Sari la conținut
HiFi Tech

In vizita la HiFi Center


bogdanozaurus

Postări Recomandate

In aceasta dimineata am facut o vizita destul de scurta impreuna cu un prieten  la HIFI Center pentru a asculta cele doua sisteme prezentate pe forum. Ambele sint construite plecind de la boxele entry level ale Audiovector QR3 si QR1. Daca ati citit prezentarea stiti deja ca primul sistem este format din Audiovector QR3, amplificatorul Tsakiridis Aeolos ULTRA, streamer Aria 2 si DAC-ul Musical Fidelity M6 DAC. Al doilea este ceva mai modest ca pret si alaturi de  Audiovector QR1 am avut amplificatorul Musical Fidelity M3si care are dac integrat si streamer-ul Aria Mini. Am inceput cu primul sistem, (va reamintesc ca boxele si amplificatorul au fost deja testate si prezentate in revista) si primul lucru pe care l-am remarcat a fost excelenta reproducere a vocilor si imaginea stereo foarte buna. Katie Meluna cu Nine Million Bicycles, Andrea Bocelli cu Melodramma dar si Marillion - Kayleigh au demonstrat foarte bine ce pot aceste boxe iar surpriza cu muzica tiganeasca (nu zic eu, ei o zic) piesa Pour Parler cu Stochelo Rosenberg si Romane de pe albumul Gipsy Guitar Masters (vol 11 !!!) in care una dintre cele doua chitari se auzea ceva mai sus decit cealalta ca si cum unul dintre artisti statea in picioare iar celalalt pe scaun. Nu stiu cum si de ce dar asta a fost impresia mea. Oricum pe toate inregistrarile chiar si pe cele cu mai multe instrumente sunetul a fost curat, muzical si foarte placut. Chiar daca tweeter-ul  cu ribbon urca pina la 105kHz conform producatorului inaltele nu au iesit deloc in fata,  iar mediile au fost echilibrate, as fi vrut ca bass-ul sa fie mai adinc si mai agresiv cind era cazul dar asta e singurul lucru pe care il trec la minus.
Am trecut apoi la doilea sistem pe care am ascultat cu placere doua piese superbe ale lui Joe Dassin - L`ete indien si E si tu n`existeais pas, banuiesc ca remasterizate si o remasterizare exceptionala, apoi Elton John cu Rocket Man, Carpenters - Please Mr Postman.  La muzica clasica, uverturile operelor Cotofana hoata de Rossini in interpretarea LSO si Carmen de Bizet interpretata de Orchestra Nationala a Radiodifuziunii Franceze, QR1 si-au aratat mai mult limitele fata de QR3 in pasajele dinamice dar acest lucru este normal. Ce mi-a placut este faptul ca, chiar daca a avut electronice diferite cele doua sisteme s-a auzit cam in acelasi fel, caracteristicile sunetului au fost aceleasi, vocile au sunat la fel de bine, poate au fost putin mai retrase si bass-ul putin mai sus la QR1, insa este evident ca cele doua perechi de boxe sint surori bune nu vitrege si amprenta sonora a fost usor de identificat. Audiovector face boxe foarte bune chiar si pe cele din gama de jos si sper sa am cit mai curind ocazia sa ascult si modele din clasele superioare.
Multumim gazdelor noastre pentru amabilitate si asteptam in continuare mai multe surprize.

IMG_20190921_110914.jpg

IMG_20190921_110946.jpg

IMG_20190921_113657.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am ascultat boxele QR1 si QR3. Cu diferenta ca le-am auzit in camera mare din showroom. Boxele presteaza excelent raportat la pretul lor. Sunt neutre, dinamice, corecte, nu cer amplificatoare puternice, sunt lucrate cu materiale de calitate si sunt produse in Danemarca. Au fost o surpriza placuta. Recomand si auditia unor boxe din seriile de sus. SR6 Avangarde Arrete m-au facut sa ma gandesc la o schimbare in sistemul meu de acasa. Asta se intampla rar, pentru ca iubesc sunetul boxelor mele actuale Focal Electra 1038BE.

qr.jpg

qr..jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.