iosiP Postat Octombrie 30, 2013 Share Postat Octombrie 30, 2013 Deschid acest subiect in care propun sa descriem experientele noastre la diverse evenimente muzicale. Desigur, ar fi interesant ca descrierea sa cuprinda atat aspectul artisitc cat si pe cel acustic. Iar ca sa incep: aseara am fost la un (mini) recital Maria Raducanu, in clubul Have a Cigar. Atmosfera degajata si prietenoasa (ca intotdeauna), bauturi de calitate - baiatul din spatele barului chiar stie ce face - si o excelenta ocazie de a reintalni prieteni. Show-ul in sine a fost destul de scurt, doua "reprize" de cate 30 de minute, completate cu doua piese interpretate in "bis". Atmosfera receptiva, se vedea ca audienta intelegea muzica. Spre final, receptivitatea s-a transformat in entuziasm, de unde cele doua bis-uri interpretate cu sentiment de catre Maria. Am fi vrut noi mai mult, dar artista era obosita iar ora era destul de tarzie, asa ca am "iertat-o". Vocea: inconfundabila, atat pe melodiile populare romanesti (re-interpretate in stilul artistei) cat si in "fado" sau in baladele latine sau englezesti. In prima "sesiune" s-a simtit pe alocuri lipsa de incalzire a vocii, materializata intr-o usoara stridenta pe notele inalte. Dupa pauza insa artista si-a intrat in ritm iar vocea a capatat inflexiuni extraordinare, reusind sa interpreteze acelasi refren in nenumarate feluri, fiecare dintre ele sugerand sentimente diferite. Pe scurt, o artista completa care merita ascultata (pacat ca are un singur CD disponibil pe Amazon). Sunetul - ca tot vorbeam de sunetul natural/neutru in alt subiect - a fost unul tipic pentru o sala fara tratamente acustice: acute care "pluteau" lung in spatiu si basi calzi, usor reverberanti. Impresionanta a fost dinamica, cred ca orice amator de voci feminine (Norah Jones, Patricia Barber etc.) are datoria sa asculte cum poate suna o voce + o chitara live. Din inregistrarile pe care le am, singura care se apropie este Mary Stalling - Fine and Mellow (inregistrata la raposata casa de discuri Clarity Recordings). In concluzie, o seara memorabila pentru care multumesc organizatorilor (se stiu ei care sunt). La mai multe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Octombrie 30, 2013 Share Postat Octombrie 30, 2013 Frumos subiect. Din pacate, in putine orase sunt asemenea evenimente. In cele mari, si in special in Bucuresti. Doar pe vremea studetiei am avut ocazia sa merg prin astfel de cluburi. Raman invidios pe cei din Bucuresti - la acest capitol. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TomJones Postat Octombrie 30, 2013 Share Postat Octombrie 30, 2013 Mary Stalling - Fine and Mellow Frumoase gusturi... Eu va sugerez sa cautati sa o ascultati si pe Irina Sarbu...canta fata asta jazz de sta mata in coada... ">http://www.youtube.com/watch?v=Sl0lnE9j7WI http://irinasarbu.ro/ro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinx70 Postat Octombrie 30, 2013 Share Postat Octombrie 30, 2013 pilgrim are dreptate dar asta nu inseamna ca nu o sa traim atmosfera virtual , citind pe forum , din pacate doar citim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TomJones Postat Noiembrie 24, 2013 Share Postat Noiembrie 24, 2013 se pare ca exista si muzica romaneasca ce nu au nimic in comun cu Wolfgang Amadeus MOGA sau Smiley..... Numele trupei Moonlight Breakfast - No More...din cate stiu trupa s-a mutat la Viena, dar mai concerteaza prin tara... ">http://www.youtube.com/watch?v=54HPmS27zDI&feature=share Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Noiembrie 24, 2013 Share Postat Noiembrie 24, 2013 Din tot ce am auzit făcut pe la noi în ultima vreme, pe mine m-a impresionat sincer Norzeatic Live Band. Mi se pare unul dintre puținele proiecte românești autentice din felia asta, în care cred Norzeatic / Vexatu Vexx - la voce Maria Balabaș - voce / claviaturi Mihai Balabaș - chitară electrică Anghel Mailat - bas Tavi Scurtu - tobe ">https://www.youtube.com/watch?v=Jd36VCPuqFA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinx70 Postat Noiembrie 24, 2013 Share Postat Noiembrie 24, 2013 TJ mi-a placut formatia amintita de tine , dar nu aveau cum sa patrunda pe piata romaneasca , .... macar videoclipurile daca le facea fratele lui W.A.Mo....ga poate poate . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ViMe Postat Aprilie 26, 2015 Share Postat Aprilie 26, 2015 http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2015-02-25-19482645-46-jazz-church-festival-16-19-aprilie.jpg' alt='URL>'> http://bicicletagalbena.ro/wp-content/uploads/2015/02/jazz-in-church.jpg' alt='URL>'> Program București, Biserica Luterană: Joi 16 aprilie Urlich Dreschler (clarinet bas)/Cristoph Cech (pian) – Austria Rainer Brüninghaus (pian) - Germania Vineri 17 aprilie Nils Petter Molvaer (trompetă, electronice) - Norvegia Eivind Aarset (chitară)/Michele Rabbia (percuție) - Norvegia/Italia Sâmbătă 18 aprilie Louis Sclavis (clarinet bas)/Benjamin Moussay (pian) - Franța Erik Truffaz (trompetă)/Benoit Corboz (pian)-Franța/Elveția Duminică 19 aprilie Iordache (saxofon)/Ghassan Bouz (percuție) România/Liban Aki Takase (pian)/Alexander von Schlippenbach (pian) - Japonia/Germania Gianluigi Trovesi (clarinet)/Gianni Coscia (acordeon) -Italia Highlights/Top 3 ViMe: 1. Gianluigi Trovesi anunta ca va canta o capodopera ce nu-i apartine ca si compozitie... John Lewis ... Django... 2. Erik Truffaz ii dedica concertul lui Panait Istrati... 3. Michele Rabbia multumeste publicului pentru liniste, intrucat explica el: muzica este facuta din sunete si liniste... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 26, 2015 Share Postat Aprilie 26, 2015 Si care e rostul postului tau ca nu inteleg ? Poate ne lamuresti si pe noi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate