Sari la conținut
HiFi Tech

Opinii NAD 3020


gangea

Postări Recomandate

Salut,


Ma gandesc sa readuc la "viata" un amplificator NAD3020.


De ce? Am sudiat un pic "piata " amplificatoarelor si am ajuns la concluzia ca acesta ar fi un amplificator decent, fabricat in vremurile "bune".


Este adevarat, se gasesc o gramada de amplificatoare noi. Dar putine stiu sa cante, iar acelea au preturi pe masura.


Ma gandesc la el initial ca fiind o solutie de buget pentru a da "semnal" intr-o pereche de coaxiale DLS, mai mult pentru imbunatatirea sunetului, la vizionarea filmelor.


Pe viitor este posibil (daca se ridica la inaltimea asteptarilor) sa alimenteze 2x 3cai Micro Precision. Semnal va primi de la o placa Maudio sau Focusrite si va fi folosit cu precadere la "ascultat" muzica.


Din ce am "studiat" am inteles ca ar face partea din categoria de buget, asadar nu se pot emite pretentii "audiofile", insa as dori sa stiu daca stie sa cante corect, ce fel de coloratii are si in ce zone, dinamica sau grip-ul (cum imi place mie sa spun) sunt competitive cu produsele moderne sau mai bune, zgomotul de fundal.......


Alta intrebare si la fel de importanta, care ar fi pretul aproximativ pentru un service complet si schimbarea componentele imbatranite (cu altele de aceeasi calitate, nu ma intereseaza upgare-uri).


Cine a mai "lucrat" un astfel deamplificator?


In manual am vazut ca este compatibil 8 si 4ohm. Eu il voi folosi la 4ohm. Va functiona ok?


Mai sunt si alte intrebari dar mai intai sa vedem cum decurg "ostilitatile"


Multumesc pentru timpul acordat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vorbesti de NAD 3020 sau 3020i ????


Daca e vorba de primul model, din '78, atunci merita refacut.


"The NAD 3020 is an iconic stereo integrated amplifier by NAD Electronics, considered to be one of the most important components in the history of high fidelity audio. Launched circa 1978, this highly affordable product delivered a good quality sound, which acquired it a reputation as an audiophile amplifier of exceptional value. By 1998, the NAD 3020 had become the most well known and best-selling audio amplifier in history."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi vorba de 3020. Nu sunt inca in posesia lui. Momentan incerc sa adun mai multe informatii, si la final sa trag linie.

In ce zona de pret se situeaza "refacerea", fiindca nu cred ca se mai gaseste vreunul care sa mai fie "in mintile lui" in configuratia originala?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tu-l intrebi la telefon (sau pe skype, sau pe fcb, etc) pe doctor cat costa tratamentul pentru durerea de burta pe care o ai, el ce pret ar trebui sa-ti dea - pentru diaree sau pentru cancer de colon??? Eu nu va inteleg cu chestia asta, pana nu vezi aparatul pe bancul de lucru si nu-l analizezi, ce propunere poti face? Eu zic sa mai tragi linii si sa (te) aduni... :lol::lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te inteleg.

Sa ma explic.

Pornind de la un aparat functional.

Daca cineva l-a avut pe bancul de lucru, poate isi aminteste in ce categorie de buget s-a incadrat. Faptul ca exista variatii este de la sine inteles.


Ideea principala este ca nu doresc sa investesc mai mult decat este cazul intr-un amplificator de varsta si categoria acestuia.

Deoarece in cazul acesta ma duc la magazine dedicate, stau o zi si fac auditii, iar la final las o mie, doua de euro...... si rezolv problema.

Eu am deja cate un setup in casa si masina care imi satisfac nevoile "audiofile", dar este posibil pe viitor sa iau cele trei cai din masina si sa le aduc in casa.

In acest caz va trebui sa cumpar un set de crossover-e @250euro care se vor adauga la pretul amplificatorului si al service-ului. Ceea ce incepe sa depaseasca ideea de buget redus.

Din acest motiv doresc/incerc sa aflu mai multe detalii.

Am si varianta de a cumpara o sursa de CC si sa folosesc unul din amplificatoarele din masina sau din cele de rezerva (de care sunt mai mult decat multumit Genesis/DLS).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca amplificatorul are tranzistoarele finale ok si alimentarea, nu intra multi bani, il poti pune pe picioare cu bani putini, niste condensatoare, o curatare completa, refacut lipituri. daca a scos fumul , adica i a iesit substanta pe baza careia functioneaza atunci o sa trebuiasca sa cauti tranzistori, transformator, si nu stiu daca mai merita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi place acest subiect. Un amp ''legendar'' de la sfarsitul anilor '70. Important este sa ''vezi'' cum suna acum ca sa poti compara cu ceea ce vei obtine. Datele initiale sunt bune: wati nu foarte multi, doar patru finali calumea, traf mare etc...

 

daca amplificatorul are tranzistoarele finale ok si alimentarea, nu intra multi bani, il poti pune pe picioare cu bani putini, niste condensatoare, o curatare completa, refacut lipituri.

 

Poti face un recap electrolitic 1 la 1 mai putin filtrajul care trebuie marit un pic si niste MKP-uri sau MKT-uri acolo unde se poate (la mine a mers pe alte ampuri) doar cu chinezarii (jamicon sau samwha)...astea au sunat cel mai bine la mine, sau poti merge pe solutia mai scumpa cu electrolitici adevarati. In ambele situatii vei obtine un sunet net mai bun (s-ar putea chiar sa te surprinda). Aici ar mai fi cateva lucruri de spus dar ii las pe colegii electronisti sa o faca.

Din experienta mea de pana acu am observat ca folosind electrolitici adevarati am obtinut pe linga varianta cu chinezarii ''mai bune'' un plus de viteza, rezolutie, 3D si un mic minus parca de muzicalitate.

Depinde unde vrei sa ajungi si ce asculti cu acest amp. Diferenta de pret este mare intre prima si a doua varianta (nu uriasa). Adica in prima varianta piasele nu sar de 50-70 roni, dar in a doua te duce mai sus poate 2-300 roni..nu stiu.

Evident mai e si munca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

DOMNULE

Un aparat se restaureaza asa cum a fost proiectat,nu mai da sfaturi aiurea,cu conzi mai mari se poate strica sunetul,sa stii ca Shamwa foloses si firme mari,inlocuieste tu un condensator ceramic ,mica,cu o pplipropilena,acolo unde nu trebuie,sa vedem ce rezultate obtii.

Am scris rindurile de mai sus pentru ca ma seaca schimbatul pieselor aiurea,mai ales de cei care nu au treaba cu curentii


Nu o lua personal

 

Care sunt sfaturile aiurea?

Să înlocuiască electroliticii 1 la 1 doar pe cei de filtraj să îi mărească puţin, să pună poliester sau polipropilenă unde se poate (inclusiv in locul celor cu tantal)? Nu am spus nimic de ceramici (oricum ei sunt foarte mici).

I-am recomandat şi eu Shamwa (şi Jamicon) care într-adevăr nu sună rău deloc.

Dacă ăstea sunt aiureli...e posibil nu sunt electronist...ei bine merg foarte bine. Patru ampuri pe care mi le-am modificat vin să ateste acest lucru.

Chiar acuma mi-am modificat un preamp de doză Dual TVV46. În locul electroliticilor de 250 uF am pus Jamicon de 330 uF/50V iar în locul electroliticilor de 1 uF am pus Wima de 1uF/50V cu rezultate splendide. Apropo cine doreşte un preamp de doză magnetică ieftin dar cu sunet excelent să îl îmncerce şi pe ăsta sau pe ceva mai noul Dual TVV47.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai citeste odata ce am scris,daca nu intelegi,citeste pina intelegi.

 

Chiar nu ştiu la ce te referi. Poate mi-a scăpat ceva nefiind electronist.

