Sari la conținut
HiFi Tech

Stiinta ofera intotdeauna raspunsuri ?


bogdanozaurus

Postări Recomandate

Astazi dimineata in timp ce asteptam autobuzul in statie, mi-a venit in minte chipul unui prieten cu care nu ma mai vazusem de vre-o trei luni. Am mai vorbit la telefon noi dar de vazut nu. Ei bine dupa un minut cine credeti ca trece cu masina prin fata mea ? Da, prietenul respectiv. Si nu e prima data cind mi se intimpla asa ceva si poate vi s-a intimplat si voua.

Desigur ca nu avem nici o explicatie stiintifica pentru astfel de fenomene asadar ori a fost coincidenta, ori placebo, mi s-a parut ca e prietenul dar de fapt nu era, ori am fumat ce nu trebuia, ori sint un mincinos. Pentru ca, nu-i asa, aceste fenomene nu pot fi explicate stiintific si evident nu exista.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astazi dimineata in timp ce asteptam autobuzul in statie, mi-a venit in minte chipul unui prieten cu care nu ma mai vazusem de vre-o trei luni. Am mai vorbit la telefon noi dar de vazut nu. Ei bine dupa un minut cine credeti ca trece cu masina prin fata mea ? Da, prietenul respectiv. Si nu e prima data cind mi se intimpla asa ceva si poate vi s-a intimplat si voua.

Desigur ca nu avem nici o explicatie stiintifica pentru astfel de fenomene asadar ori a fost coincidenta, ori placebo, mi s-a parut ca e prietenul dar de fapt nu era, ori am fumat ce nu trebuia, ori sint un mincinos. Pentru ca, nu-i asa, aceste fenomene nu pot fi explicate stiintific si evident nu exista.

Subconstientul a sesizat apropierea amicului si de aceea creierul a reactionat ca atare.Fenomenul e asociat perceptiei extrasenzoriale si multe persoane sunt dotate cu asa ceva si nu stiu asta.Nu e placebo,nici coincidenta.Stiinta recunoaste fenomenul si capacitatile extrasenzoriale,dar prea putin se discuta despre asta public.Fenomenul este cercetat de mult timp,mai ales pentru aplicatii militare.

Suna a ,,X Files'' nu-i asa?Parapsihologia a inceput sa fie cercetata la modul cel mai serios,insa nu se cunosc rezultate ,pentru ca nu sunt facute publice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da vina pe campul morfic, teoria nu e acceptata insa lucruri inexplicabile au sens in cadrul acestei teorii. De ex, pisica mea raposata stia cu aprox un minut inainte ca o sa vin acaxa. Fara sa am un orar regulat la acea vreme, fara sa auda masina sau asa ceva. Pur si simplu se punea la usa sa ma intampine. :D

Si mai am exemple.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu pisica si se repede la usa ca s-o intampine pe nevasta-mea atunci cand se intoarce de la cumparaturi. Altminteri este destul de timida, sta mai mult pe dulap cand avem oaspeti doar ca pe noi ne "simte" cand venim acasa si o gasim intotdeauna in fata usii.Trutzi_0206.JPG.5058b8df1a2a776272a902258c97cff3.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa va mai dau un exemplu, mult mai interesant dar si mult mai tragic din pacate. Am fost crescut practic din prima clipa de catre bunica mea care a decedat foarte in virsta pe cind eu aveam vre-o 24 de ani. Cu doua zile inainte sa moara mi-a aparut in vis spunind ca va muri si dindu-mi tot felul de sfaturi, vis care s-a repetat si in noaptea urmatoare. Am plecat la servici ingrozit si din pacate temerile s-au confirmat, am primit un telefon fiind anuntat ca a murit in urma unui accident.

Explicatii trebuie sa existe dar cine oare le poate oferii ?


