Sari la conținut
HiFi Tech

intrebare combo DAC+boxe / monitoare audio


lafontaine

Postări Recomandate

Salut,

Am descoperit recent acest forum si am vazut ca lumea discuta deschis, chiar si cu cei care sunt mai la inceput, ca mine :)

Am deschis acest topic deoarece am doua intrebari la care nu am gasit raspuns.

Prima se refera la diferenta intre monitoarele de studio si boxele hifi. Un prieten tot incearca sa ma determine sa-mi schimb optiunea de a achizitiona niste monitoare Adam T7V pe care le-am descoperit in diverse review-uri pe Youtube. Amicul meu sustine ca muzica nu se aude bine pe monitoare de studio in cazul audiofilului obisnuit, ci numai pentru producatorii de muzica, deoarece nu au destul bas. Eu, pe de alta parte, caut boxe care sa redea cat mai bine muzica pe care o ascult (in principiu rock anterior anilor '90), nu imi doresc "bas in stomac" si "party dance".

A doua nelamurire este despre noul DAC Cambridge Audio DacMagic 200M, pe care as vrea sa-l achizitionez impreuna cu o pereche de Adam T7V, si as dori sa aud parerea voastra despre aceassta combinatie. Mai mentionez ca acum am niste boxe Bose Companion 2 Series III (conectate la computer, acesta fiind sursa de sunet), dar as vrea sa fac un upgrade.

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

HiFi-ul este o chestiune subiectiva. Ai putea primi tot felul de opinii. Unele pozitive, altele negative. Sfatul meu este sa mergi si sa asculti DAC-ul intr-un sistem. Apoi sa asculti alt DAC in acelasi sistem. Vezi care iti place mai mult. 

Boxele Adam costa 200 euro. Incearca un calcul simplu. Calculeaza pretul acestor boxe punand in balanta urmatoarele aspecte: dezvoltare produs, productie, taxe, pret de vanzare, transport, vanzare in magazin, TVA, alte taxe catre stat. O sa ramai surprins. Suma la care sunt produse aceste boxe nu depaseste 100 euro. Crezi ca se pot face niste boxe bune, active, la mai putin de 100 euro? Daca raspunsul este pozitiv, atunci aceste boxe vor fi exact ce ai nevoie. Eu unul nu cred in aceasta posibilitate.

PS: Forumul a fost inchis mai bine de jumatate de an. Pana se repopuleaza este posibil sa nu primesti multe raspunsuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Iti multumesc pentru raspuns. Am observat ca mai multe thread-uri nu au raspuns de ceva timp, dar nu stiam care e cauza. Sper ca repopularea formului sa se faca cat mai curand.

Ai mare dreptate in legatura cu costul real de productie al boxelor (100 euro/bucata), dar nu imi permit boxe mai scumpe, cel putin la acest moment. Avand in vedere ca boxele mele Bose au fost 400 de lei, ma gandesc (si sper!) ca cele Adam sa fie (mult) superioare la 1800 de lei.

Voi incerca sa ajung intr-un showroom la un moment dat, sa ascult pe viu mai multe variante.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Exista monitoare nearfield si farfield.  Ascultate intr-o camera de auditie - chiar mica, suna f diferit, din cauza conceptiei tehnice.  Si nu ma refer la vreun model anume, pot fi si monitoare de 2000 euro sau mai scumpe.

Deci - daca nu le ascultati de la f mica distanta  ("puse pe birou"), nu luati nearfield.

Ar fi bine sa nu intrati din prima intr-un showroom highend, o sa vi se faca rau la inceput.  Diferenta de calitate, de sunet si mai ales de pret este IMENSA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Eu sunt foarte pasionat inca din copilarie , de aparatura hi-fi, dj, studio , profesional ! Am probat multe lucruri in timp ,le.am avut personal cumparate, revandute , etc, si concluzia este urmatoarea : multa lume nu cunoaste , pentru ca majoritatea doar citesc pe internet ceea ce multi scriu despre unele lucruri fara sa le detina personal . Ceea ce spune HiFi Tech despre Adam , este adevarat , insa adevarat pentru un anume model la pret entry level , si majoritatea firmelor din lumea intreaga , construiec produse ieftine pentru piata din tarile sarace in special. Putine firme in domeniul hi-fi sau studio de exemplu, construiesc numai produse hi-end . In cazul monitoarelor studio, doar firma Genelec este renumita . Un mare secret pe care majoritate nu il stiu , tocmai datorita faptului ca nu au pipait pe viu sau nu le-au detinut in special, si mai ales ca nici pe internet nu sunt multe detalii, este ca defapt exista scule bune si la pret mic , dar acestea sunt foarte rare , si mai ales nu s-au distribuit oriunde . De exemplu exista boxe hi-fi sau monitoare studio , care bat la sunet alte boxe triple la pret de magazin . Adica poti sa gasesti niste boxe foarte bune , dar second hand , care suna peste boxele mai scumpe . Intr-un timp m-am ocupat si de acest lucru , adica luam scule noi din magazin , le testam si apoi le returnam , constatand ca defapt nu meritau pretul acela . Mai ales dupa anii 2000, chinezii au inceput sa cloneze orice, dar atentie ca nu le pun pe orice piata, ci le distribuie tot in tarile mai sarace.  Sunt multe de vorbit despre scule, si esential este sa stim ce achizitii merita si ce nu merita , este esential sa le cunoastem bine pe toate si la interior si la exterior . Deci mare atentie ce alegeti in raport calitate pret, din start domeniul Hi-Fi entry-level (China) se situeaza in segmente mici de pret (chiar si 2000€ este mic) Cautati cat mai mult sa nu fie "made in China" ..deci orice ,dar nu China .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 19 minute, Iully_dj a spus:

orice ,dar nu China .