 

Un aparat se restaureaza asa cum a fost proiectat,nu mai da sfaturi aiurea,cu conzi mai mari se poate strica sunetul

 

Sunt convins că ai dreptate dar, din experimentările mele de până acuma am constatat că electroliticii de filtraj, care la ampurile din anii '70 aveau valori foarte mici pot fi schimbaţi cu valori mai mari, chiar şi dublu cu rezultate benefice. Am testat ambele variante: am pus aceeaşi valoare şi mai apoi una mai mare. Diferenţa a fost mai mult decât sesizabilă, a fost chiar mare in favoarea celor cu valori mai mari. Mă refer la unele ampurile mici şi medii ale anilor respectivi (pe ăstea le-am testat eu). Poate la ampurile mari peste 60-80 de W ale perioadei respective s-ar putea să ai dreptate, nu ştiu, dar am să experimentez. Repet mă refer doar la cei polarizaţi şi numai la filtraj. Doar la un Grundig V30 , care mai avea o alimentare separată am dublat conzii electrolitici cu rezultate bune. În rest încă nu mă pronunţ...nu am testat încă şi nici nu simt că ar fi nevoie având în vedere cum sună la ora actuală.

 

sa stii ca Shamwa foloses si firme mari,

 

Total de acord cu tine...aş mai adăuga şi Jamicon din ce am testat eu. Am spus de la început lucrul ăsta.

 

inlocuieste tu un condensator ceramic ,mica,cu o pplipropilena,acolo unde nu trebuie,sa vedem ce rezultate obtii.

 

Nu am recomandat lucrul ăsta...dacă un ceramic este crăpat îl înlocuiesc cu un alt ceramic la aceeaşi valoare şi atât. Oricum ei au valori foarte mici, în general picofarazi în timp ce cei cu polipropilenă sau poliester au valori în general de nanofarazi sau microfarazi (puţini microfarazi) şi au dimensiuni foarte mari (nu prea încap oriunde) funcţie şi de tensiunea de lucru. Aici tu poţi spune mult mai multe lucruri. Dar a schimba un polarizat (mai ales în preamp şi nu numai) cu un MKT sau MKP de aceeaşi valoare poate schimba dramatic sunetul...asta s-a întâmplat la mine (am încercat ambele variante).

 

Am scris rindurile de mai sus pentru ca ma seaca schimbatul pieselor aiurea,mai ales de cei care nu au treaba cu curentii

 

Ce este aiurea...poate îmi scapă ceva. E clar că nu cunosc multe lucruri dar în prostia mea am făcut nişte vechituri mediocre la vremea lor să sune într-un mare fel.

 

Mai citeste odata ce am scris,daca nu intelegi,citeste pina intelegi.

 

Aicea nu pot fi de acord cu tine. Am făcut, practic, o analiză pe text. Ce ar mai fii de înţeles suplimentar?

Nu pot să nu remarc tonul condescendent al tău, asta ca să folosesc un eufemism, lucru care nu îţi face neapărat cinste. Ok nu ştiu electonică lucru care m-a determinat să experimentez. Mi-ai dat câteva sfaturi bune (apropo la preampul meu de doză pe lămpi am pus ecrane din tablă în jurul lămpilor şi a mai scăzut ceva zgomotul) pe care le-am urmat şi îţi mulţumesc.

Am plecat în ''aventura'' asta pentru că am găsit timbrul sonor pe care îl căutam demult la scule foarte vechi care, din păcate, vrem nu vrem, au electroliticii uscaţi. Intervenţia mea are ca target oameni sărăciţi ca şi mine (sunt şomer de trei ani) de cancerul economico-financiar în care se zbate românica noastră mai ales în ultimii ani şi care, cu mijloace ''subţiri'' dar şi cu ceva muncă şi pricepere doresc un sunet decent (ca să nu spun mai mult).

Pentru cei din Bucureşti şi nu numai le ofer posibilitatea să asculte ca am obţinut, aşa rudimentar cum sunt în ale electronicii, la mine acasă. Şi nu vor regreta.

Evident că o resuşcitare a unui amp vintage făcută de un profesionist pursânge s-ar putea să ofere rezultate ceva mai bune dar la un preţ (oricum meritat). Oricum metoda mea merită încercată cu chinezăriile menţionate de mine (şi nu costă mult). Ce-i drept mai e şi munca...dar satisfacţiile (cel puţin în cazul meu) sunt pe măsură.

