Sari la conținut
HiFi Tech

ROCK


Trancotistul

Postări Recomandate

Ieri am aflat! FOALS a reușit să ”fure” cireașa de pe tort la BRIT AWARDS 20-20☺️! Luzării? BASTILLE, COLDPLAY (îmi place și albumul lui din noiembrie 2019), BRING ME THE HORYZON, frumoasă companie! Mi s-au părut interesanți după ce am ascultat HOLY FIRE apoi m-au tot dezamăgit inclusiv cu prima parte a albumului EVERYTHING NOT LOST WILL BE SAVED. S-a schimbat treaba cu EVERYTHING NOT LOST WILL BE SAVED partea a doua. Este o analiză la prima vedere și sunt convins că formația nu este așa cunoscută - acesta este motivul pentru care semnalez prezența ei. Vocalistul YANNIS PHILIPACHIS este de origine din Grecia.

FOALS - RUNNER

album EVERYTHING NOT LOST WILL BE SAVED - 2

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

și pe scurt cu cei care parcă nu îmbătrânesc 

1 OZZY OSBOURNE - scoate album nou ORDINARY MAN  și tot în acest an este ultimul în care apare în spectacole live. 

Ozzy Osbourne - Under the Graveyard

Ozzy Osbourne - It's A Raid

 

2 JOE SATRIANI - nu reușesc să scap de skinhead 

Joe Satriani - Nineteen Eighty 

și prezentare

3 - PEARL JAM - GIGATON

Pearl Jam - Dance Of The Clairvoyants

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

două luni la rând am căpiat un cd JEFF BUCKLEY - GRACE, round and round.... reușea să atingă vocal și zone aproape interzise și pe care alții au făcut carieră cum ar fi ANOHNI/ANTONY HOGHARTY sau RUFUS WAINWRIGHT

JEFF BUCKLEY - GRACE

ANOHNI - SOFT BLACK STARS

RUFUS WAINWRIGHT - OH WHAT A WORLD

 

 

Editat de Trancotistul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

BLACK COUNTRY COMUNION

GLEN HUGHES basist la DEEP PURPLE și voce la BLACK SABATH

JOE BONAMASSA (nu cunosc!😁)

DEREK SHERINIAN clape DREAM THEATRE etc..

JASON BONHAM (fiul unui necunoscut antipatic!😒)

 

The Last Song For My Resting Place

 

 

Crawl

 

 

The Cove

 

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu consider că aceste formații sau soluții de reunire într-o formă sau alta nu se ridică la nivelul producției formațiilor din care provin membrii. Probabil că din această cauză și înregistrările sau mai curând sursa de stocare a muzicii nu se ridică la un nivel prea bun. Dau exemplu formației XYZ (exYES&LEDZEPP) din care făceau parte JIMMY PAGE, CHRIS SQUIRE, ALAN WHITE și DAVE LAWSON.

XYZ - CAN YOU SEE

 

Pentru mine PAGE este cea mai mare dezamăgire postZEPP alături, desigur de DAVID COVERDALE (DEEP PURPLE; WHITE SNAKE!!!)

COVERDALE/PAGE - SHAKE MY TREE

Albumul nu are strălucire și mai mult... crează legături cu vechile formații în detrimentul noii propuneri - fapt ce a dus la dispariția soluției.

Într-o lumină mult mai bună se prezintă JOHN PAUL JONES. Dar și el a încercat o formulă cu DAVE GROHL(NIRVANA) și JOSH HOMME(QUEENS OF THE STONE AGE) destul de interesant dar și asta cu amprente din vechile producții.

THEM CROOKED VULTURES - DEAD END FRIENDS

 

 

Mult mai bun mi s-au părut albumele sale ZOOMA(1999) pe care îl propun și (mai puțin) THE TUNDERTHIEF cu ADAM BOMB și ROBERT FRIPP(KING CRIMSON).

 

Singurul care a reușit să se reinventeze (după opinia mea!) este ROBERT PLANT în zona bluegrass... cam atât!!! ( cu albumul CARRY FIRE (2017) cred că e altă poveste dar în altă postare...)

Desigur, producțiile lor merită ascultate iar unele chiar reușesc să intre pe lista scurtă dar așteptările au fost...și sunt mari, prea mari!!!

ROBERT PLANT & ALISON KRAUSS - YOUR LONG JOURNEY

 

 

 

Editat de Trancotistul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca e un topic rock clasic. Las cateva vorbe aci. Din muzica copilariei mele, Boston, redescoperit la anii maturitatii. Cand, zic eu, stiu sa ascult, sa reperez calitatea actului artistic, munca protagonistilor si a celor de dincolo de geamul studioului, aia de la Butoane.  Tom Scholz in nebunia lui perfectionista a reusit sa scoata cinci albume in 30 de ani, niciodata nu era suficient de bine pregatit un album ca sa vada presa cocolosul de vinil.  Probabil un pic din nebunia lui Tom  o fi facut ca Brad Delb sa-si puna capat zilelor. Va indemn sa ascultati la ore tarzii albumele lor, mie imi vin in minte operele lui Brancusi, slefuite, muncite, dezbracate pana la esenta, la pur.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Mă raliez și eu. Toate au un început! A venit momentul să nu mai postez lucruri căutate cu răbdare. Postez de acum doar formații ale căror albume nu trebuie să lipsească din fonotecă (fie ea și virtuală). Dar am să postez doar melodii din diferite albume. 

azi am ascultat, azi am postat

DEEP PURPLE - SOLITAIRE

 

DEEP PURPLE - LOOSEN MY STRINGS

 

DEEP PURPLE - CHILD IN TIME

 

 

 

Editat de Trancotistul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 7 months later...
  • 5 months later...
  • 6 months later...

Spectaculos. Am să încep cu o formație care ”împinge” rock-ul clasic până azi și acum. Albumul întreg e o feerie și e al 22-lea album... și nu e mai deosebit decât altele lansate de ei. Asta e Black Sabbath-ul orientului dar cu două voci pe care nu le-aș vedea altfel. Recomand melodia considerată de criticii de specialitate ca fiind cea mai slabă:

NINGEN ISU - TOSHISHUN

O bătălie între două formații neozeelandeze! Una am recomandat-o cu ani în urmă. Cea de-a doua și-a creat un alt profil. Prima este o amprentă a culturii maori iar cealaltă samoană.

ALIEN WEAPONRY a lansat album nou și e excelent, sunt în plină ascensiune. Ilustrarea face referire la povestea vrăjitoarei Hatupatu

ALIEN WEAPONRY - HATUPATU

samoanii sunt supărați rău și revendică pe zeul MAUI

SHEPHERDS REIGN - LE MANU

O altă formație în plină ascensiune este BLOODYWOOD. A pornit sub formă de glumă dar a reușit să se impună definitiv cu albumul lor RAKSHAK. 

BLOODYWOOD - RAKSHAK

Ultima nu are nevoie de prezentare...

THE HU - FALLEN ORDER

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.