@lully_dj, sunt binevenite explicatiile oferite de tine.

In momentul de fata oscilez intre Adam Audio T5V sau T7V, Focal Alpha 50 Evo si Kali Audio IN-5. Daca ai avut experiente cu astfel de boxe, m-ar ajuta parerea ta.

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Le-am avut . T7v sunt foarte ok la acel pret.  . Daca nu ai o suma mai mare pentru Genelec, atunci T7 este foarte bun . T5 sau orice monitor/boxa cu bass sub 6.5" nu le iei in calcul , daca vrei sa ai sunetul plin . Un secret util : comanda-le din Germania , de pe Thomann de exemplu ,  nu din Romania . Pe piata din Ro , produsele sunt diferite fata de ceea ce se vinde in vest ( am facut teste de exemplu pe aceleasi modele de monitoare , iar produsul de la Thomann avea calitate mai buna) 

Editat de Iully_dj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, Iully_dj a spus:

Le-am avut . T7v sunt foarte ok la acel pret.  . Daca nu ai o suma mai mare pentru Genelec, atunci T7 este foarte bun .

Multumesc frumos pentru sfat. Eu ma gandeam sa iau T7V de la zeedoshop.ro, din usurinta de a comanda din Romania, dar voi opta pentru Thomann daca mi-ai spus ca produsele sunt diferite pe piata din Europa de vest.

T7V sunt 175 de euro bucata, iar mai mult de 400-500 de euro pentru o pereche de boxe nu pot sa dau, astfel ca Genelec ies din discutie. Initial voiam monitoare pe 3 cai, dar singurele pe care le-am gasit mai ieftine au fost Kali Audio IN-5, despre care n-am citit prea multe lucruri pozitive. Vad ca si tu le-ai ocolit in raspunsul tau, optand pentru Adam Audio.

Boxele mi le doresc pentru auditie de muzica la computer, nu pentru a lucra pe ele. Sunt audiofil, nu producator sau compozitor 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg ! Da , china trimite un fel de produse pentru tarile mai sarace , si "altceva" pentru piata vestica. Pai cam majoritatea monitoarelor de astazi (segmentul entry)  sunt defapt boxe hi-fi active,  sunt deci lucruri destinate publicului larg . Singurele monitoare adevarate , au fost Yamaha NS10M , care defapt erau destinate doar pentru urechile inginerilor adevarati de sunet , si orice mare studiou din lume le detine si a produs pe ele toata muzica anilor 80-90 chiar si dupa 00. Astazi doar Genelec mai furnizeaza ceea ce se numeste monitor studio adevarat , destinat exclusiv pentru ingineri specialisti de sunet.   T7v , Yamaha Hs , etc oricare vrei sunt cum am mentionat , boxe hi fi active de auditie in pret entry level,  deci nici nu trebuie sa te uiti la cele prea scumpe . Atat ca intre acestea, doar unele suna mai apropiat de liniar , si T7-le este capabil de acest lucru. Dar mare atentie si la tratamentul acustic al incaperii si pozitionarea lor , este un aspect foarte important

Editat de Iully_dj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 07.08.2021 la 21:55, Iully_dj a spus:

T7v , Yamaha Hs , etc oricare vrei sunt cum am mentionat , boxe hi fi active de auditie in pret entry level,  deci nici nu trebuie sa te uiti la cele prea scumpe

Pentru ca le-ai folosit, as vrea sa te intreb despre white noise-ul de la T7V. Pe net am vazut tot felul de mentiuni si sunt si clipuri pe Youtube cu acel hiss care se aude atunci cand e liniste. Din cate am vazut, hiss-ul se aude si la distanta (1.5 metri), nu numai daca pui urechea langa boxa. Tu ai sesizat asa ceva?

Ma depaseste faptul ca monitoarele audio au white noise, dar boxe active normale, de computer, de 50-100 de euro, nu au nici o problema cu asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai acel "sunet" este prezent la aproape toate monitoarele !   Si boxele active profesionale , il are . Mixerele  analogice, etc . Nu este o "defectiune" , este defapt ceva normal , din cauza ca sunt 100% analogice !  Pe sisteme digitale procesate, nu exista acel hiss, dar la analog exista !   La monitoare entry-level, intr-adevar exista un hiss mai mare ,permanent ,chiar daca volumul este la minim !  Ps: boxe active de computer sunt niste porcarii , mai ales cele sub 500€ .. au sunetul diferentiat colosal in comparatie cu orice monitor !

Editat de Iully_dj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si partea de HI-FI este inferioara in comparatie cu ce exista pe piata vestica.  Iar despre firma , achizitii  fara tva, trebuie sa cumperi multe bucati odata, altfel nu merge. Eu nu stiu ca s.ar putea lua pe firma doar la bucata produsul

Editat de Iully_dj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pot sa cumpar pe firma, multumesc pentru sfat, insa o sa cumpar pe firma pe bune, @catalinx70.

@Iully_djinca sunt in cumpana daca sa iau totusi boxe active din cauza acelui white noise. Vreau sa merg in showroom la Zeedoshop pentru a le asculta, ca au tot arsenalul Adam acolo. Si apoi cumpar de pe Thomann.

Editat de lafontaine
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...
La 17.08.2021 la 11:11, Iully_dj a spus:

Si partea de HI-FI este inferioara in comparatie cu ce exista pe piata vestica.  Iar despre firma , achizitii  fara tva, trebuie sa cumperi multe bucati odata, altfel nu merge. Eu nu stiu ca s.ar putea lua pe firma doar la bucata produsul

nu conteaza nr de bucat , conteaza valoarea achizitiei care sa justifice transportul (realizat de cei de la UPS) , dar valoarea impusa de thomann nu este una mare , in jur de 1000 de euro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.