Ar mai fi ceva...cred că tehnologia condensatorilor (deocamdată ma refer la cei polarizaţi) a evoluat ceva între timp (nu ştiu... caracteristici, viteză ...etc) şi astăzi cu nişte polarizaţi nu printre cei mai performanţi putem face diferenţa în sunet la modul care depăşeşte, cred eu sunetul iniţial al ampurilor vechi când erau ''proaspete'' . Iarăşi aici tu ştii mai bine dacă am sau nu dreptate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

atunci cand nu dai bani si faci ceva cu mana ta este ok, pe deasupra inveti din fiecare actiune care o intreprinzi, pentru tine oake este calea cea buna, ce rost avea sa ingropi averi in niste vechituri, la urma urmei asta i adevarul, mai ales ca nu aveai acei bani.


lucrarile se fac mai curat, in genere, adica cum ai lucrat tu electric e corect sa zicem insa arata ca porcu' , pentru mine nu conteaza, porneste, canta, deja isi indeplineste atributiunile de serviciu.


mie imi place ca ai gasit o metoda prin care sa dai sens timpului pe care il ai, decat sa stai la televizor e mult mai ok, exista multi oameni morti doar ca nu sant ingropati, fara hobby uri , fara pasiuni, fara identitate.


nu mai apleca urechea la ce zice unu si altu, da, ce ai tu e un gunoi dar e gunoiul la care tu ai muncit, cu experienta si cu indemnarea pe care le ai dobandit autodidact fiind, ia si tu criticile asa cum vin, is bune si alea, numa sa nu le pui la inima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mie imi place ca ai gasit o metoda prin care sa dai sens timpului pe care il ai, decat sa stai la televizor e mult mai ok, exista multi oameni morti doar ca nu sant ingropati, fara hobby uri , fara pasiuni, fara identitate.

 

Frumos spus...mai mult chiar foarte adevărat. Avem tendinţa să fetişizăm sculele, să le ridicăm pe un piedestal poate nemeritat. Până la urmă sunt nişte tinichele (şi la propriu şi la figurat) dar ce tinichele...jucărioare care au o influenţă benefică asupra omuleţului din interiorul nostru. Acu ceva timp a venit la mine un prieten cu un amp (o jucărioară veche) care nu suna char rău dar mai era mult loc. Rea sau bună era totuş scula lui...singura lui sculă pe care o folosea zilnic şi care, în ultimul timp începuse, după opinia lui, să dea semne de oboseală. Am desfăcut-o de faţă cu el ca să-i văd potenţialul unei eventuale intervenţii. În preamp am văzut un condensator înclinat pe care, instinctiv l-am îndreptat. Nu pot să-ţi spun cât de sus a sărit prietenul meu. Parcă i-am răsucit cuţitul în rană. Cred că, dacă aş fi început să-i ''lucrez'' scula de faţă cu el ar fi trebuit să-l trec pe sedative.

Nu am vrut iniţial...dar mânat de disperare am fost nevoit să intru cu bocancii in ''oraşul interzis'' al electronicii şi nu îmi pare rău. Se poate!!! Dar cu ceva muncă, poate inspiraţie şi ceva sfaturi de la specialişti chiar nu strică.

Atitudinea lui viobio faţăde mine este mai mult decât corectă. El, specialist fiind în ale electonicii ştie cât de profundă poate fi prostia. Atâta doar că mi-am făcut bine temele înainte de a pleca la acest drum şi slavă domnului netul este o sursă mai mult decât generoasă de informaţii.

Cred că, electronica are în interiorul ei şi o vocaţie democratică permiţând chiar şi neofiţilor rezultate spectaculoase atâta doar dacă îşi fac bine temele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oake, a schimba valorile la niste electrolitici intr-un amplificator audio este ca atunci cand schimbi husele de pe scaune intr-un automobil. E destul de greu sa modifici consumul de combustibil prin aceasta operatiune. Daca totusi vrei sa experimentezi, de ce nu incerci sa modifici valorile rezistentelor? :D:D:D


Si eu am citit pe net cum se construieste o casa, am si niste tabele. Maine o sa daram niste ziduri interioare, ma incomodeaza, din cate am citit pe net nu o sa sa lase prea mult tavanul. E ok? ce zici?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oake, a schimba valorile la niste electrolitici intr-un amplificator audio este ca atunci cand schimbi husele de pe scaune intr-un automobil. E destul de greu sa modifici consumul de combustibil prin aceasta operatiune. Daca totusi vrei sa experimentezi, de ce nu incerci sa modifici valorile rezistentelor? :D:D:D


Si eu am citit pe net cum se construieste o casa, am si niste tabele. Maine o sa daram niste ziduri interioare, ma incomodeaza, din cate am citit pe net nu o sa sa lase prea mult tavanul. E ok? ce zici?

 

Nu am făcut decât să-mi expun experienţa prin modificarea a patru ampuri vechi cu rezultate excepţionale. Şi nu vorbesc aici de placebo (cum sugera viobio). Diferenţa este dramatică. Nu vreau să conving pe nimeni cu orice preţ. Cine vrea să verifice poate să încerce ca şi mine... în ciuda unor păreri în doi peri ale miştocarilor de ocazie (cine-or fi ăia?) care nu vor întârzia să apară. Rezultatul este prea frumos pentru a fi ignorat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu tre sa o iei in nume de rau, daca tu simti ca sunetul e mai viguros e foarte ok si pe de alta parte foarte posibil dupa inlocuirea unor piese declasate in amplificator, uneori si un switch sau releu de protectie schimba sunetul in bine pentru ca inainte piesele respective nu mai aveau parametrii normali de functionare.


este foarte ok ce spui, sa nu ajungi sa te minti singur cu stechere si alte bazaconii, pastreaza ti mintea deschisa, ai vazut ca nu pierd nici o ocazie in a i face de ras pe cei care asculta la varistoare, let's focus on the sound!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prin 89, aveam 10 casetofoane deck,unu din ele a sucombat,nu mai mergea un canal,am găsit un tranzistor ars npn,am pus un BC413, cind am pornit aparatul,canalul care fusese defect,funcționa dar se auzea diferit de cel construit cu piese japoneze,normal nu pusesem tranzistorul original, am cautat în deck alt tranzistor similar,vroiam sa iau unu de la vu-metre,am găsit dar cu alte puncte colorate,japonezii sortat tranzitorii și marcau factorul beta cu puncte colorate, pana la urma am pus și pe celalalt canal un BC413,, adică am făcut muci deckul, nemulțumit de sound am vândut imediat deckul, cu 15000lei,trancotarul comunist nu avea cum sa știe cum reda acel deck în starea originala, atuul suprem la vânzare,marca Akay!!Asa ceva nu prea găseai pe vremea lui Ceașcă.

 

Sunt convins că ai dreptate. Treaba cu componentele active e mult mai subtilă şi necesită pricepere, ca să nu spun talent...astfel că nu mă bag şi nu sfătuiesc pe nimeni(cu priceperea mea) să o facă. Eu m-am băgat doar la electroliticii polarizaţi. Nu ştiu dacă şi diodele sunt lafel de sensibile la înlocuirea cu altele echivalente deci prefer să nu mă bag.

 

nu tre sa o iei in nume de rau, daca tu simti ca sunetul e mai viguros e foarte ok si pe de alta parte foarte posibil dupa inlocuirea unor piese declasate in amplificator, uneori si un switch sau releu de protectie schimba sunetul in bine pentru ca inainte piesele respective nu mai aveau parametrii normali de functionare.

 

Ai mare dreptate. Înainte de a mă apuca de un amp mai întâi îi fac toaleta: cuple, switchuri, comutatoare, mufe...etc cu un sprai de contact care are şi proprietăţi de ungere. Semiregabilii de obicei îi schimb (având în vedere cât de oxidaţi sunt numai dacă am serviceul şi se menţionează reglarea lor. Cu potenţiometrii este o altă poveste. De obicei la sculele din anii '70 potenţiometrii erau adevăraţi din ce am constatat eu. Doar dacă am probleme (de obicei nu prea am) îi frec un pic şi văd dacă mai cârâie. Dacă nu reuşesc până la urmă le dau sprai de contact cu ungere. Am avut o surpriză cu un receiver Saba din '79 care suna de porc. I-am făcut toaleta de rigoare şi s-a mai îmbunătăţit ceva sunetul dar mai era loc. Până nu i-am desfăcut o cuplă pieptene (pe care am văzut-o căt de oxidată era) şi am curăţat-o nu a sunat. Acuma sună bine...poate mai e ceva loc dar nu mă bag. Poate dacă mă angajez şi îmi revin financiar.

