Sari la conținut
HiFi Tech

Evenimente muzicale

iosiP

Postări Recomandate

Deschid acest subiect in care propun sa descriem experientele noastre la diverse evenimente muzicale.

Desigur, ar fi interesant ca descrierea sa cuprinda atat aspectul artisitc cat si pe cel acustic.

Iar ca sa incep: aseara am fost la un (mini) recital Maria Raducanu, in clubul Have a Cigar.

Atmosfera degajata si prietenoasa (ca intotdeauna), bauturi de calitate - baiatul din spatele barului chiar stie ce face - si o excelenta ocazie de a reintalni prieteni.

Show-ul in sine a fost destul de scurt, doua "reprize" de cate 30 de minute, completate cu doua piese interpretate in "bis". Atmosfera receptiva, se vedea ca audienta intelegea muzica. Spre final, receptivitatea s-a transformat in entuziasm, de unde cele doua bis-uri interpretate cu sentiment de catre Maria. Am fi vrut noi mai mult, dar artista era obosita iar ora era destul de tarzie, asa ca am "iertat-o".

Vocea: inconfundabila, atat pe melodiile populare romanesti (re-interpretate in stilul artistei) cat si in "fado" sau in baladele latine sau englezesti.

In prima "sesiune" s-a simtit pe alocuri lipsa de incalzire a vocii, materializata intr-o usoara stridenta pe notele inalte. Dupa pauza insa artista si-a intrat in ritm iar vocea a capatat inflexiuni extraordinare, reusind sa interpreteze acelasi refren in nenumarate feluri, fiecare dintre ele sugerand sentimente diferite.

Pe scurt, o artista completa care merita ascultata (pacat ca are un singur CD disponibil pe Amazon).

Sunetul - ca tot vorbeam de sunetul natural/neutru in alt subiect - a fost unul tipic pentru o sala fara tratamente acustice: acute care "pluteau" lung in spatiu si basi calzi, usor reverberanti. Impresionanta a fost dinamica, cred ca orice amator de voci feminine (Norah Jones, Patricia Barber etc.) are datoria sa asculte cum poate suna o voce + o chitara live. Din inregistrarile pe care le am, singura care se apropie este Mary Stalling - Fine and Mellow (inregistrata la raposata casa de discuri Clarity Recordings).

In concluzie, o seara memorabila pentru care multumesc organizatorilor (se stiu ei care sunt). La mai multe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 weeks later...

Din tot ce am auzit făcut pe la noi în ultima vreme, pe mine m-a impresionat sincer Norzeatic Live Band. Mi se pare unul dintre puținele proiecte românești autentice din felia asta, în care cred :)

Norzeatic / Vexatu Vexx - la voce

Maria Balabaș - voce / claviaturi

Mihai Balabaș - chitară electrică

Anghel Mailat - bas

Tavi Scurtu - tobe

">https://www.youtube.com/watch?v=Jd36VCPuqFA

1384038_428903723882269_320869167_n.jpg.3aeb685161837002d610d65b6fdb5c77.jpg

1383135_428900843882557_141558714_n.jpg.85a678e9b72b701128da177fb100ca32.jpg

1376592_428901790549129_521825067_n.jpg.d746979e99588119715dad8a4586fd9f.jpg

1004542_428901007215874_1794809290_n.jpg.6fd73bbc1494b72c35162244019e1c65.jpg

Link spre comentariu

• 1 year later...

image-2015-02-25-19482645-46-jazz-church-festival-16-19-aprilie.jpgi ... prilie.jpg"><a href=http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2015-02-25-19482645-46-jazz-church-festival-16-19-aprilie.jpg' alt='URL>'>

jazz-in-church.jpgu ... church.jpg"><a href=http://bicicletagalbena.ro/wp-content/uploads/2015/02/jazz-in-church.jpg' alt='URL>'>

Program București, Biserica Luterană:

Joi 16 aprilie

Urlich Dreschler (clarinet bas)/Cristoph Cech (pian) – Austria

Rainer Brüninghaus (pian) - Germania

Vineri 17 aprilie

Nils Petter Molvaer (trompetă, electronice) - Norvegia

Eivind Aarset (chitară)/Michele Rabbia (percuție) - Norvegia/Italia

Sâmbătă 18 aprilie

Louis Sclavis (clarinet bas)/Benjamin Moussay (pian) - Franța

Erik Truffaz (trompetă)/Benoit Corboz (pian)-Franța/Elveția

Duminică 19 aprilie

Iordache (saxofon)/Ghassan Bouz (percuție) România/Liban

Aki Takase (pian)/Alexander von Schlippenbach (pian) - Japonia/Germania

Gianluigi Trovesi (clarinet)/Gianni Coscia (acordeon) -Italia

Highlights/Top 3 ViMe:

1. Gianluigi Trovesi anunta ca va canta o capodopera ce nu-i apartine ca si compozitie... John Lewis ... Django...

2. Erik Truffaz ii dedica concertul lui Panait Istrati...

3. Michele Rabbia multumeste publicului pentru liniste, intrucat explica el: muzica este facuta din sunete si liniste...

JiC-III.jpg.c963bbaaa4a2cad05249459017467f5a.jpg

Link spre comentariu