Sari la conținut
HiFi Tech

S.E EL84 5W


tatatodor

Postări Recomandate

In urma primirii unor miezuri dublu C-core,si avand adunate de peste timp conzii pt alimentare plus o mare parte din lampi,s.a , am batut la usa unor prieteni,cu timp liber cam putin,si am reusit aproape dupa un an de zile sa pornesc amplificatorul din link.Calculul/proiectarea trafo iesire /alimentare/& topologia schemei apartin userului Blue(PopaMarius) de pe site-urile elforum&pentoda.Proiectul ("S.E cu sarcina distribuita")este prezentat mai in amanunt pe site-ul pentoda.ro, il mentionez aici (site-ul)pt ca nu sunt calificat sa raspund unor intrebari tehnice despre el,intrebari mai la subiect.

Este un S.E la care folosesc momentan ca finale vers. ruseasca 6P14P-EV, 2 buc E180F Mulard, ECC88 SQ Philips, 12AU7 MiniwattDario(ECC82),toate NOS-uri.

Trafo de iesire au sectiune de 15cmp (dublu C-core ,44H cu intrefier de 0,1mm ) Isolectra frantuzesti ,anii 70',trafo de alimentare are 5 secundare,iar ca date tehnice scriu ce ia iesit din masuratori colegului Blue

- 6Hz-38Khz/-1dB respectiv 2Hz-54Khz/-3dB iar THD=0,7%/3W si THD=2,8%/5W cu o distributie armonica asemanatoare cu 2A3-

Nu vreau sa intru in polemici tehnice cu nimeni,pt combaterea acestor date ,cel mai bine e sa se ia legatura cu cel ce l-a proiectat/calculat/masurat/realizat , daca sunt neintelegeri.Eu doar am adunat/cumparat componentele,nelipind nici un fir.Mai astept montarea unui pot. de volum,mai rasarit,macar un alps,si cam va fi gata de teste/ascultat.Momentan il ascult cu un pot. recuperat,dar si asa sunetul...incanta:timbrul natural al instrumentelor,naturaletea vocilor,3D generos si poate or mai fi ,dar nu am avut timp de joaca cu cabluri,tubrolling ,inregistrari mai de DoamneAjuta.s.amd.Offul mare e spl mic al incintelor,dar deocamdata e prea bine si asa.Poate in viitor,va ajunge si el pe la sala de festin,la Viobio.

5acfb25fc41b2_silverSEspateresize.JPG.ba63f0f9e10d5aabe733fa99ee5c7fbf.JPG

5acfb25fc560e_DSCF5469RESIZE.JPG.d02451ea4f604e128fcb0f1a3557cb4f.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Catalin ,....nu am poza cu lampile montate,voi face una,dar cu componentele este....Carcasa a fost facuta dintr-o coala de Al de 2mm,indoita la abkant,iar colegul Adi Hegyes a facut lateralele din lemn (cires) si a dat gaurile pt socluri/mufe.Multumesc romanuluibun,ca puse sare pe rana,doar imi trece de SPL mare....Asa-i e o problema arhicunoscuta a lampaselor mici,,,se uita dupa SPL mare.

5acfb2601a7e9_DSCF5533interior.jpg.05122a24ac8f2f306363e99406ed5b5f.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.