Ce-i drept pâna acu nu am făcut un amp cu releu sau relee (evident că după 30-40 de ani trebuie şi el (pastilele) curăţat, asta dacă se poate desface.

Încă ceva: cel puţin la ampurile pe care le-am făcut până acum sunetul nu a fost doar mai viguros...a câştigat in bas, în a fi mult mai aerisit, în 3D, în viteză, în rezoluţie...un sunet mult mai mare, umplea altfel camera, cu totul alt spaţiu sonor...evident funcţie şi de calitatea conzilor pe care i-am folosit.

Aicea poate electroniştii mă pot lămurii. Din experianţa mea de până acu sunt îndreptăţit să cred că timbru (probabil nu numai) este dat de componentele active, dar modul de exprimare al acestuia e dat mai ales de cele pasive.Bănui că adevărul e pe undeva la mijloc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

..în ciuda unor păreri în doi peri ale miştocarilor de ocazie (cine-or fi ăia?) care nu vor întârzia să apară. Rezultatul este prea frumos pentru a fi ignorat.

 

Ai dreptate oake, REZULTATUL este... intr-un mare fel. Asta ca sa nu-ti raman dator cu un raspuns. :D Altii mai nastrusnici se exprima direct, barbateste:

bai oake ce e cu gunoiul ala?

Ce tip de comentarii preferi? Ca sa ma adaptez pe viitor. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

..în ciuda unor păreri în doi peri ale miştocarilor de ocazie (cine-or fi ăia?) care nu vor întârzia să apară. Rezultatul este prea frumos pentru a fi ignorat.

 

Ai dreptate oake' date=' REZULTATUL este... intr-un mare fel. Asta ca sa nu-ti raman dator cu un raspuns. :D Altii mai nastrusnici se exprima direct, barbateste:

bai oake ce e cu gunoiul ala?

Ce tip de comentarii preferi? Ca sa ma adaptez pe viitor. :)

 

Ca să răspund, în primul rând comanr a dat o replică vizuală (dealtfel corectă) a ceea ce a văzut neştiind faptul că eram indisolubil legat de preţ...adică am luat ce era mai ieftin şi care să răspundă cerinţelor mele. Pe de altă parte am nevoie de comentariile tale acide pentru a mă raporta la realitate. Doar fii tu însuţi, cred că îmi e suficient.

Atâta doar nişte argumente chiar nu ar strica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai să revenim la subiectul iniţial gangea dorea să ştie dacă poate up-grada al său Nad 3020 fără ''i''. Da poate şi nu e chiar greu. Poate o săptămână de muncă ...dar ce rezultate! Chiar mă mănâncă să fac un astfel de amp. Îl rog să mă contacteze pe MP sau invers ca să-i dau toate detaliile.

De asemenea il rog să păstreze toate piesele schimbate...asta pentru cazul în care nu am dreptate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oake,ai p pregatire in domeniu sau o faci la plesneala??

 


Nu o fac la plesneală...m-am documentat...dar nu am nici un fel de pregătire. Cel puţin în domeiul electronicii. În alte domenii, mai stăm de vorbă...unde cred eu sunt un profesionist. Nu venii cu propoziţiile astea dar spune ceva concret. Singura mea dovadă e ceea ce am făcut deja. Şi se poate auzii. Mă încântă , pe undeva, că sunt atât de contestat. Dar nu pot să nu afirm că am ajuns undeva. Lucru care mă linişteşte. Eu ascult şi tu mă conteşti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu contest' date='poate prin ce faci ,repui in stare initiala unele aparate.



Succes[/quote']

 

Mulţumesc viobio pentru inteligenţă!

Eu sunt sincer.

Inteligenta a fost sincera sau o incasez ca o ironie?

 

Nu e cazul....respect foarte mult ce faci tu...poate e o neputinţă a mea de a ajunge la nivelul tău, lucru pe care chiar mi l-aş dorii, dar nu se poate...eşti nebun??? să fac eu însumi ampuri pe lămpi???...e dincolo de ceea ce visez. Te consider un profesionist autrentic care are distanţa de a da şi nişte sfaturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.