Sari la conținut
HiFi Tech

Harman-Kardon 990 (2009)


zal

Postări Recomandate

Intotdeauna Zal pune 1-2 poze cu piesele noi si 1-2 cu piesele vechi schimbate.

Privind cu atentie se observa cam care erau imbatranite (de obicei C-urile), sau devalorizate (de obicei R-uri si unele C-uri) si care defecte - de obicei elementele semiconductoare.

Ceea ce nu totdeauna pun in evidenta pozele este volumul mare de munca la curatarea si reconditionarea potentiometrelor si a comutatoarelor.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mulţumesc de aprecieri. Să vă răspund pe rînd:

Ambele canale au fost defecte, unul cu multiple scurtcircuite între piese şi radiator. Se observă din poze că absolut toate tranzistoarele de medie putere şi finale plus diodele redresoare sînt montate pe radiator, unele cu izolaţii uşor de străpuns cu şuruburile dacă piesele nu sînt centrate cu găurile. Alt aspect, tranzistorul smd superdiodă nu are contact direct cu radiatorul, doar un termistor şi diodele martor din perechea de tranzistoare finale urmăresc temperatura. Era defect pe unul din canale.

Ca o curiozitate, distanţierele de plastic ale plăcilor finale erau lipite de radiator cu... vaselină siliconică. Aceea stropită pe radiator.  :)

Din păcate ampliful e construit cu cele mai ieftine piese, ce se găsesc şi la noi.

................................

Noroc că nu are comutatoare şi puţometri, deşi controalele digitale pot face multe probleme la rîndul lor. Sau conectorii, cuplele... La cablajele astea negre pe care nu vezi un traseu ca lumea şi care se exfoliază uşor, nu poţi să te grăbeşti.

..............................

Poza mea e doar un mic omagiu adus unui actor pe care-l respect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
La 23.01.2020 la 15:15, _BGD_ a spus:

Buna seara , va salut cu respect.

Sunt Adrian, din Bucuresti. Am achizitionat de ceva vreme un HK990 ( nu de nou) si am o problema cu el : Se incalzeste foarte tare unul din canale , pana intra in protectie. Am inteles ca asta este defectul lor de fabricatie, dar, ce nu inteleg este de ce doar un canal se incinge atat de tare ? Am atasat 2 ventilatoare ( cate unul pe fiecare radiator ) alimentate in paralel si am observat ca se pastreaza mai reci , dar tot ramane o diferenta de temperatura intre ele ,atat doar ca nu mai intra in protectie . Daca se poate , ZAL, un sfat ? Multumesc din suflet. 

 

 

 

HK 990.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E o problemă de reglaj dacă ampliful funcţionează corect, fără alte probleme. Din păcate e foarte dificil de umblat în el, e cîte o decupătură în tablele laterale în dreptul semireglabililor smd ai superdiodelor, dar ptr verificarea tensiunilor în bazele trz finali sau pe rez de emitor nu prea e loc. Alt aspect, radiatoarele sînt subdimensionate şi se pot încălzi în gol cu trz reglaţi corect ptr clasa AB. Aşa zisa protecţie termică funcţionează diferit de la exemplar la exemplar, la unele nu porneşte ventilatoarele decît la temperaturi mari, la altele le învîrte uşor de la pornire. Toleranţă mare de fabricaţie a termistoarelor. Nu ştiu cît de avizat eşti în domeniu, dacă ai aparate, ptr a continua cu alte detalii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inainte de toate, multumesc pentru raspuns. Nu, nu am nici aparate si nici experienta in depanare. Ce sa mai zic de rabdare...La mine, ventilatoarele nu pornesc nici cand nu mai poti tine mana pe radiatoare, din cauza temperaturii. Ma gandfeam sa strapez fie termistorii , fie rezistentele inseriate cu termistorii. Pt ca in ambele cazuri, ventilatoarele pornesc imediat, e drept , nu cu viteza prea mare dar ajuta.  Spune-mi, te rog, daca ma poti ajuta, si cam la ce cheltuiala  sa ma astept ? Sau daca reparatia merita facuta...Daca nu te deranjeaza, imi poti lasa un nr de telefon, ca sa putem vb mai lejer ? Multumesc.

Editat de Ahndrei69
completare
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.