Greierasul Postat Iulie 16, 2017 Share Postat Iulie 16, 2017 Cred ca este interesant un topic dedicat camerelor de auditie in care sa gasim informatii despre sisteme de masurat, calibrari, preturi, unde se gasesc de achizitionat, rezultate cu camerele noastre, simulari acustice, softuri si hardware specializat, etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 17, 2017 Autor Share Postat Iulie 17, 2017 Astazi prin amabilitatea domnului Dan Gheorghe de la http://www.headmania.org, pentru o saptamana am intrat in posesia unui microfon UMIK-1 pentru masurarea acustice a camerei. Am folosit software-ul gratuity de la http://www.roomeqwizard.com si mi-a rezultat graficul din poza. Recunosc ca nu sunt familiarizat cu software-ul si erorile de calibrare s-ar putea sa fie mari. Ramane sa ma documentez mai in amanunt cum se fac masuratorile dar oricum, lantul de masura este foarte interesant si de ce nu util. O sa incerc diverse pozitii ale boxelor fata de peretele din spate, sau pozitii noi pentru ascultare. De ce nu chiar si un mic tratament al camerei. Raspunsul brut a fost aranjat cu functia smoothness 1/6 pentru a fi mai usor citit si interpretat. Cu verde este raspunsul camerei iar cu gri este raspunsul microfonului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 17, 2017 Autor Share Postat Iulie 17, 2017 Am mutat cu 20cm mai spre boxe locul de auditie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 17, 2017 Autor Share Postat Iulie 17, 2017 Am departat boxele de peretele din spate cu circa 20cm in plus fata de cei 40cm initiali, iar canapeaua am departat-o si pe dansa cu 20cm astfel incat sa pastrez configuratia spatiala boxe-canapea initiala. Deja incep sa se imbunatateasca lucrurile in mare. Devin mai usor de decelat punctele in frecventa unde apar modurile si dip-urile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 17, 2017 Autor Share Postat Iulie 17, 2017 Multumesc Gac ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat Iulie 17, 2017 Share Postat Iulie 17, 2017 ai raspunsul tipic unei camere paralelipipedice: fac pe mama omida si-ti zic ca ai o latura aprox multiplu de inaltime. Pare nefiresc dar as pune boxele mai jos o juma de metru si le-as apleca usor pe spate de asa maniera incat perpendiculara pe fata boxei sa "vada" muchia tavan-perete din spatele ascultatorului. vezi ce se schimba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate