Balkan Postat Iunie 29, 2018 Share Postat Iunie 29, 2018 (editat) Salutare, am reparat amplificatorul unui prieten si cum tranzistorii originali erau greu de gasit sau trebuiau comandati am inlocuit in felul urmator: Pentru finali in loc de 2SA5242/2SC1962 am pus NJW0281/0302 Pentru prefinali in loc de 2SA1930/2SC5171 am pus MJE15034/15035 Amplificatorul merge acum insa curentul de bias e la maxim cu potentiometrul la cea mai mica valoare. Producatorul spune in cartea de service sa masor 11mV cadere pe cele 2 rezistente de emitor (P6803) insa la mine nu scade sub 37mV. Ar fi o idee sa micsorez valoarea rezistentei de 3.3k R6053? Aveti o alta propunere? Multumesc! Editat Iunie 29, 2018 de Balkan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balkan Postat Iunie 29, 2018 Autor Share Postat Iunie 29, 2018 Dupa inlocuirea finalilor cu unii originali de pe alt canal mi-e clar ca sursa problemei mele sunt prefinalii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
djleco Postat Iunie 29, 2018 Share Postat Iunie 29, 2018 (editat) Poti micsora un pic valoarea acelei rezistente. Eu as face si o "punte" intre cursor si capatul de sus al semireglabilului (emitorul lui Q6003), in caz de intrerupere sau contact imperfect, biasul ar tinde spre maxim. Ce amplificator este acela care are +/- 62Vcc cu doar o pereche de finali? Lucreaza cumva pe minim 16 ohmi?!? NJW-urile alea nu vor rezista mult acolo la acea tensiune, si in nicun caz pe 4 ohmi. As recomanda macar MJL4302A+MJL4281A, preferabil cite 2 perechi per rail pentru +/- 62Vcc. Editat Iunie 29, 2018 de djleco 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balkan Postat Iunie 29, 2018 Autor Share Postat Iunie 29, 2018 (editat) Este un amplif 5.1 de la un homecinema Onkyo. Nici mie nu-mi place cum e facut, mergea f fierbinte si inainte sa se defecteze. Nu-mi bat capul cu super modificari ptr ca nu merita si nici timp nu as avea ca sa nu mai spun ca daca stau prea mult cu letconul pe placa incepe sa se exfolieze. Sa mearga cum a mers si pana acum si asta e. Editat Iunie 29, 2018 de Balkan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
djleco Postat Iunie 29, 2018 Share Postat Iunie 29, 2018 Rezistenta aia trebuie marita nu micsorata, scuze, acum vad poza la rezolutie ok, Poti creste valoarea pe la 3K6 chiar 3K9. Nu uita si de puntea la pinii potentiometrului! 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Iulie 1, 2018 Share Postat Iulie 1, 2018 Se poate şunta şi rez de 470 ptr o plajă de reglaj mai mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate