zal Postat Iunie 15, 2020 Share Postat Iunie 15, 2020 Reparat de un Dorel, noroc că a păstrat soclurile trz finali. Tradiţionala gaură în releu. Ca păreri personale: radiatorul e cam mic, trafo e sănătos, circuitul de simetrizare proiectat defectuos, la fel cel de superdiodă, cablajul e pe dos, adică intrările în amplifurile finale sînt în spate şi legăturile cu trz finali vin din faţă. Un amplif muzical şi plăcut, fără zgomote specifice comutărilor. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Iunie 15, 2020 Autor Share Postat Iunie 15, 2020 ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
djleco Postat Iunie 15, 2020 Share Postat Iunie 15, 2020 Eu am.tot scris pe unde am apucat ca decuplarea boxelor la DC in caz de etaj final strapuns, trebuie facuta cu 2 seturi de contacti inseriati sau triac crowbarr per fiecare canal. Mai ales in mediu inductiv... Cum.aceste amplificatoare au DF mic tipic sub 100, adaugarea a inca citiva miliohmi rezistenta de contact a celul de al doilea set de contacti ai releului, nu afecteaza performanta audio. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Iunie 16, 2020 Autor Share Postat Iunie 16, 2020 Fără intenţia de a deschide o epopee aici, răspunsul meu e următorul: Gaura din carcasa releului e dată de Dorel ca să conecteze manual sarcina la ieşire. Nu e cazul de modificat protecţia, se descurcă suficient şi e tipică aparatelor din clasa acestuia. Două perechi de contacte înseriate sînt necesare la amplifuri cu tensiuni exagerate ptr a rupe un arc electric de dimensiuni mult mai mari ca la amplifurile de casă. Un contactor de 25-100A e mai indicat decît relee înseriate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat Iunie 17, 2020 Share Postat Iunie 17, 2020 Domnilor, pentru "ruperea" eficienta a flamei arcului electric pe contactele releului, acestea se pun in PARALEL, nu in SERIE. Numai de bine sa auzim. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Iunie 19, 2020 Autor Share Postat Iunie 19, 2020 Depinde de natura arcului. Ruperea unui arc electric de curent mare (contacte în paralel) sau de tensiune mare (contacte în serie). De aceea aminteam de contactori, îndeplinesc ambele cerinţe de curent şi tensiune avînd contacte duble. Evident că nu sînt practici într-un amplif normal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate