brainsmartman Postat Martie 15, 2015 Share Postat Martie 15, 2015 Un amplif foarte simpatic de la Pioneer - SA-510 din 1980. A sosit cu un canal mort si cu mirosuri de pipi de motan amestecat cu "ranced de mancare". Pana l-am diagnosticat am stat cu geamul deschis si tot ma ustura pe gat... Prima masura: demontare totala si curatat pana "a iesit apa curata"... A trebuit sa devrapez cam multi conductori, dar s-au depliat frumos si s-au wrapat foarte bine inapoi. S-a facut recap full ( am mai pastrat cativa ceramici pentru "decor"). S-a inlocuit folia de mica si s-a pus pasta siliconica noua la finali si diodele de limitare. S-au demontat comutatorii de input selector si speakers si s-au deoxidat. Restul s-au curatat fara demontare (au ploturile turnate in rasina, deci nedemontabili, dar au locas de curatare - sunt exceptional de bine realizati). S-au inlocuit semireglabilii pe peak-metre (oxidare totala). Regenerat poti, verificat biasuri (nu au elemente de reglaj, schema este foarte echilibrata, cu active foarte bine imperecheate), reglat nivelele la peak-metre, etc, etc. Sunetul este comparabil cu al "fratilor" din seriile de 4 cifre. FLD-ul este intr-o stare exceptional de buna.Dupa toaletare arata fantastic de bine. Nu mai comentez fotografiile, sper sa fie suficient de explicite. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Martie 16, 2015 Share Postat Martie 16, 2015 Un amplif mititel, dar nu contează mărimea ci rezultatul. În ce priveşte reglajul, Pioneer folosea şi la serii mai vechi unul extrem de grosier, un simplu ştrap ce se tăia sau nu, fiind în paralel cu o rezistenţă. Are avantajul eliminării accidentelor provocate de neelectronişti. ................ Începe să mă tenteze postarea unor restaurări, reparaţii sau modificări. Chiar acum zace disecat cel mai mic JVC cuadro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ahegyes Postat Martie 16, 2015 Share Postat Martie 16, 2015 Da - foarte bine arata aparatul dupa restaurare. Felicitari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat Martie 16, 2015 Autor Share Postat Martie 16, 2015 În ce priveşte reglajul, Pioneer folosea şi la serii mai vechi unul extrem de grosier, un simplu ştrap ce se tăia sau nu, fiind în paralel cu o rezistenţă. Eu zic ca acea taiere a strapului e mai mult pentru control. In modul corect de functionare trebuie sa "merge" cu strap. Manualul spune sa tai strapul daca ai biasul prea mare. Daca si dupa taierea strapului biasul ramane tot peste interval, trebuie sa cauti defectul. Deci, pare mai mult o modalitate de diagnosticare, decat de reglaj. De fapt, prin sectionarea strapului introduci in circuit acel rezistor, ceea ce e atipic pentru functionarea corecta, in modul implicit el fiind "sarit" prin acel strap. Da - foarte bine arata aparatul dupa restaurare. Felicitari. Multumesc, multumesc! Apreciez! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paulral Postat Martie 16, 2015 Share Postat Martie 16, 2015 Felicitări! Stii cumva care este tensiunea de alimentare a filamentului tubului de la vumetru? Am o placa identica si vrea sa o fac functionala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Martie 16, 2015 Share Postat Martie 16, 2015 2x2Vca sau 4Vca cu priza mediană simulată cu două rez de 100 Ohmi. La un afişor în stare bună filamentul trebuie abia să se ghicească la lumină ambientală slabă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat Martie 16, 2015 Autor Share Postat Martie 16, 2015 La seria "Blue" s-au folosit 3 modele de FLD-uri AAV-004, AAV-006 si AAV-015, dar un singur model de trafo alimentare filament, respectiv ATT-577, care livreaza o tensiune de filament de 3v c.a. in direct pe filament. Punct. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balkan Postat Martie 20, 2015 Share Postat Martie 20, 2015 Capacul amplifului arata f bine. A fost suficient sa-l speli s-au l-ai revopsit ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat Martie 20, 2015 Autor Share Postat Martie 20, 2015 Degresat foarte bine cu solutii dedicate si "reimprospatat" cu alte solutii dedicate... N-a fost nevoie de revopsire, nu prezenta exfolieri sau zgarieturi. Si eu am ramas uimit de cat de bine a iesit... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catageo Postat Martie 24, 2015 Share Postat Martie 24, 2015 Felicitari, arata intr-un mare fel la final. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan Postat Iunie 5, 2015 Share Postat Iunie 5, 2015 Mereu ma intorc sa-l admir cum ati reusit sa-l renovati!Sunteti un artist!Imi place mult,caci am si eu unul inentic!Cu stima pentru asemenea talent! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreic Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 Daca se poate, imi puteti spune si mie va rog cum ati reusit sa curatati atat de bine butoanele? Am si eu un amplificator la care as vrea sa fac aceasta operatiune. Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
barbulescuorlando Postat Ianuarie 18, 2016 Share Postat Ianuarie 18, 2016 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate