djcopilu Postat Mai 25, 2017 Share Postat Mai 25, 2017 Salutare! Am de cateva saptamani un deck Onkyo Integra TA-6711 care inregistreaza putin mai slab pe canalul dreapta cu toate ca nivelul de inregistrare e setat corect. In manualul de service zice ca pentru calibrare am nevoie de doua casete referinta TCC-153 pentru azimuth si MTT-150 pentru playback level si level meter. Ma poate ajuta cineva cu aceste casete sau macar cu MTT-150; azimuth-ul pare ok la ureche la redare ? Puteti sa-mi recomandati vreun service specializat sau o persoana care poate sa faca operatiunile astea ? Merci, Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Mai 25, 2017 Share Postat Mai 25, 2017 Cu uzura ca capul combnat rec-play, cum sta? Niste poze macro? Cit esti dispus sa platesti pentru recalibrare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat Mai 25, 2017 Share Postat Mai 25, 2017 Vio, mersic pentru recomandari. Insa: Prima observatie: MTT-150 este pentru calibrarea Dolby. Secondo: aparatul dispune si functioneaza cu "automatic bias". Tertio: aparatul are peste 20 de ani de viata (born 1996). Deci Vio are dreptate: geaba calibrare fara recap. Cel putin eu nu fac asa ceva, e munca de-a proasta. Intai trebuie sa fii sigur de MECANICA (in primul rand), pe urma de ELECTRONICA. Abia pe urma putem discuta de calibrare. Restul, reglaje facute "la ureche", ok, las-o ba sa merje-asa. Insa...io nu! Pe urma: nimeni nu-si asuma costul casetelor de calibrare, ( de ce ar trebui s-o fac eu?),care din pacate, nu sunt universale (adica nu se "pupa" pe toate aparatele), si nici nu costa putin achizitia lor. La ora actuala, sportul "cu banda" e un sport nu scump, ci foarte scump. Nu mai vorbesc de cat costa un kit de reparatie mecanica, fara de care nu se poate concepe o readucere in parametri originali (a se vedea influenta rolelor presoare asupra factorului wow&flutter, tensiunea in banda; curelele asupra stabilitatii turatiei, etc). In mod normal, daca mecanica nu este pusa la punct gen "ceas elvetian", rulajul casetelor de calibrare duce la moartea lor. O tensiune prea mare in banda ti-a "intins" banda si adio muchacho caseta de calibrare, o tensiune prea mica sau role uzate - agatarea banzii sau "sifonarea" ei, cu rezultat dezastruos pentru banda de calibrare. Recunosc, am casete de calibrare pentru deck-urile din colectia proprie. Dar asta nu inseamna ca "merg" la orice aparat. Si nici nu le "foot" pe un aparat cu mecanica 20 years old, chiar daca s-ar potrivi. La un pret mediu de circa 100 coco sau iepuroi per caseta, nu renteaza. Par examplu: amintita caseta MTT-150 are 400Hz la 200nWb. Asta pentru cine stie care-i treaba cu nanowebarii astia.... Ca sa n-o mai lungim, in cazul de fata lucrurile stau cam asa: mecanica-electronica-calibrare. Asta daca vrei sa-l ai cum l-a facut ma-sa Onkyo. Altfel e un alt "tomberofon". Pana la urma Claudiu a pus intrebarea cheie... PS Am mai zis-o, o repet: nu sunt firma, nu fac "reparatii" pe banda, nu ma intereseaza "comertul". Pentru mine e un hobby, nu traiesc din asta, nu o fac decat pentru cunoscuti, amici dei amici, pasionati si care stiu cu ce se manaca "sofranul". In rest, numai de bine sa auzim. Muzica. Nu galagie. Si "succesuri" la "calibraje"! LE: Am observat mai tarziu, (cand am scris era noapte si eram obosit), caseta MTT-150 are dublu rol: Dolby si playback level. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Mai 25, 2017 Share Postat Mai 25, 2017 Si eu detin casete de reglaj, azimut, nivel 0db, viteza, etc, Costin le-a cumparat special pentru deck-ul Akai GX F91. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Mai 26, 2017 Share Postat Mai 26, 2017 Am avut doua deckuri Onkyo Integra. Ambele au avut probleme cu cate un canal la inregistrare (mai slab) si ambele aveau cate doua semireglabile de bias in interior de la care a fost rezolvata problema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat Mai 27, 2017 Share Postat Mai 27, 2017 Am avut doua deckuri Onkyo Integra. Ambele au avut probleme cu cate un canal la inregistrare (mai slab) si ambele aveau cate doua semireglabile de bias in interior de la care a fost rezolvata problema. Impresionant! Si ce-ai reglat? Bias current sau Recording Level? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
djcopilu Postat Mai 30, 2017 Autor Share Postat Mai 30, 2017 Salutare, Astazi mi-a sosit demagnetizorul comandat pe Amazon. Am demagnetizat toate partile metalice din interior care intra in contact cu banda. Am facut cateva teste de inregistrare si pare ca si-a revenit. Nu mai am diferenta de nivel intre canale. Multumesc tuturor pentru sfaturi/sugestii ! Daca tot s-a pomenit mai sus de necesitatea schimbarii condensatorilor la aparatele cu "vechime", puteti va rog sa-mi recomandati o marca/site de unde pot comanda condensatori de calitate ? Merci, Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unrazesh Postat Mai 31, 2017 Share Postat Mai 31, 2017 Sunt foarte ok si cei de la tme.eu/ro...doar ca la conzii de valori mici cantitatea minima comandata e de 5 bucati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate