Sari la conținut
HiFi Tech

Parasound A-21 (2015)


zal

Postări Recomandate

Acum 15 ore, zal a spus:

De remarcat zgîrcenia cu care s-a spoit radiatorul şi talpa trz finali cu vaselină siliconică. Contactul era din loc în loc. 

S (10).jpg

Trebuia sa se vada o banda de alb, nu ?Unde nu e alb inseamna ca nu s-a facut contact cu radiatoarele cele mari ? Este prima oara cind vad (din poze) tranzistorii cei mari pusi pe o alta placa. De ce nu i-au pus direct pe radiatoarele mari ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1- da.

2 - uneori tz. si cablajele vin montate in plan perpendicular fata de radiator, asa ca se folosesc corniere intermediare din Al  gros (min 4-5mm) pt a fi conectate la rad.

In acest caz este o alta situatie - fiecare laterala a carcasei este un radiator si fiecare este format fizic din doua radiatoare alaturate. 

Pt a avea cert toti tz la aceeasi temperatura a fost montata acea placa de Al dintr-o singura bucata.

In cazul cand tz vin montati practic inegal fata de cele 2 jumatati ale radiatorului  mare este unica solutie, iar ideal este de a pune o placa din cupru gros si nu din aluminiu.

In cazul prezent tz. par a veni destul de uniform asezati pe cele 2 jumatati ale rad., doar superdioda si prefinalii vin la mijloc; s-ar fi putut folosi doar o placuta in T montata acolo, lasand finalii direct pe radiatoare.

Rezistenta termica suplimentara a acelei placi lungi din aluminiu este total acoperita de eficienta radiatoarelor exterioare f mari;  s-a considerat inutila folosirea de solutii complicate sau scumpe.  (Sunt destul de scumpe si radiatoarele exterioare, dar costul lor poate fi impartit si cu compartimentul de design  ? )

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Radiatoarele mari nu sînt cuplate termic decît prin talpa cu trz. De aia şi trz compensării termice sînt montaţi acolo. Dacă ar fi fost montaţi direct trz finali pe radiatoare s-ar fi găsit pnp-urile pe unul şi npn-urile pe altul, fără contact termic între ele. Şi cum unii sînt mai harnici s-ar fi încălzit diferit.

2. Radiatorul rezultat e suficient de mare ptr puterea amplifului la maxim cu condiţia ca transferul termic să se facă cît mai bine, rolul vaselinei e de a umple golurile minuscule dintre suprafeţe.

3. Montarea şi demontarea sînt un chin din orice parte te-ai apuca.

4. Şi la Pathos e o situaţie asemănătoare, talpa cu trz finali asigură distribuirea temperaturii la radiatoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zgomotul e foarte redus, are totuşi nevoie de un preu care să-l împingă de la spate cu semnal mare ptr a atinge puterea nominală. Ca sunet mi s-a părut puţin închis, joasele sînt un pic mai evidenţiate. Altfel e un amplif precis, datorită schemei cu simetrie totală.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 11.01.2019 la 23:43, Shambala a spus:

Radiatoarele sunt extrem de generoase si in plus sunt exterioare. Ce curent de repaos a fost setat de a reusit arderea finalilor ?

Sau a facut alte bazaconii si l-a bagat in oscilatii ?

Un scc care a ars trz finali de pe un canal. Greu de crezut că poate fi convins să oscileze ampliful, e bine compensat.

Editat de zal
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.