Sari la conținut
HiFi Tech

Urechea muzicala se educa sau nu?


boggy63

Postări Recomandate

k' date='am vazut filmul.am vazut si pina unde duce o pasiune impinsa la extrem,sa zicem obsesiva!

pentru asata iti trebuie 2 lucruri,mari si late

1.BANI

2.ureche muzicala absoluta.

ordinea o alegi tu.

si ca sa revenim la oile noastre ( a se citi filtre de retea),acea sinusoida,care pleaca din alimentare-230 v,50 hz ,trebuie sa ajunga tot sinusoida si la iesirea din boxa.asta inseamna teoretic,distorsiuni armonice ZERO!caz ideal!

tot lantul audio,incepind de la doza de pickup,continuind cu preul,egalizorul (daca e cazul),puterea,si ,in final,boxa,fara a mai vorbi de cabluri,toate trebuie sa tinda spre distorsiuni ZERO.altfel-cooperativa munca in zadar!

deci,sisteme scumpe=bani.

inregistrari HQ=bani

si ,capacul,o ureche care sa sesizeze cvasiinsesizabilul,intr-o camera studiata fonic!

si,de acum,pot incepe variatiuni pe aceasta tema![/quote']

 


La accuphase-ul ce il detin iti arata constant distorsiunile de la priza ce sunt in jur de 4-7% si apoi la iesirea din conditionator sunt zero...Efectul este foarte mare, dar asa cum ai spus si tu toata asta costa bani...cam 5600 euro la pret de lista..

In legatura cu urechea muzicala aceasta se educa prin ore intregi de auditie atat al sistemului propriu cat si comparativ cu alte sisteme...

 



urechea muzicala nu se educa !te nasti sau nu cu aceasta insusire,calitate,har,cum vrei sa ii spui.se educa simtul estetic,se rafineaza gusturile,se dezvolta sensibilitatea la arta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

boggy63 te poti naste afon sa nu poti canta nicoodata pe note sau reproduce o melodie prin freedonare, dar eu m-am referit la educarea urechii in sensul muzical...adica incep sa iti placa anumite genuri (clasica, jazz, rock), apoi vei face distinctie intre inrtegistrari slabe si bune, interpretari de marca etc...Te duci la ateneu si ai sa faci distinctie intre un Stradivarius sau Guarnieri, intre un pian Fazioli sau Blutner (mai rare la noi) sau macar intre in Steinway si un yamaha sau Bosendorfer...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Despre educarea urechii am citit tone de posturi pe ex-hi-fi.ro. Nu exista asa ceva, doar cei care cred in efectul placebo isi pot educa urechea.

 

Scuza-ma, dar ce cauti pe un forum audiofil daca sustii ca educarea urechii nu exista?

 

Adica doar pe acele genuri iti faci educatia. Mda..

 

Educatia muzicala tine si de cultura personala...Unii asculta si alte genuri: manele, lautareasca, de piata obor etc..

 

Oricine poate face distictie intre o inregistrare buna si una proasta. Chiar si un copil.

 

.Exista cd-uri de 5$ cu un anumit album de care esti dezamagit de cum suna, dar poti asculta un cd cu acelasi album de o casa audifila renumita ce se aude super, dar este ff scump. E suficient sa faci o copie a acestui album ca se va auzi superior albumului de 5$...Poti lua ambele cd-uri si sa le pui pe o combina chinezeasca c u beculete...diferenta nu va exista...depinde numai de sistem, de aceea ne luam cd-uri mai scumpe scoase de case audiofile...


 

Corect, dar pentru asta trebuie sa fi muzician, ma rog sa ai Conservatorul sau, nu in ultimul rand sa fi un fan al muzicii clasice si sa ai timpul necesar pentru a asculta toata ziua IN ATENEU . Sunt convins ca 99% din populatia Romaniei nu face deosebire intre un pian Fazioli sau un Blutner.

 

Eu unul stiu sa fac asemenea diferente si nu am conservatorul...Poti asculta inregistrari ce iti vor sari in urechi atunci cand "dai de un stradivarius"....99% din populatia romaniei nu stie care e diferenta intre salam si guta, eu vorbeam de melomanii ce isi platesc bilet la concerte si sunt si audiofili...

Iti recomand sa incepi cu anotimpurile de Vivaldi in interpretarea lui Salvatore Acardo (canta la un stradivarius), cd scos de Philips (daca il mai gasesti)..poti lua apoi alta interpretare la o vioara standard...ai sa-ti dai seama de deosebiri.intre viori....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fluffy, deucatia urechii se face pe in doua feluri:

1. Ascultand muzica "live" (chiar daca este amplificata).

2. Ascultand inregistrari de calitate. Ei bine, aici e o problema: inregistrarile de muzica clasica sau jazz sunt (in general) facute cu simtul raspunderii, la fel si unele inregistrari de rock. In schimb, majoritatea inregistrarilor de pop/disco/trash metal/manele/etc. sunt masterizate ca sa reziste la "loudness war" si n-ai cum sa-ti educi urechea daca asculti o inregistrare a carei forma de unda arata asa:

copyofa_standard.thumb.jpg.baf98603f9cf1dfc4386c7a4db782b6f.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@TomJones


si forumul asta este "audiofil" ?


tot respectul pentru activitatea ta pe forumurile de audio , dar....chiar toate sunt audiofile ?

pentru melomani nici un forum ? nu mai exista nici un loc liber...? asta e un forum al audioweb.ro ....


exista si placerea de-a asculta muzica si fara a avea cunostinte si experiente extraordinare audiofile ...fara scule de jdemii de euro....

cred ca exista deja mult snobism si multe impresii pe forumurile existente vechi de audio .

nu crezi ....?


hai sa ascultam doar muzica ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@TomJones


si forumul asta este "audiofil" ?


pentru melomani nici un forum ? nu mai exista nici un loc liber...? asta e un forum al audioweb.ro ....


...

 

Melomanul si audiofilul nu sunt doua persoane sau categorii diferite si care se exclud. Din contra.


Nu toti melomanii sunt audiofili, dar toti audiofilii sunt melomani. Asa ar trebui... Ca nu ascultam scule, ci muzica. Doar ca audiofilul are nervi si timp si... bani ca sa investeasca in scule audio pt a a obtine un sunet de calitate.


Si am aflat un lucru: melomanii - in general - au mai multa cultura muzicala... Tot tespectul! Si avem nevoie de experienta lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Referitor la subiectul : Urechea muzicala se educa sau nu?....

parerea mea : creierul omului are un lob care se ocupa cu sunetul ,daca din nastere pe o scara de la 1 la 10 te nasti cu lobul respectiv de nota 5 poti sa sa-l antrenezi sa zicem pana la nota 6 dar niciodata nu o sa fie de nota 10 adica un Mozzart :lol: .

Urechea este ca o palnie prin care merge sunetul catre lobul respectiv, deci nu urechea este muzicala doar s-a format aceasta expresie '' ureche muzicala'' :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vad ca discutiile despre "ureche muzicala"au luat-o in toate directiile,doar in cea buna nu!

hai sa lamurim ceva:

1.urechea muzicala este un har pe care il primesti la nastere,un talent,o insusire nativa.daca Dumnezeu te binecuvinteaza,poate fi absoluta!unii sint constienti de acest har,altii nu.cei care sint constienti si mai au si norocul de a fi descoperiti si indrumati,devin compozitori,muzicieni,sau,mai modest,muzicanti.exista si audiofili cu ureche muzicala,nimic de spus!sint cei mai fericit dintre noi!

2.ceea ce unii numesc ,la modul general ureche muzicala-este de fapt,o inclinatie spre genul ,muzical,o apetenta,o dorinta de a asculta muzica buna.aceasta se poate educa prin diferite mijloace (cultura muzicala,autoeducatie etc.),dar nu va fi niciodata acea "ureche muzicala" cu care te nasti.vei asculta cu mare placere muzica,vei putea deosebi diferite interpretari,diferite instrumente,chiar unele greseli mai mari de interpretare,dar niciodata nu vei putea sa scoti o partitura,sa iti acordezi un instrument,sa faci diferenta intre un sol bemol si un fa diez!

sa nu confundam deci,o insusire nativa si una dobindita sau educata!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da asa este cum zice 'DEXUL' ca sa vin in ajutorul acestei informatii , am sa exemplific .

Eu am facut 8 ani de vioara clasica ,nu mi-a placut in mod deosebit, dar parintii ... sa aiba copilul o ocupatie bla bla bla..

Se intampla in urma cu 39 de ani -acum am 43- . si culmea , chiar daca eram mic, aveam 4 ani , pentru inscrierea la 'Scoala Populara de Arta' asa se numea pe atunci, nu stiu daca mai exista astfel de institutii acum , se dadea un mic test de aptitudini . Daca il treceai te puteai inscrie daca nu... chiar daca voiai tu sau parintii , nu aveai nici o sansa. In cazul celor care urmau instrumente muzicale testul consta in urmatoarele . Profesorul batea cu creionul in masa diverse ritmuri scurte ca la alfabetul morse, pe care trebuia sa-l reproduci , apoi fredona ceva cu vocea un 'La la la la' destul de simplu pe care trebuia sa-l reproduci , apoi apasa cateva clape de pian si trebuia ...asa cum deja intuiti sa reproduci si acest lucru . Concluzia daca nu avea ce sa 'educe' nu te lua in grupa. Eu cred ca aceasta abilitate 'numita ureche muzicala' nu are legatura prea mare cu placerea de a asculta muzica si ca poate intrebarea nu e bine pusa , era mai nimerit ceva de genul 'Auzul se poate educa' sa facem o paralela cu degustatorii de vin. Bine ... daca dorim sa continuam teoria chibritului acum si auzul poate fi mai bun (Yehudi Menuhin), mai rau (bunicul) dar luam in calcul oameni cu o acuitate auditiva normala. Ca sa nu mai complic mesajul , pentru ca e ora 00.05 si nu imi dau seama cat mai sunt de coerent ,

CONCLUZIA:

- cu urechea muzicala te nasti

- auzul il poti educa (daca ai un auz normal , nu cu deficiente) :geek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.