Sari la conținut
HiFi Tech

Preamp pasiv


ranger

Postări Recomandate

Sunt in cautarea unui preamp pasiv (poate sa fie si DIY, nu ma intereseaza marca). Intentionez sa leg un DAC la mai multe amplificatoare (de casti). Nu ma intereseaza controlul volumului ci doar sa poata face legatura intre DAC si amplificatoare. Am vazut ca exista unele conectoare dar la cum arata sunt sigur ca afecteaza calitatea audio.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În primul rînd ai nevoie de un comutator de calitate, în orice configuraţie care asigură comutarea stereo a mai multor intrări-ieşiri. Apoi ai nevoie de mufe de calitate şi o cutie metalică ptr ecranare, caz în care nu mai ai nevoie de cabluri ecranate. Apoi un pic de logică la legături şi gata.

Comutatoarele rotative sînt uşor de folosit, dar e bine să aibă doi galeţi sau etaje, cum vrem să le denumim, cîte unul ptr fiecare canal. Şi regletele cu comutatoare prin apăsare sînt bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-au ajuns deocamdata mufele (am comandat mufele recomandate de vio mai sus, 5 bucati pe negru si 5 rosu). Trebuie sa-mi vina comutatorul (http://www.adelaida.ro/comutator-rotativ-5-poz-mb00-l1-n-z-q-d.html) si cutia de aluminiu (http://www.adelaida.ro/cutie-aluminiu-103x53x120mm-hm-1455n1202bk.html), este cam scumpa dar am vrut sa arate intr-un fel, cutiile de 30-40 lei pe care le-am vazut arata ca o bucata de tabla indoita.


In interior ce fel de sarme pot sa folosesc? Este nevoie de ceva special, ecranat, sau merge de principiu orice cupru?


P.S. cam scumpe materialele de calitate, daca pe mine ma costa atat sa fac un amarat de switch pasiv, nici nu vreau sa stiu ce fel de materiale folosesc astia in sculele ,,hi-fi'' din zona de pret entry level.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca să fim catolici cît mai aproape de papă şi dacă folosim semnale de nivel mic ca acum 30-40 de ani, înaintea apariţiei cd-ului, ar trebui totuşi folosită sîrmă ecranată la conexiuni şi comutator cu doi galeţi separaţi de un ecran. Se complică manopera dar separaţia între canale nu e influenţată şi nu ne mai gîndim la ea. :mrgreen:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista riscul sa culeaga interferente de la aparatele din jur, televizor, PC, router, telefon mobil?


Am desfacut de curiozitate filetul de la cablul care leaga in momentul de fata DAC-ul de amp, GoldKabel Profi RCA si sub camasa protectoare arata la fel ca sarmele din fotografia de mai sus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cînd nu se citeşte cu atenţie rezultatul e previzibil. M-am referit la cablu ecranat ptr că sigur jucăria mai are şi altă întrebuinţare, aceea de comuta mai multe surse de semnal diverse la un amplif sau dispozitiv de înregistrare. Asta ne duce la altă complicaţie, adăugarea unui selector de ''înregistrare'' cum era la amplifurile vechi şi încă unul de monitor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma intereseaza strict pentru folosirea unui DAC (indiferent care, ca e cel de acum sau unul mai bun pe viitor), conectat la mai multe amplificatoare, pe care le voi utiliza pe rand. Era mai simplu daca DAC-ul avea 3 output-uri pentru RCA, dar din cate vad nu prea face nimeni asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Repet: comutatorul se poate folosi şi invers, de la mai multe surse la un amplif, cum se face în 99% din cazuri.

.............

Merge şi aluminiul la semnale digitale sau audio mari. Doar să nu stea pe un trafo sau sursă în comutaţie neecranate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Au ajuns carcasa si comutatorul. Ambele se prezinta bine din punct de vedere al calitatii exterioare. Capacele laterale ale carcasei sunt din plastic, din pacate, as fi preferat sa fie construita integral din aluminiu, cel putin la banii astia.


Nu prea inteleg cum e treaba cu partea exterioara a comutatorului (cea care o sa ramana in afara cutiei), nu trebuia sa aiba si ceva care sa semene cu un volumetru, o rotita ca sa poti slecta canalul? Trebuie cumparata separat?

20171219_15304s8.thumb.jpg.55e05b4ac1ccc25a509c877a2545dfbf.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ăla rotund de care mişti e un buton. Legat de semnal, pînă prin anii 80 la apariţia cd-urilor, semnalele acceptate de linie la majoritatea sculelor audio casnice se învîrteau între 100-250mV. După apariţia cd-urilor s-a ridicat pragul în jurul valorii de 1V. Secundar, s-a ajuns ca vechile amplifuri să atingă maximul puterii la curse mici ale puţometrului de volum folosite cu cd sau alte surse moderne.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.