zal Postat August 16, 2018 Share Postat August 16, 2018 (editat) Un amplif surprinzator de simplu la schemă deşi conţine şi un egalizator în stil JVC. Un Dorel a băgat o substanţă acidă în comutatoare, după ce altcineva băgase o vaselină, seu de oaie... reuşind să corodeze şi tabla. Becurile arse şi o rezistenţă ruptă la filtre. Alte reproşuri ar fi puţometrul de volum de slabă calitate, stabilizatoarele ultrafierbinţi, firele de la bornele de difuri subţiri, toate sîrmele răsucite nu lipite, supravoltarea trafo, el fiind construit numai ptr 220Vca. Cond de filtraj buni, la 63V chiar dacă în schemă e trecută o tensiune de 66V pe fiecare şi am găsit 68V şi ceva, deci cu circa 10% în plus. Coafura rezistă. Ca o curiozitate, nu foloseşte nici un fir ecranat ptr semnal. :) Înlocuit, curăţat, iluminat, reglat... Editat August 16, 2018 de zal Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat August 18, 2018 Autor Share Postat August 18, 2018 Akai AM-2950 pare un amplif fierbinte doar din cauza surselor stabilizate fierbinţi, radiatoarele nu se încălzesc decît puţin la ascultare cu volum normal. În privinţa sunetului, remarc zgomotul de fond scăzut faţă de alte amplifuri similare, tot datorită simplităţii schemei. Brumul nu se simte (nu foloseşte cabluri ecranate). E un amplif muzical, tonurile cu egalizator sînt cam exagerate, în spiritul epocii. Nu am ascultat decît fără corecţii. Loudness-ul e şi el exagerat. Puterea e suficientă în casă, mai ales că e supravoltat în prezent şi probabil îşi depăşeşte specificaţiile. Intrările au sensibilitatea de 150mV. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate