Sari la conținut
HiFi Tech

Amplificatoare Hibride

hersorin

Postări Recomandate

Sigur ne vom intalni la Vio pentru ca vom incerca sa imbinam lumea tuburilor cu cea a tranzistoarelor. Va fi interesant sa ascultam lampa asa cum suna ea fara sa fie afectata de trafuri de iesire, boxe naravase ,etc. De 15 ani am in cap ideea unei amplificari hibride serios facute.

Eu unul sunt un fan al acestor amplificatoare si detin unul , Unico 200 .

Daca tot sunt persoane interesate de asa ceva poate mai dezbatem ceva pro si contra .

Interiorul

unisonDSC_0514.thumb.JPG.430ec429fae298afcfe0d076ae9badd3.JPG

unisonDSC_0516.thumb.JPG.84dc87c2174f780cd2c99874c5645648.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parca pe alt forum Viobio era destul de vehement impotriva hibridelor (asta delicat spus). Sa înțeleg ca intra intr-un proiect in care nu crede?

Viobio crede ce doreste ca de aceea este democratie. Treaba lui este sa faca partea de lampa cat mai buna posibil. Deasemenea are tot dreptul din lume sa se si razgandeasca cu privire la hibride daca va iesi o solutie de varf. Nici eu nu ma dau in vant dupa amplificatoarele finale pe lampi dar asta nu inseamna ca nu pot sa-mi schimb parerea dupa noi experiente de succes. In electronica nu exista mituri audiofile, ci doar probleme la care gasesti diferite solutii. Este mult mai inteligent sa incerci sa fii flexibil si sa te "upgradezi" si tu la randul tau ca electronist , decat sa ramai intepenit in niste mituri audiofile. Nu este nicio rusine sa incerci lucruri noi in zone pe care nu le agreezi, ba din contra.

Sorin topicul este excelent iar lucratura din aparatele postate de tine arata intr-un mare fel. Sper ca nu vor exista comentarii deplasate cu privire la folosirea in Unico a condensatoarelor Samwha. Cei care se pricep stiu ca se putea si mai bine dar tot cei care se pricep inteleg ca nu este nicio problema nici acum.

Link spre comentariu

Parca pe alt forum Viobio era destul de vehement impotriva hibridelor (asta delicat spus). Sa înțeleg ca intra intr-un proiect in care nu crede?

Viobio crede ce doreste ca de aceea este democratie. Treaba lui este sa faca partea de lampa cat mai buna posibil. Deasemenea are tot dreptul din lume sa se si razgandeasca cu privire la hibride daca va iesi o solutie de varf. Nici eu nu ma dau in vant dupa amplificatoarele finale pe lampi dar asta nu inseamna ca nu pot sa-mi schimb parerea dupa noi experiente de succes. In electronica nu exista mituri audiofile' date=' ci doar probleme la care gasesti diferite solutii. Este mult mai inteligent sa incerci sa fii flexibil si sa te "upgradezi" si tu la randul tau ca electronist , decat sa ramai intepenit in niste mituri audiofile. Nu este nicio rusine sa incerci lucruri noi in zone pe care nu le agreezi, ba din contra. [/quote']

RaimondAudio, de fapt eram curios care-i viziunea lui Viobio si schimbarea de optica (sau de strategie). Eu nu te-am atacat nici pe tine nici produsul, iar intrebarea mea nu are legatura cu mituri audiofile , ci cu parerea lui Viobio despre hibride, foarte recenta si foarte categorica. Tocmai de aceea imi permit (si sper ca nu te superi Viobio) sa dau un citat "vechi" de doua saptamani ( cand probabil deja lucrati impreuna la noul proiect):

"Nu sunt de acord cu urmatoarea combinatie preu pe tub + amp pe siliciu sau ca daca montezi in lantul audio un aparat pe tuburi ai sunet de tub. In folosirea acelor buffere pot aparea si probleme,in special de neadaptare a impedantelor de iesire sau intrare. Dupa mine folosirea unor tuburi in amplificatoarele cu SS este un non sens, adica sa bagi in amp un etaj de amplificare cu tub,cel mai probabil un amplificator cu un repetor catodic(buffer) dupa acea sa reaplifici tot cu siliciu,e cam MARKETING.Stiu ca o sa primesc suturi in fund ,imi asum asta,scriu din ce am analizat in timp,in practica,inclusiv cu analizoare de spectru, o lampa pe calea semnalului,uneori poate face mai mult rau decit bine,ma refer la sculele construite cu siliciu.Pentru marketing se fabrica multe scule cu iesirea pe tub sau intrarea pe tub."

Link spre comentariu

;) Igor, nici nu se punea problema de atac, doar vorbim. Viobio a spus foarte bine despre neadaptarea de impedante pe care a intalnit-o el des in practica in aceste configuratii. El practic vorbeste despre o problema nesolutionata de catre foarte multi producatori.Totusi sa stii ca sunt si firme care se respecta si au implementari hibride excelente. Sorin le-a postat pe unele dintre ele. De ce se intampla in general asa ? Raspunsul poate tine de comoditate, de pretul produsului care trebuie sa iasa cat mai mic in viziunea departamentului de marketing, nestiinta , etc. Provocarea este sa rezolvam elegant si noi aceste probleme incat sa rezulte un hibrid de buna calitate. Nu am fi noi primii care am face asa ceva evident, dar daca se poate, de ce nu ? :)
Link spre comentariu