Sari la conținut
HiFi Tech

Arkady Shilkloper - Vadim Neselovskyi - 14 iunie


bibi

Postări Recomandate

Comunicat de presa @Andante Music ( :) ) :


"Duminica 14 iunie, seara pe la vreo 7, in excelenta sala Elvira Popescu a Institutului Francez din bulevardul Dacia 77, intens climatizata, va rugam sa nu lipsiti no-matter-what !!!


Cei doi extraordinari artisti concerteaza in Bucuresti pentru PRIMA oara !


Be There. Bring Friends. Biletele sunt astea: http://www.bilet.ro/event.php?id=4841 , 70 sau 50 de lei, dupa cum va cade bine - ambele soiuri vad si aud trasnet


Discuri, degustare de vin, sesiune de autografe si un after-party sovietic !!!Oportunitatea de neratat pe care ne-o propune DUO FOR ONE - in fapt DUO AS ONE, atat de omogen, de natural si de seducator curg sunetele juxtapuse de rusul moscovit Arkady Shilkloper (corn francez, corn rusesc, bucium, fligorn) si ucraineanul odessit Vadim Neselovskyi (pian) - este ca, asistand la maiastra sesiune muzicala, plimbare pe harta, prin anotimpuri si prin istorie, sa fim si martori la felul in care inteleg cei doi sa combata conflictul dintre guvernele tarilor lor de obarsie prin fericita constructie a acestui duo inedit, ce ne propune atat compozitii individuale ale fiecaruia dintre membri, cat si piese scrise impreuna, prelucrari de etno-jazz sau folclor din intinsa arie geografica prin care navigheaza artistii.


Originea micutului, dar atat de solicitatului ansamblu, aplaudat in marile festivaluri si cluburi de jazz ale lumii, este arhi-notoriul Moscow ART Trio, a carui 'functionare' nu a fost oprita de duo-ul derivat, ci doar imbogatita. Tot ce este mai bun, mai profesionist si mai inspirat in scoala rasariteana de muzica se regaseste cu excelenta in jazzul sentimental, baladesc, dar si musculos, cand mesajul promovat o cere, ce reprezinta amprenta acestui tandem de virtuozi fantastici.


Vadim Neselovskyi, mezinul, e pianistul cvintetului Gary Burton, este şcolit în clasic şi evadat în contemporan, actualmente profesor la Berklee College, e compozitor şi lider de variate formule, nu întîmplător una dintre ele zisă Bez Granitz (Fără Graniţe), iar Arkadyi Shilkloper, seniorul, este copilul de trupă şi fanfară, soldăţelul cuminte din orchestra Bolshoiului, care, odată desprins cu succes din rigoarea cazonă, a ştiut să găsească în cornul său nu doar muzical, dar şi al unei abundenţe spirituale, cele mai sensibile şi mai diverse tonuri – ascunse acolo pentru ca el şi numai el să le scoată la auzul publicului din toate zările (co-autor, alaturi de Misha Alperin, al primului disc rusesc editat de ECM Records!). Si asta nu e totul, caci Shilkloper este si cel mai infocat fan si epigon YES al tuturor vremurilor, albumul sau de tribut fiind realizat in compania unei orchestre simfonice de proportii.


Concertul are si o splendida latura de bucurie vizuala, caci Shilkloper poarta cu sine si mestesugul, si arsenalul complex de suflatori care mai de care mai straniu, mai spectaculos, pe care il desfasoara radiind de placere sub ochii si in urechile publicului sau. Cand ati aplaudat ultima oara o sesiune de jazz interpretat la bucium ??! ... dar mai presus de instrumente, de note sau de cvasi-invizibilul mesaj politic, in fapt inexistent pe scena, sa mergeti la concert pentru emotia pe care cei doi stiu sa o starneasca in masura extinsa, pentru vibratia prelungita, dainuitoare pe care artistii ne-au pregatit-o."


©Paul Tutungiu">https://youtu.be/XoBsXNWp6Ww

unnamed.thumb.jpg.e0772a792fa726269bc04c6d249c3aaa.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"AVANCRONICĂ SHILKLOPER / NESELOVSKYI DUO


Melomanii ce se vor afla în București în data de 14 iunie 2015 au șansa de a asista la un concert realmente special: duo-ul alcătuit din Arkady Shilkloper (Rusia) / corn, bucium, alphorn, fluegelhorn (și alte goarne) & Vadim Neselovskyi (Ucraina) / pian, interpretând un program imprevizibil, idiosincratic, inefabil și teluric, pe cât de indescriptibil pe atât de seducător. În descendența arhetipalului Moscow Art Trio (al cărui nucleu era alcătuit din Shilkloper și pianistul Mikhail Alperin, descoperitorul fabulosului grup basarabean Trigon), sus-amintitul tandem perseverează pe linia unor explorări – cu solide fundamentări muzicale ‒ în teritoriile jazzului (post)avangardist din zona est-slavă. Un spațiu ce a influențat jazzul mondial prin figuri exponențiale, precum Vyacheslav Ganelin, Vladimir Chekasin, Vladimir Tarasov, Sergey Kuryokhin, Anatoly Vapirov, Alexandr Alexandrov, Valentina Ponomareva, Vyacheslav Gayvoronsky, Vladimir Volkov, Yury Parfenov, Vladimir Rezitsky...

Atât Shilkolper, cât și Neselovskyi sunt muzicieni cu o tehnică impecabilă, atestată inclusiv prin activități ... instituționalizate: primul și-a început cariera în orchestra de la Bolshoi Teatr-ul moscovit, iar cel de-al doilea și-o continuă ca prof la influenta școală de jazz de la Berklee College și ca pianist în cvintetul marelui vibrafonist Gary Burton. Referitor la evoluția lor din miez de iunie la București, mesajul primit din partea organizatorilor sună îmbietor: „Duminică 14 iunie, seara pe la vreo 7, în excelenta sală Elvira Popescu a Institutului Francez din bulevardul Dacia 77, intens climatizată, vă rugăm să nu lipsiți no-matter-what ! Cei doi extraordinari artiști concertează în București pentru PRIMA oară. Fiți acolo! Aduceți-vă amicii! Biletele sunt astea, de 70 sau 50 de lei, după cum vă cade bine - ambele soiuri văd și aud trăsnet. Discuri, degustare de vin, sesiune de autografe și un after-party sovietic!” Poate suna neverosimil, însă îi invidiez pe cei ce vor accede la un asemenea concert, deși la acea dată mă voi afla într-un voiaj de serviciu prin Occident..."

Virgil Mihaiu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.