza ca fiind pozitiva incrucisarea raselor NAD si Monitor Audio, insa cu siguranta canta si cu alte amplificari realizate de catre alte firme. Vrei sa treci pe astfel de combinatie ?. Am ascultat cu cativa ani in urma boxe din seria Bronz cu amplificare Sony si nu mi-a placut, insa cu NAD au sunat foarte bine. Trebuie incercat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Septembrie 28, 2013 Share Postat Septembrie 28, 2013 Cu ceva amplificari pe lampi nu merg boxele astea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Septembrie 28, 2013 Autor Share Postat Septembrie 28, 2013 Pe lampi nu le-am incercat, au SPL 89 db. Combinatie NAD + MA am ascultat, sunt OK, ma gandeam sa aflu si alte variante mai putin cunoscute. Eu am incercat in sistem propriu urmatoarele cu rezultate bune: - MA + Creek Destiny, Creek A50 - MA + Audio Analogue Puccini SE - MA + Denon 3805 In schimb MA-urile mele n-au putut fi conduse de Cambridge 640v2. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ConstantinS Postat Septembrie 28, 2013 Share Postat Septembrie 28, 2013 Am avut la un moment dat un sistem cu Naim CD3 + Nait 3 si boxe Monitor Audio Monitor 3 (floorstander de dimensiuni mici, incinta inchisa, model 1998/99). Era un sunet destul de detaliat pe medie-inalte, poate cam "subtire" pe joase, care s-a rezolvat prin plasarea unor placi de marmura de 4 cmm grosime sub spike-uri. Am sentimentul ca in combinatie cu un amplificator pe lampi ar fi mers de asemenea foarte bine. Acum depinde si ce model de MA ai, sunt o multime de diferente de la o gama la alta, de la o generatie la alta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Septembrie 28, 2013 Autor Share Postat Septembrie 28, 2013 Boxele sunt Gold Reference 20. Ma gandesc si eu destul de serios la o amplificare Naim pentru ele... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Septembrie 28, 2013 Share Postat Septembrie 28, 2013 Un Naim care sa depaseasca Creek Destiny e cam scump. Naim are alt sunet. E mai dinamic, mai rapid. Poate vei avea control mai bun pe bas. Creek e mai domol, mai linistit, dar finut , matasos cu inalte cristaline. Depinde de cum se potriveste fiecare cu boxele tale. Si depinde de gustul tau mai ales, de sunetul pe care-l cauti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cryss84 Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Eu am YAMAHA A-S1000 cu Monitor Audio RX8 intr-o camera de doar 18mp. Din pacate nu sunt multumit de sunet, cu atat mai putin de bass-ul rezultat....este o bubuiala in toata regula. Daca are cineva RX8 imperecheate cu un alt amplificator il rog sa ma ajute. Acum nu stiu ce sa zic.....poate fi la fel de problema si camera avand doar 18mp sau amplif-ul pt ca eu le-am ascultat cand le-am cumparat pe NAD si suna cu totul altfel insa si camera unde am facut auditia era mult mai bine antifonata insa la fel de mica, din ce am mai citit pe site-uri multi recomanda NAIM sau NAD cu Monitor Audio. Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
_BGD_ Postat Noiembrie 13, 2018 Share Postat Noiembrie 13, 2018 Buna ziua, Am tot citit, si am mai auzit recomandari de imparechere incinte Monitor Audio cu amplificare NAD. @doru32, observ ca impresia ta de match-ing cu Sony nu este buna. Imi spui, te rog, cu ce model de Sony? In trecut am mai avut amplificatoare Sony: TA-F110, TA-F410R, si momentan m-am oprit la TA-FE900R, cel din urma le conduce foarte bine. Singura comparatie pe care am avut ocazia sa o fac a fost cu un Yamaha RX-V1900, folosit in regim stereo, si nu pot spune ca se auzea mai bine, sau mai rau. Sunetul era la fel ca la 900R, clar, bass-ul era "carnos", sunetul per total era placut. Intrebari, adresate celor care au avut experiente si pot da un sfat/parere, cu scop orientativ, intrebari din partea unui posesor de Monitor Audio RS6: -ce modele de NAD au condus notabil MA-urile? -a fost folosita metoda de bi-wire? -ce alte modele/combinatii au generat rezultate bune? Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Noiembrie 13, 2018 Autor Share Postat Noiembrie 13, 2018 Dupa parerea mea cel mai bun matching a fost cu Creek, parca se completeaza reciproc. Daca doresti sa ramai pe Sony, cel mai de succes a fost TA-FB940R, cu ES-urile (modele mai vechi) cu care am incercat eu suna denaturat. O vreme lunga le-am amplificat cu Denon, apoi cu Naim iar acum sunt imperecheate cu Marantz. De mentionat faptul ca predominant sunt folosite la filme, muzica merge foarte rar pe ele, motiv pentru care le utilizez cu un receiver si nu cu un amplificator stereo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Noiembrie 13, 2018 Share Postat Noiembrie 13, 2018 Eu am avut RS6 cu NAD 320 BEE pe vremuri. Un sunet decent pentru pretul platit. Combinatia aceasta a tot fost recomandata din cauza matching-ului. NAD are un sunet usor dark, Monitor Audio usor light. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
_BGD_ Postat Noiembrie 13, 2018 Share Postat Noiembrie 13, 2018 Salut Dinica, Pentru acest model de boxe, sau si in general, exista o regula legata de damping factor? NAD 320 BEE adus de tine in discutie are 150, Sony-ul meu actual are 100. Din ce am citit, inteleg ca acest parametru are legatura cu oscilatia membranei difuzorului, sa o opreasca din inertie dupa ce face o "cursa" conform curentului dictat de amplificator..... Gresesc ceva? Incerc sa intru mai in detalii, legat si de alti parametrii, inafara de putere si rezistenta incintelor....inca ma documentez Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Noiembrie 13, 2018 Share Postat Noiembrie 13, 2018 NAD-urile nu prea au cum sa aiba damping factor atat de mare. Pass-ul meu are damping factor 150 si are un amarat de traf de 1,2 kW. Dumping factor-ul este important daca ai boxe cu un comportament electric naravas. Asta se poate intampla in doua moduri: 1. boxa cu SPL mic, oficial sub 88 dB, real mult mai putin - genul acesta de comportament este specific boxelor nordice, Dynaudio ar fi un exemplu 2. SPL mare cu cadere in impedanta sub 4 ohmi - boxe franceze, Focal ar fi un exemplu Exemplele mele sunt generice. Boxe cu SPL mic / cadere in impedanta se gasesc pe tot mapamondul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ConstantinS Postat Noiembrie 13, 2018 Share Postat Noiembrie 13, 2018 Caz particular pentru Monitor Audio silver 6, le-am ascultat intr-un showroom legate la un sistem cu cd player si amplificare Arcam. Modelul de amplificator nu mi-l aduc aminte, era vorba despre unul din 1998, oricum nu din seria scumpa a lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
atlantic3009 Postat Noiembrie 17, 2018 Share Postat Noiembrie 17, 2018 Nu am avut MA standfloor, am bookshelf MA silver RX1 care au mers foarte bine cu NAD 355bee. (inteleg ca NAD si MA fac parte din acelasi concern deci e oarecum logic). Am inlocuit NAD-ul cu un AMC 2445 si lucrurile s-au imbunatatit. AMC seamana foarte mult cu NAD, inteleg ca ingineri de la NAD au trecut la AMC. Cu NAD-ul nu foloseam bi-wiring, cu AMC da. Unul din motivele pentru care am recurs la AMC a fost si posibilitatea de biwire, amplificatorul are o constructie dual-mono, cu doua trafuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
_BGD_ Postat Noiembrie 18, 2018 Share Postat Noiembrie 18, 2018 Salut atlantic3009, De curiozitate, cu ce preu il utilizezi? Mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
atlantic3009 Postat Noiembrie 18, 2018 Share Postat Noiembrie 18, 2018 Salut BGD, o sa sune ciudat dar am un amplificator de casti Fiio e09k si un dac corespunzator Fiio e07k. http://wwa1.com/fiio-e09k-headphone-amp-review-the-best-cheap-audiophile-headphone-amp/ Fiio e09k are si functia de preu pe care o folosesc acum.? Deocamdata imi place cum suna si faptul ca nu ocupa mult spatiu, pe viitor poate o sa adaug un preamp dedicat... 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
atlantic3009 Postat Decembrie 18, 2018 Share Postat Decembrie 18, 2018 La o luna distanta vin cu o completare: am inlocuit Fiio E09k cu un preamplificator/tuner NAD 1700 monitor series. Imbunatatirea in sunet este substantiala... 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate