Sari la conținut
HiFi Tech

Recap pentru NIKKO sta 8080 ?


barbulescuorlando

Postări Recomandate

Salut. Este un amplituner. Cel mai bine ar fi sa apelezi la cineva care se ocupa cu asa ceva, mai ales ca avand in vedere vechimea, e clar ca trebuiesc refacute si niste reglaje. Conzii nu se schimba dupa schema ci dupa cum masoara. Exista desigur si varianta de a-i schimba pe toti, fara masuratori.


Bafta!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cond de pe ''alimentări'' pot fi schimbaţi mai uşor şi cu valori adaptate la producţia actuală. Nu vei mai găsi de exemplu cond la tensiuni bizare ca 3,15V, iar cei de 6,3V, 10V, chiar şi 16V pot fi puşi azi la 25...63V la aceleaşi gabarite sau chiar mai supli. Asta le asigură o viaţă mai lungă. Chiar şi la valori se poate umbla, fără exagerări desigur, unde producătorul nu a putut pune din cauza gabaritului vremii un cond mai generos ptr o sursă. Adică în loc de 1000uF poţi pune şi 2200uF dar nu 22000uF căci vei avea surprize cu redresarea şi siguranţele trafo. Chiar în poza de mai sus văd o rez îndoită ca să facă loc unui cond mai gras decît locul de pe cablaj.

De obicei cond mari de filtraj ai vremii sînt destul de buni, capacitatea mai mare se păstrează mai mult timp faţă de cei mărunţi. Numele firmei care i-a făcut nu e o garanţie veşnică, fiecare a avut modele şi loturi mai bune sau mai proaste, după cum a vrut să facă economie. E valabil şi azi.

La cond din calea de semnal e bine să respecti valorile cu stricteţe, căci altfel ''se schimbă sunetul'', spaima tuturor pasionaţilor de muzică. Ideal ar fi să-i sortezi cu atenţie ptr pierderi mici în dielectric, sau să pui în locul celor de valori mici unii nepolarizaţi moderni tip mkt, mkp, mks, etc. Wima face unii miniatură foarte buni pînă la valori de 10uF.

..............

Radiatorul ăla e pus cam în stil Dorel acolo, dacă se îndoaie la bruscarea aparatului poate atinge alte piese.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc zal. Voi comanda valori apropiate si cu ordin de marime al tensiunilor mai mare.

Radiatorul, desi nu se vede din poza este la o inaltime de 1 cm de cablaj. A fost pus , impreuna cu ledurile de la scala- in locul becurilor originale, de catre posesorul primar , un batran din Elvetia.

Caut acum si becuri de tip baioneta de 6 volti cat si rotunde.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am uitat pe cablaj și a fost loc de o gaura de 2,5 mm pentru un șurub de rigidizare pe care l-am prins de radiator ( avea deja găuri cu filet). Nu-mi place aspectul siliconului peste piese. Multumesc oricum pentru ajutor.

În altă ordine de idei, dacă aveți timp sa descarcați schema, credeți că merită o investiție în condensatori ( dacă nu mai sunt la valorile apropiate sa schimba fără discuție) ținând cont ca schema etajului final mi se pare cam simplă?


Ps. As vrea sa îi redau cât mai mult aspectul original chiar și înăuntru dar mi-este foarte frica sa nu rup ața la scală.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

După patru decenii e cazul să-i schimbi cele mai slabe piese, adică electroliticii. Să mai stai să-i verifici e pierdere de vreme, mai bine-i verifici pe cei noi. Găseşti pe la Mouser cond buni şi ieftini.

http://ro.mouser.com/Passive-Components/Capacitors/_/N-5g7r/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am comandat de acolo cond Nichicon cei trecuti ca fiind audio grade pentru semnal si filtrare

Mulțumesc.


P.S. Becuri de scala de unde luați? La mine sunt de 6 v lunguiete de 4mm diametru. Ca si sigurantele obisnuite de cablaj. ( judec după soclurile ramasa pt ca omul le-a inlocuit cu leduri albastr si nu-mi plac. Nu mai are acel aspect cald de filament....e prea „rece”)Am luat de aici http://electronika.ro/magazin/product_info.php?products_id=29706&osCsid=da002c9d5acafd50cf8643f9ec5ba6f4 dar s-au ars in cateva zile. Am masurat tensiunea pe ele si nu trece de 5,8 vca, deci nu e vorba de supratensiune ci doar de calitate indoielnica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.