zal Postat Octombrie 27, 2017 Share Postat Octombrie 27, 2017 Încă un invadator din anii 70 ai secolului trecut. Unele deficienţe de proiectare, sursele ultrafierbinţi lîngă radiatorul canalului stîng, care intră în limitare termică mult înaintea dreptului. S-a aplicat o rezolvare de la amplifurile cu lămpi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Octombrie 27, 2017 Autor Share Postat Octombrie 27, 2017 ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
barbulescuorlando Postat Octombrie 30, 2017 Share Postat Octombrie 30, 2017 Felicitari dl Zal pentru migală și mulțumim pentru post. O rugăminte , totuși, pentru cei mai puțin experimentați: puteți descrie în cuvinte ce anume modificări ați făcut pentru a fi de folos și nouă, începătorilor. O zi frumoasă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Octombrie 30, 2017 Autor Share Postat Octombrie 30, 2017 Nefiind un forum specializat nu am detaliat, dar pe scurt: deoarece sursa stabilizată şi ultrafierbinte se afla lîngă radiatorul canalului stîng, superdioda acestuia acţiona şi limita deschiderea trz finali. Asta se traducea prin scăderea volumului la un nivel foarte redus şi distorsiuni urîte, în timp ce canalul drept funcţiona notmal. Am schimbat piesele fierbinţi şi în final, după mai multe variante, doi tranzistori i-am montat pe şasiu ptr răcire şi o rez de 3W am înlocuit-o cu două totalizînd 30W, căldura degajată scăzînd substanţial. În plus, am izolat cu o tablă radiatorul, formînd un horn separat ptr el. La celelalte module s-au înlocuit toţi cond electrolitici şi unele semireglabile deteriorate şi s-au refăcut unele reglaje, s-a înlocuit un beculeţ ars cu un led, cablul simplu cu unul cu împămîntare, curăţat, uns, etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
barbulescuorlando Postat Noiembrie 1, 2017 Share Postat Noiembrie 1, 2017 Mulțumim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Noiembrie 1, 2017 Autor Share Postat Noiembrie 1, 2017 Mai adaug că e un aparat sensibil, cu o sîrmă de 25cm prinde stereo circa 33 de posturi în MF. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate