Sari la conținut
HiFi Tech

amplificator pentru wharfedale evo 2-30


nicolae

Postări Recomandate

buna ziua.am o pereche de boxe wharfedale evo 2-30 amplificate de un yamaha ax 497 .ca sursa folosesc pc + dac cambridge audio .simt ca nu am suficient contol pe bas cateodata este necontrolat.as vrea un amplificator sh(nu mai vechi de 5-6 ani) pana in 2000ron care sa controleze boxele si la volum mic.Astept sugestiile dv.Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca trebuie sa incepi sa iei un pic lucrurile tehnic si apoi treci la partea de 'finete'

1. ceva nu e Ok in acest sistem - ce anume schimb ? Boxele sau Ampliful ? Tu ti-ai raspuns. (ampliful; boxele sunt ceva mai valoroase.)

2. Boxele au o senzitivitate hai sa zicem clasica 89dB deci nu sunt foarte usor de condus si au si o rezistivitate de 6 ohmi ceea ce ar ingreuna sarcina unui amplif sub 80-90W

3. Ca sa ai si o rezerva cat de cat de putere eu cred ca iti trebuie un amplif de minim 100W .

4. Functide de buget la datele astea fixe incepi si adaugi numele 'brandului'


5. parerea mea nu este neaparat si cea mai buna poate sunt persoane mult mai avizate. Succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Cred ca ar trebui sa te orientezi dupa parametrul "Damping Factor" al amplifului, sau factor de amortizare, pe romaneste.


În sistemele de difuzoare ,valoarea factorului de amortizare între un anumit difuzor și un anumit amplificator descrie capacitatea amplificatorului de a controla mișcarea nedorită a membranei difuzorului in jurul frecvenței de rezonanță a sistemului de boxe . Acesta este utilizat de obicei în contextul comportamentului etajului final la joasă frecvență.


Diafragmele difuzoarelor au masă , și in jurul lor, prin suspensie, au rigiditate . Împreună , acestea formează un sistem de rezonanță audio . Dar un difuzor cu o bobină este , de asemenea, un generator de curent , deoarece are o bobină atașată la membrana și suspensie , iar bobina este imersata într -un câmp magnetic . Pentru fiecare mișcare pe care bobina o face , aceasta va genera un curent care va fi văzut de orice echipament electric , cum ar fi un amplificator . În cazul în care sarcina are o rezistență scăzută , curentul va fi mai mare , iar bobina va fi mai puternic fortata pentru a încetini . Un factor de amortizare mare ( care necesită impedanță de ieșire mică la ieșirea amplificatorului ) amortizează foarte repede mișcările nedorite a membranei induse de rezonanță mecanică a difuzorului , care acționează ca echivalent a unei " frâne " în mișcarea bobinei ( la fel ca un scurt-circuit la bornele unui generator electric rotativ, care il va face pe acesta foarte greu de pornit ) . Asta este, în general teoria care consideră că un control mai strict al mișcării bobinei este de dorit , contribuind la un sunet de calitate mai bună .


Un factor de amortizare mare indică faptul că un amplificator va avea un control mai mare asupra mișcării membranei difuzorului , în special în regiunea frecventelor joase (bas) in jurul frecventei de rezonanță mecanică a difuzorului . Cu toate acestea ,factorul de amortizare la orice frecvență , va varia , deoarece bobinele sunt impedanțe complexe ale căror valori variază cu frecvența . În plus , caracteristicile electrice ale fiecarei bobine se va schimba odata cu temperatura ; la puteri mari va crește temperatura bobinei , și astfel rezistența . Și, în sfârșit , crossover-ele pasive aflate între finalul amplificatorului și difuzor afectează , de asemenea, factorul de amortizare , într -un mod care variază în funcție de frecvență .


Practic,intr-un interval de la mai puțin de 1 până la aproximativ 50 , factorul de amortizare (damping factor) descrie capacitatea la care amplificatorul ajută la controlul oscilației difuzorului , exprimând gradul în care amplificatorul nu exercită o rezistență împotriva curentului generat de difuzor . Un factor de amortizare de 50 este mare , indicând faptul că impedanța de ieșire a amplificatorului este neglijabila în comparație cu rezistența internă a difuzorului și a cablurilor de conexiune.


Amortizarea mai ridicata a difuzorului nu este neapărat mai buna . . Unele difuzoare suna mai bine cu amortizare mai mica. Un factor de amortizare mai mic ajută pentru a spori foarte mult răspunsul de bas al difuzorului , care este util în cazul în care numai un singur amplificator este utilizat pentru întreaga gama audio . Prin urmare , unele amplificatoare , în special amplificatoare din anii 1950 , 60 și 70 , au o caracteristică de control a factorului de amortizare destul de variata.


Un exemplu de amplificator , cu un control de amortizare este Accuphase E - 202 , care are un comutator cu trei poziții, dupa cum este descris in manualul său :


" Controlul factorului de amortizare îmbunătățește calitățile caracteristice ale sunetului difuzoarelor .Factorul de amortizare al amplificatoarelor cu semiconductori este în general foarte mare și ideal pentru amortizarea difuzoarelor . Cu toate acestea , unele difuzoare au nevoie de un amplificator cu un factor de amortizare redus pentru a reproduce un sunet bogat , bine conturat. E - 202 are un Damping Control care permite alegerea a trei factori de amortizare și induce o performanță maximă pentru orice difuzor . Factorul de amortizare cu o sarcina de 8 ohmi devine mai mare de 50 atunci când acest control este setat la Normal . De asemenea , acesta este de 5 la poziția MEDIUM , și 1 la poziția SOFT . Acesta permite alegerea sunetului optim pentru difuzor"...


Acum, eu nu stiu ce damping factor are Yamaha ta, nu detin manualul service ca sa vad. Dar cred ca ar trebui sa cauti ceva diferit ca valoare, daca acest amplificator nu controleaza bine rezonanta difuzoarelor in zona joasa. Parerea mea, vorba ceea.


In speranta ca ti-am putut fi de ajutor, la buna auditie iti doresc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la un amplif care sa controleze boxele ma gandeam si eu.va dau 3 exemple :yamaha ax 497(damping factor 240) anthem i225(damping factor80) accuphase e 202(damping factor 50) si ma hotarasem la un harman kardon hk 680 (damping factor 60 dar hk nu pot sa-l probez inainte.deci o sa-l iau la risc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca se pune putin gresit problema.La volume mici,boxele pot fi controlate destul de usor zic eu,de multe amplificatoare.Problemele apar la volume ridicate,cand amplificatorul este in sarcina si cand impedantele pot scadea destul de mult.Acolo se pune problema de control....parerea mea :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la un amplif care sa controleze boxele ma gandeam si eu.va dau 3 exemple :yamaha ax 497(damping factor 240) anthem i225(damping factor80) accuphase e 202(damping factor 50) si ma hotarasem la un harman kardon hk 680 (damping factor 60 dar hk nu pot sa-l probez inainte.deci o sa-l iau la risc.

 

daca te-ai gandit la Harman cauta mai bine 690 sau inaintasul lui 6900 ambele sunt capetele de serie ale gamelor respective , personal am avut 6900 este un amplif integrat uimitor pentru gama lui de pret cu un dumping factor 80 (daca nu ma insel) a condus foarte bine inclusiv controversatele bose 901.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.