Sari la conținut
HiFi Tech

Carcase amplificator diy


barbulescuorlando

Postări Recomandate

Carcasele de la Audioalchemy sunt de fapt modushop cu un adaos consistent.

Cutiile comercializate de chinezii din Germania de pe ebay nu sunt customizabile, poate doar la cantitati foarte mari.

Cristinel_bm este o alternativa buna dar de la un anumit punct mi s-a parut ca se apropie la preturi de modushop sau altii asemenea, cere-i o cotatie ptr ce doresti.


PS. daca te decizi cumva ptr modushop anunta-ma si poate sharuim costul de tranport ptr ca am uitat sa comand niste capace la ultima comanda.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ideea este ca pt mine fata trebuie sa aiba maxim 41 cm. cele deja in oferta la modushop au 41 interiorul si 45 carcasa.

Am vorbit cu ei pentru fata si spate (decupat de ei si vopsit electrostatic in negru)de 41, fara radiatoare si capacele fund si deasupra. Pe acelea le voi comanda de aici.

Astept o oferta.

Mai au in oferta capac fata din inox lustruit si tratat antizgâriere. Sa vad cat costa.


Mulțumesc foarte mult pentru orice sfat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Carcasele sunt un chin pentru orice electronist. Se gasesc greu, sunt scumpe, nu ai voie sa gresesti la decupari, scrierea e scumpa si de cele mai multe ori prost efectuata. Daca cerintele sunt mari sari si de 300-400 de euro per carcasa.


Tocmai din motivele mai sus am vorbit cu un prieten care vrea sa-si faca un atelier de prelucrari mecanice sa cumpere o masina CNC pregatita si pentru astfel de taskuri. Zicea ca pana la sfarsitul anului s-ar putea sa fie gata. Din acel moment putem face cam orice fel de carcasa. O sa anunt aici cum stau lucrurile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Crezi ca este cineva dornic sa le ia de afara ? :) La ora actuala piata carcaselor este maricica si la noi si mai nimeni ca s-o acopere. Mai indoaie table cativa dar numai pentru cantitati mari. Pentru domeniul audio aluminiul se preteaza cel mai bine. Nu are proprietati magnetice , protejeaza EMI foarte bine, se prelucreaza mecanic mai usor, disipa caldura bine , arata superb.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adevarul ca pentru un amplificator, ai nevoie de o schema buna, multe sute ore ( ani ) de acumulare cunoștințe în domeniu, multe experimente cu piese scumpe... componente de calitate.... cablaje concepute si executate bine....iata si carcase elegante si bine gândite. Prețul unor astfel aparate de firma este foarte mare. Totuși ( soluția dl Raimond este edificatoare) se poat realiza lanturi acustice de exceptie cu costuri poate la jumătate fata de solutiile consacrate. Sincer am vazut cateva scheme de amplificatoare Creek ce „ nu m-au dat pe spate” pentru cele 6-7000 de ron ceruti pe aceste amplif-uri.

De aceea îmi cobor pălăria înaintea celor ce realizează aceste capodopere prezentate aici pe site Raimond, Viobio, brainsmartman, catalinc....si altii pe care nu i-am nominat aici... :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se pot face aparate de acelasi nivel, sau chiar mai performante ca cele comerciale, la bani mai putini, dar chinul din spatele acestei munci te costa pe tine ca si constructor ani buni de sanatate care nu se pot cuantifica in bani. Lucrarile DIY sunt de doua feluri : amatoricesti facute pe genunchi pentru utilizare proprie , sau "lucrari de arta" care-ti smulg o parte din tine ca sacrificiu.


Din fericire , chiar daca sunt foarte des hulite, exista produsele comerciale , realizate in serii, mai mici sau mai mari. Avantajul lor fantastic este ca le gasesti, ca exista la modul concret. Daca s-ar sta numai dupa DIY, probabil ca ar fi doar cate un aparat in fiecare sat :D Alt avantaj de pe urma lor este ca industria pieselor reuseste astfel sa tina pretul componentelor la nivele rezonabile.


Pana la urma intr-o economie sanatoasa trebuie sa existe ambele"tabere" , mai putin firme precum VW :lol::lol::lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aluminiul poate fi eloxat in orice culoare (vezi radiatoarele NB de pe placile de baza de acum cativa ani), pur si simplu se adauga diferite metale /oxizi metalici in procesul de anodizare.

Exista site-uri care pe langa servicii de eloxare ofera si kituri pt eloxare diy.


https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=aluminium%20eloxation%20diy

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este mare cererea de carcase superfinisate, de preferinta moca, sau la preturi de mocaneala.

Cererea serioasa este infima.

In plus fiecare vrea altceva, ceea ce complica enorm investitia initiala.

Constructorii si/sau proiectantii seriosi [f putini] se pliaza dupa oferta existenta (modushop sau china).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

20 de carcase pe an inseamna circa 4.000 de euro. O masina CNC bunicica pentru aluminiu este in jurul a 6.000 de euro. Amortizarea devine destul de rapida. Sa fim seriosi totusi, nu este deloc exclus daca lucrezi atent si cu preturi onorabile sa ai doar la o singura comanda 20 de carcase. Frontierele nu mai reprezinta o problema atat de mare, de ce nu ar lucra si cu afara ? Daca stai si bocesti in batista nu vine nimeni sa-ti bage in traista, ci doar sa-ti ia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.