Sari la conținut
HiFi Tech

Cele mai mari dezamagiri audio


andreic

Postări Recomandate

Va salut cu stima dragi colegi! Va propun sa enumerati aici cele mai mari dezamagiri pe care le-ati avut vreodata cu vreun aparat. S-a abuzat de cliseul/expresia "aparatul x suna mai bine decat aparate de 2,3 x ori mai scumpe" dar nimeni niciodata nu a mentionat astfel de aparate (scumpe si nu numai) care suna prost pt banii lor. As sugera sa nominalizati marca si modelul in sine fara a generaliza, sa prezentati eventual si contextul sau setupul in care l-ai ascultat si ce anume nu v-a placut.


PS: Ar fi bine daca nu s-ar intampla urmatorul scenariu: vine gigel si zice "mie amplificatorul x nu mi-a placut cum suna, mi se pare naspa". Apoi vine maricel si zice "aaa pai pe sistemul tau nici nu avea cum sa sune bine, de fapt x este un super amplif dar nu esti tu instare sa il apreciezi.... etc etc" . Haideti sa respectam opinia fiecaruia si sa incurajam criticile cinstite, ca de "laude" suntem toti satui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa fie treaba buna, cred ca trebuie eliminate din discuție echipamentele vintage. Doar "dezamăgiri" din oferta curenta a producătorilor. :lol::lol::lol:


Acum, sincer, la cate interese si orgolii prostești exista, sau chiar din motive de politete, crezi ca o sa apara prea multe dezvăluiri?


PS Andreic, daca tot ai deschis subiectul, poti sa dai si exemple.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar vi se pare ok ca toata sculele mai noi sa fie laudate si ridicate in slavi? Citim doar de bine de scule, si toata lumea le ridica in slavi evident ca sa le vanda pe multi bani. Pana la urma nu inteleg de ce ar fi o problema in a ne exprima o parere vis-a-vis de un produs. De ce se accepta sa spunem doar de bine? Nu e corect fata de cel care vinde un asemenea produs, nu? Dar daca ala vinde o scula slaba pe f multi bani unuia de buna credinta care "pune botul" la review-uri? De ce pe un forum public nu e "corect fata de unii" sa spui "uite dom'le....am cumparat / auzit scula X si mi s-a parut naspa" ?


Din cele mai noi scule nu pot sa nominalizez, pt ca in general am preferat scule ceva mai vechi dar de calitate si rareori am fost dezamagit. Dar ca sa nu para ca evit un raspuns am sa nominalizez dou amplificatoare de la technics care mi-au trecut prin mana si mi s-au parut jalnice. Este vorba de su-v2 si su-v4.


Si nu vad de ce am exclude aparatele vintage, pt ca la urma urmei ocupa o cota foarte mare din piata audio.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce se accepta sa spunem doar de bine? Nu e corect fata de cel care vinde un asemenea produs, nu? Dar daca ala vinde o scula slaba pe f multi bani unuia de buna credinta care "pune botul" la review-uri? De ce pe un forum public nu e "corect fata de unii" sa spui "uite dom'le....am cumparat / auzit scula X si mi s-a parut naspa" ?

 

Stai puțin. Nu e nici o interdicție. Doar că nu prea sunt doritori care să spargă gheața :P Eu am glumit mai sus, dacă vrei să pornești ( la propriu ) topicul, ești liber să o faci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Andreic, intr-un fel ai dreptate, dar pe de alta parte exact aceeasi motivație si subiectivism care apar in cazul celor "ridicate in slavi" pot apărea si in cazul "dezamăgirilor". Adică, orice echipament se poate transforma in " dezamăgire" in funcție de interese, conjunctura, polițe de plătit etc. , chiar daca in realitate nu-i așa. Si bineînțeles, ce-i dezamagire pentru unul nu-i valabil pentru altul.

Oricum, aștept primul post in care un user sincer sa spună: "mergeți in showroom si ascultați cu urechile voastre sa vedeți ce de rahat suna sistemul ala" ;)


Din ce am observat, pe forumul asta sunt totuși useri cu oarecare experienta ( de viață si/sau audiofila, tehnica etc :D ), care nu cred ca mai "pun botu' " la review-uri. In acest moment "guvizii" sunt pescuiți de pe un alt forum, cu domeniu mai larg si potențial mare de a înhăța momeala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveti un punct de vedere foarte bun si apreciez si modul elegant in care ati raspuns d-le Igor123 dar eu nu doresc sa limitam discutiile doar la aparatele din show-room-uri. Putem discuta despre magnetofoane, deck-uri, pick-upuri si altele sau putem spune ce probleme de fiabilitate am intampinat. Oricum nu vreau sa insist prea tare pe idee atat timp cat nu sunt adepti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In plus, o mare dezamagire pentru cineva, poate este o mare revelatie pentru altcineva. Urechile din dotare si gusturile fac diferenta.


Asa ca ma declar impotriva denigrarii unor aparate (pentru ca va fi considerat de unii o denigrare implicita a brandului), dar accept ca pot exista mari dezamagiri, mai ales daca ne raportam la pretul unui sistem. De exemplu, daca ai cheltuit pe un sistem 100.000 euro si constati mai tarziu ca suna ca unul de 10.000 :o

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca ati deschis o cutie a Pandorei. Si afirm asta din mai multe motive:


1 - Aprecierea "cat de bine suna" a fost si va fi intotdeauna pur subiectiva, functie de gusturile, perceptia, urechea, educatia, etc, etc, a fiecaruia, plus snobismul unora, plus "dezamagirile" altora, plus interesele divergente care apar intre dealerii de diverse categorii de "scule", etc.


2 - Din pacate, exista tendinta de a "amesteca" la comparatie aparate de acum 30-40 de ani, "neresapate" cu componente curente, cu aparate iesite "azi" de pe banda de fabricare, cu alte componente, ca sa nu mai vorbesc despre amestecarea incintelor acustice "vintage" puse pe aparate noi si viceversa, ca sa nu mai vorbesc de amestecarea formatelor muzicale, de la banda, caseta, vinyl cu mp3, flac, fisiere hi-res, etc, etc, unele masterizate si inregistrate full analog versus altele full digital.

Ca sa poti fi cat de cat obiectiv, ar trebui ca fiecare categorie sa fie ascultata in "suita" corespunzatoare. Cea mai mare diferenta intre un "cap de serie" hi-fi si un hi-end este in primul rand faptul ca cel din urma este relativ nou, daca nu chiar nou-nout, si beneficiaza de ultimele "artificii" in materie de componente, materiale si conceptie. Mi se pare absolut irelevant sa compari un amplif hi-end din 2014 cu un hi-fi, cap de serie chiar, din 1973.


3 - Din pacate acel "snobism" despre care aminteam este foarte real, si exista in toate taberele. Mai deunazi, discutand cu cineva despre ultima mea achizitie, (de fapt un cadou), un Sony TA-N77ES, respectivul mi-a zis "Mda... dragutel final, dar ce folos? Sony n-a facut niciodata un amplificator bun, din pacate..."... "OK, am replicat. Dar daca as fi prins un Accuphase P-4100 sau un Adcom 555MKII ar fi fost mai bine?" .... "Ei, asta ar fi fost cu totul altceva! Alea da amplifuri!"...

Stiti care este ironia? Ambele amplifuri sunt croite dupa schema TA-N77ES, cumparata (atentie! nu "ciordita") de la Sony.

Ca si din cealalta tabara: "ce mah? Creek sau Sugden? Ce dreacu' mah? Balarii din alea englezesti care suna oricum, numai cum trebuie nu? Mai bine ia si tu un Pioneer, un Sony Esprit, un Revox..." Deci.... :twisted:


4 - Fiecare "scula" are si va avea "timbrul" propriu, sau unele au timbrul specific seriei sau brandului, asa ca iar mi se pare aiurea sa compar un brand de serie cu un brand artizanal, hand made, sau sa compar Technics cu Sony, sau Philips cu Yamaha de exemplu.


Parerea mea e ca ar trebui sa impartasim "dezamagirile" legate strict de "matching", adica uite, am pus un amplif Technics pe boxe Tanoy si nu mi-a placut cum suna...sau "realizarile" prin comparatii in cadrul aceluiasi brand sau categorii, de exemplu...am pus la "intrecere" un Philips CD-104 cu un Philips Cd-XXX si varianta Y suna parca mai putin clar, detaliat decat varianta Z, dar in comparatie cu Technics XYZ, care detine acelasi transport, dar are alt DAC, suna mai ......etc, etc. Sau chiar "revelatii" de genul "am ascultat un Marantz 1060 pe niste boxe Dali RubiconX si cred ca am gasit cea mai buna imprechere pentru acest amplif"...


In rest, cred ca nu vom avea parte decat de un altfel de "campanie electorala" tipic romaneasca si de discutii sterile in contradictoriu, unde in afara de orgolii nu vom afla nimic folositor, poate cel mult o "descoperire" a la Robert Turcescu... :lol:


Eu unul am incercat mereu sa-mi fac o impresie despre un aparat tinand cont de vechimea lui, de clasa unde "joaca", de ceea ce a dorit proiectantul si fabricantul sa obtina de la acel aparat, functie de cerinta pietei de la momentul respectiv, ma rog, sa incerc sa-l incadrez in "nisa" lui de valoare. Daca nu ati avea ce cu ce sa comparati, credeti-ma ca fiecare aparat vi s-ar parea impecabil, superb, rafinat, nec plus ultra, ce mai! :lol:

Ca sa dau un singur exeplu din categoria vintage: Sony TA-F700ES, aflat imediat sub cap de serie TA-F800ES : desi daca-l compari cu TA-N77ES, desi din aceeasi serie ES, este sub 77, desi este "fratiorul mai mic" al lui 77, folosind aproape aceeasi schema de amplificare, si totusi, impreuna cu 800 au fost cele mai vandute amplificatoare ale Sony, numai in Germania s-au comercializat cateva mii de exemplare din TA-F700ES. Asta chiar spune ceva despre acel amplif, nu credeti? Deci pana la urma care a fost mai bun? Sau Creek CSA-4040, care a fost unul dintre cele mai longevive amplifuri de la Creek, produse in 3 sau 4 variante, vandute la fel, in mii de exemplare, desi este un ampli mic, fara super mari pretentii, aparut ca sa arate ca se pot face amplifuri calitative la un pret moderat in replica la brandurile consacrate care costau de uscau. Cum l-ai putea compara cu un aplif din 2014, din categoria hi-end?Bineinteles, porerea mea, hac! :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru mine a fost o putere Silver SA5050, (sau HK770) care a circulat chiar si prin zona noastra.

http://www.thevintageknob.org/harman_kardon-hk770.html

A venit cu toate componentele originale,care ulterior au fost ,unele schimbate,conzi uscati ,decalibrati,verificat esr etc,mergand pana la inlocuirea finalilor cu altii echivalenti*(2sa1216 si perechea lui).Avand schema service ,a fost reglat offstul,biasul conform specificatiilor.S-au folosit nichikon kg,elna muse,...toate luate de la http://www.partsconnexion.com/.......

Din pacate nu s-a intamplat nimic ce doream si a ramas in continuare cu acelasi verdict :

- lipsa detalii !...parca ascult cu sitele de protectie de la incinte montate,sau cu o patura peste ele....cum doriti.

In disperare de cauza ,am trimis-o si la userul felixx,dar acelasi verdict fiind pus.

M-am impacat cu situatia,topologia schemei atata poate.Am pus-o pe mai multe preuri dar nici unul nu a transformat-o din martoaga in armasar.Poate cineva va fi mai norocos si va gasi elementul minune ca sa o invie....Eu m-am resemnat...Cand citesc desprea ea cum ce sunet de vis ,blabla are,imi piere cheful sa mai citesc alte review-uri.......melo(dramatice)mane-audiofile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Accuphase a cumparat de la Sony??????????? :o:shock: No, iata o mare dezamagire pentru unii!

 

The TA-N77ES was Sony's last effort at pushing the envelope of serious power amplifiers at the end of Hi-Fi's glory days.


As VCRs and big-screen TVs forever replaced music as people's primary form of recorded entertainment in the mid 1980s, Sony's next amplifier, the TA-N80ES, was the same thing without the meters, and Sony's next amplifier after that was the TA-N90ES, which was a half-power version of the meterless TA-N80ES. This N77ES was Sony's biggest and best of all time; Japan's last stand before before audio was left to the weirdos and everyone normal preferred to watch their VCR on the big screen.


No one will admit to this and I can't tell you it either, but Sony cleverly sold the design to Accuphase in 1989, who still sells it today in their model P-4100. The Accuphase P-4100 uses the same isolated power supply for the drivers ("Spontaneous Twin Drive"), the same triple-parallel bipolar output stage, the same idle-power draw, and even the same speaker, meter, input and attenuator controls — and of course the same wonderful huge meters. Accuphase reduced the P-4100's output power for economic reasons to only 90 WPC, and of course raised the price by ten times over what Sony asked for this landmark TA-N77ES. Such is niche marketing, but remember, I can't tell you any of this.


This Sony amp sounds great, and its high-frequency THD measures better in the lab than any other amp I've had in; even better than the newer 200 WPC ADCOM GFA-555 II.


This Sony has the advantage of silent running. There are no fans, and its power transformer makes no buzzing.


Sursa:

http://kenrockwell.com/audio/sony/ta-n77es.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parca vad ca pe piata autohtona va sari pretul la acest Sony.... :D

Nu stiu de ce dar cu ceva ani in urma mi-a picat pata pe "PROTON", o companie cinstita, extrem orientala (cica faceau sculele DNA). Am ramas cu o putere D1200 (cu gaselnita DPD, cele doua surse interne pot sustine varfuri de 1,2kWatt) si un pre AP 2000 (gratie lui Ionut de la Braila, sa traiesti Ioane!). O bruta care poate fi si delicata ca o panseluta. Dar are ceva care oboseste, o scot de 2-3 ori pe an, cand vreau presiune in instalatie si ma linistesc repede. Revin la lampasele mele, fie SE, fie PP, functie de stare....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

@viobio,te rog din suflet sa nu te iei de marca triangle....nu de alta dar s ar putea ca cineva sa se enerveze....,in alta ordine de idei aceasta marca nu m a impresionat. defel.. scuze de offtopic,am ramas deceptionat de receiverul foarte laudat nakamichi 2,sincer fara bas,nu este in stare sa conduca boxe pretentioase,de fapt,niste pilot v200mkII,n a fost in stare sa le conduca....un amarat de amplituner denon le conducea muult mai decent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.