Trecind la pisici, a mea nu se deranjeaza sa ma intimpine decit daca a terminat portia de boabe si atunci face mare scandal de nu ma mai spala nici Dimbovita :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu uitati ca nu exista viitor iar toate evenimentele s-au petrecut deja. Noi traind intr-o lume dimensionala restransa vrem nu vrem avem de-a face cu timpul si ni se pare ca de la prezent inainte evenimentele nu s-au petrecut. Una dintre teoriile fizicii de avantgarda stipuleaza ca datorita fenomenelor de tip cuantic petrecute in chimia creierului , uneori , s-ar putea sa existe un fel de avans in timp al constiintei noastre care sa duca la , sa dea senzatiile astea de premonitii. Stiintific vorbind ar fi de fapt o usoara dereglare de la functionarea normala a creierului dar nu putem vorbi neaparat de vreo boala asa cum o cunoastem noi in termenii clasici. Dupa cum bine stim toti de la Einstein, curgerea timpului nu este fixa, ea poate fi modificata.


Mai departe interesant este ca in realitate noi suntem extrem de departati de propriul corp. Chiar si atunci cand ne atingem in realitate aveam de-a face cu o senzatie mai degraba decat cu o atingere concreta. Apropierea maxima pe care o putem realiza ajunge la nivel de atom insa daca vrem sa micsoram distanta deja e nevoie de o cantitate din ce in ce mai mare de energie pentru a face acest lucru. Conform teoriei stringurilor, sub distantele atomice pot exista o multitudine de alte universuri (multiversuri) paralele, fiecare cu lumile lor. Accesul catre aceste universuri deocamdata este "interzis" si totusi ar putea exista o cale de "emigrare". Dupa cum am sus mai sus, s-ar parea ca "eu-ul" nostru se bazeaza pe fenomene din fizica cuantica, iar suportul acestor fenomene este creierul. Pe undeva , daca mergem la extrem cu aceasta viziune, s-ar putea ca eu-ul , constiinta noastra sa salasluiasca in corpul nostru precum intr-un avatar. Cand corpul moare energia informationala sa fie absorbita cuantic din acest univers si transferata catre un altul. De undeva ar fi si logic cata vreme principiul "nimic nu se pierde totul se transforma" ramane valabil. Deasemenea ar fi si cel mai usor transfer de informatie dintr-un univers in altul asa incat sa nu existe "conflicte" mari energetice inter-universuri.


Tot teoria stringurilor spune ca la atingerea concreta a 2 universuri apare o descarcare uriasa de energie care duce la aparitia unui nou Big-Bang.


De curand, cum deasemenea stim cu totii, in laboratoare de varf precum e cel de la Geneva, LHC, oamenii incearca sa sparga bariera atomului si sa intre cat mai intim in materie, in energie de fapt. Pana la ora actuala energia dezvoltata pentru acest scop a fost in jurul a 8Tev iar acum dupa 2 ani de pauza, va creste la 14Tev.


Din toata aceasta aventura sa nu uitam si ELI-NP de la Magurele ! Nu toate lucrurile pot fi explicate de stiinta actuala, dar omul lucreza la imbunatatirea ei. Insusi Einstein spunea ca stiinta este departe de perfectiune dar este singura pe care o avem si vrem nu vrem trebuie sa ne bazam pe ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiinta a evoluat si evolueaza, exista sau se vor gasi raspunsuri acolo unde nu exista. Pentru ca pe forum s-au tot amintit "legile fizicii", iata ca evolutia este permanenta, pentru ca din fericire exista oameni geniali sau norocosi, care nu se limiteaza doar la ceea ce poate fi explicat la un anumit moment:


250 BC Archimedes' principle: Archimedes

1514 Heliocentrism: Nicholas Copernicus

1589 Galileo's Leaning Tower of Pisa experiment: Galileo Galilei

1600 Earth's magnetic field discovered : William Gilbert

1613 Inertia: Galileo Galilei

1621 Snell's law: Willebrord Snellius

1660 Pascal's Principle: Blaise Pascal

1660 Hooke's law: Robert Hooke

1687 Laws of motion and law of gravity: Newton

1782 Conservation of matter: Lavoisier

1785 Inverse square law for electric charges confirmed: Coulomb

1801 Wave theory of light: Young

1803 Atomic theory of matter: Dalton

1806 Kinetic energy: Young

1814 Wave theory of light, interference: Fresnel

1820 Evidence for electromagnetic interactions: Ampère, Biot, Savart

1824 Ideal gas cycle analysis, internal combustion engine: Sadi Carnot

1827 Electrical resistance, etc.: Ohm

1838 Lines of force, fields: Michael Faraday

1838 Earth's magnetic field: Weber

1842–3 Conservation of energy: Mayer, Kelvin

1842 Doppler effect: Kelvin

1845 Faraday rotation (light and electromagnetic): Faraday

1847 Conservation of energy 2: Joule, Helmholtz

1850–1 Second law of thermodynamics: Clausius, Kelvin

1857–9 Kinetic theory: Clausius, Maxwell

1861 Black body: Kirchhoff

1863 Entropy: Clausius

1864 Dynamical theory of the electromagnetic field: Maxwell

1867 Dynamic theory of gases, Maxwell

1871–89 Statistical mechanics: Boltzmann, Gibbs

1884 Boltzmann derives Stefan's radiation law

1887 Electromagnetic waves: Hertz

1893 Radiation law: Wien

1895 X-rays: Röntgen

1896 Radioactivity: Becquerel

1897 Electron: Thomson

1900 Formula for Black body radiation: Planck

1905 Special relativity; Photoelectric effect; Brownian motion: Einstein

1911 Equivalence principle; Discovery of the atomic nucleus: Rutherford; Superconductivity: Kamerlingh Onnes

1913 Bohr model of the atom: Bohr

1916 General relativity: Einstein

1919 Light bending confirmed

1922 Friedmann proposes expanding universe

1923 Stern–Gerlach experiment; Matter waves; Galaxies;Particle nature of photons confirmed

1925–7 Quantum mechanics

1925 Stellar structure understood

1927 Big Bang: Lemaître

1928 Antimatter predicted: Dirac

1929 Expansion of universe confirmed: Hubble

1932 Antimatter discovered: Anderson; Neutron discovered: Chadwick

1933 Invention of the electron microscope: Ernst Ruska

1937 Muon discovered: Anderson & Neddermeyer

1938 Superfluidity discovered; Energy production in stars understood

1939 Uranium fission discovered

1944 Theory of magnetism in 2D: Ising model

1947 Pion discovered

1948 Quantum electrodynamics

1948 Invention of the maser and laser - Charles Townes

1956 Electron neutrino discovered

1956–7 Parity found violated

1957 Superconductivity explained

1959–60 Role of topology in quantum physics, predicted and confirmed

1962 SU(3) theory of strong interactions; Muon neutrino found

1963 Quarks predicted = Murray Gell-Mann and George Zweig

1967 Unification of weak and electromagnetic interactions; Solar neutrino problem found; Pulsars (neutron stars) discovered

1968 Experimental evidence for quarks found

1968 Dark matter theories - Vera Rubin

1970–3 Standard Model of elementary particles invented

1971 Helium 3 superfluidity

1974 Black hole radiation predicted; Renormalization group; Charmed quark found

1975 Tau lepton found

1977 Bottom quark found

1980 Quantum Hall effect

1981 Theory of cosmic inflation proposed

1982 Fractional quantum Hall effect

1995 Bose–Einstein condensate found: Wolfgang Ketterle

1995 Top quark found

1998 Accelerating expansion of universe found

1999 Slow light experimentally demonstrated: Lene Vestergaard Hau

2000 Tau neutrino found

2003 WMAP observations of cosmic microwave background

2012 Higgs Boson found

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu bozonu nu e chiar sigura treaba, nu toti sint de acord, unii spun ca ar fi vorba de o particula necunoscuta.

 

Intotdeauna exista reticenta la nou, e in natura umana. Ca in orice domeniu exista specialisti si "dorel", depinde cine, ce si cui spune. :)

Acum, vorbind strict de bosonul cu pricina, domnii astia spun ca l-au identificat ca fiind Higgs: http://home.web.cern.ch/about/updates/2013/03/new-results-indicate-new-particle-higgs-boson

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pisica mea e intotdeauna la usa cand venim acasa, iar cand vin musafiri nu stie pe unde sa se ascunda.

 

Am si eu pisica si se repede la usa ca s-o intampine pe nevasta-mea atunci cand se intoarce de la cumparaturi. Altminteri este destul de timida, sta mai mult pe dulap cand avem oaspeti doar ca pe noi ne "simte" cand venim acasa si o gasim intotdeauna in fata usii.

 

Asta pt ca pisicile aud foarte bine, (spectrul urechii feline ajunge pana pe la 50-85 KHz, fiind sensibila in special pt intervalul 500 Hz-32 KHz), si de asemenea au un auz f selectiv. In plus, este sensibila si la vibratii (prin vibrize). Motivul pt care o sa o gasiti la usa este simplu, animalutul a memorat "amprenta sonora" a stapanului si o poate distinge relativ usor din zgomotul de fond, fie el si unul audiofil. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ca să revin la ce a spus bogdanozaurus la început, mi se întâmplă şi mie fenomene aproximativ similare şi asta nu de acu'.

Dacă urmează să mi se întâmple ceva rău (nu totdeauna dar de multe ori) am în minte o viziune, un film cu desfăşurarea exactă a evenimentului color, cu personajele respective...etc, instantaneu uit totul, fenomenul se întâmplă exact şi îmi amintesc după. Premoniţie color şi cu personaje OK dar nu ştiu cum drac' de uit instantaneu şi mă ''trezesc'' la spartu' târgului când faptul e deja consumat. De-a lungul timpului am încercat să mă ''joc'' cu acest fenomen...să păstrez în memorie suficient cât să evit. Nu am reuşit. De când mă ştiu se întâmplă lafel şi fenomenul se consumă în linişte.


Cât despre animăluţe să nu uităm că pe lângă auz mai au şi miros, mai mult sunt atavice (cum e şi normal) adică, printre altele sunt telepatice mai ales cu persoanele preferate. Cel puţin la câini şi pisici sunt exemple nenumărate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Tipul asta de energie este una mai speciala deoarece reuseste sa modifice legile fizicii. Este intr-atat de puternica incat poate modifica si timpul !!! Cu ajutorul ei se poate avea acces la multivers , la universuri paralele. Este biletul catre Dumnezeu , la propriu, fara gluma. Este energia care poate crea gravitatie. Este energia pe baza careia functioneaza stelele si gaurile negre. In fapt actualmente la LHC Geneva sunt create si studiate micro gaurile negre pe baza acestei energii. Mai toata lumea habar nu are in ce vremuri traim si ce ni se pregateste in viitorul apropiat. Oare cati stiu ca aceeasi energie se studieaza in Romania la Magurele langa Bucuresti in proiectul ELI-NP ?


Cati oameni stiu ca evenimentele internationale actuale , noul razboi rece este creat tocmai de aceasta energie care va arunca la cos hidrocarburile ? Fiti cu ochii pe fuziunea nucleara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, toata lumea se inghesuie acum catre fuziunea nucleara pentru ca incep sa apara si rezultatele concrete. Daca retin bine Coreea de Sud va fi prima tara care va avea o centrala nucleara "comerciala" bazata pe fuziune. Devine logic de ce Rusia a intrat in criza si doreste o expansiune teritoriala accelerata. Practic toata strategia sa economica bazata pe hidrocarburi va deveni brusc fara valoare. Nici scandalul de la VW nu este chiar intamplator. SUA pregateste viitorul electric inca de pe acum. Cine va cunoaste electricitate, fizica nucleara si informatica va stapanii si viitorul. Interesant este ca tot cam pe aceleasi principii a inceput (timid deocamdata, e drept) si teleportarea particulelor. Ultimile secole tehnologia a avansat extrem de repede, exponential, iar daca isi pastreaza tendinta peste 200 de ani s-ar putea ca lumea sa arate extrem de diferit. Fuziunea nucleara, stapanirea ei, deschide o posibilitate reala catre calatoriile in timp cel mai probabil prin curbarea binomului spatiu-timp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.