hersorin Postat Noiembrie 30, 2014 Share Postat Noiembrie 30, 2014 Pe viitor trebuie sa imi schimb si cablajul sistemului si stau in dilema ce cabluri de boxe sa imi iau BI sau SINGLE ? Ca si pret e clar ca single . Deci pentru cei care au incercat diferite combinatii poate imi faceti niste recomandari . Cei care nu cred ca un cablu conteaza in sistem sa se abtina cu scrisul la acest subiect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Noiembrie 30, 2014 Share Postat Noiembrie 30, 2014 Solutia e foarte foarte simpla: prin incercare! Fara gluma! Daca nu poti sa iei cablu cel mai potrivit pt. sistemul tau cu imprumut, atunci gasesti niste cabluri ieftine care cit de cit se potrivesc in sistem, le cumperi ( lungimea pt bi-wiring ) si incerci. Incepi cu single wiring, dupa care pui bi- . Daca e un progres, ramii pe bi-, daca nu scoti dublura. Sau, alegi cel mai potrivit cablu in single. Dupa care rogi provider-ul sa-ti imprumute dublura , daca e mai bine o pastrezi SAU, cea mai buna solutie, daca ai sistemul de la un dealer care se respecta si respecta, inseamna ca stie perfect toate detaliile despre sistem si fiecare componenta, si il intrebi cum e mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Noiembrie 30, 2014 Share Postat Noiembrie 30, 2014 Eu iti recomand single. La bi-wiring lucrurile se complica putin pentru ca daca vei folosi varianta cea mai simpla, adica acelasi tip de cablu si pentru bas si pentru inalte o sa ai parte de o dublare a capacitatii cablului. In mod normal treaba asta nu e prea indicata. Apoi inductanta catre difuzor ramane aceeasi, deci s-ar putea ca o eventuala oscilatie amortizata LC sa fie de amplitudine mai mare si de frecventa mai joasa. Bi-wiring-ul daca vrei sa-l implementezi corect trebuie sa cunosti cat de cat boxa pe dinauntru asa incat sa alegi cablurile potrivite pentru fiecare cale in parte, adica sa poti atenua unele probleme. Daca mergi in orb este posibil sa obtii contrariul . Primele dati cand am incercat la plesneala am dat-o in bara de fiecare data, sunetul era mai strident. Abia dupa ce m-am prins de fenomenele implicate , am facut masuratori concrete si am stabilit o strategie care sa dea rezultate. Mi-a placut ce a iesit , atat la ureche cat si la masuratori dar totusi diferentele in bine la ureche au fost subtile, n-as zice ca a meritat efortul. Asa ca eu in 90% din cazuri as recomanda single wire. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Noiembrie 30, 2014 Autor Share Postat Noiembrie 30, 2014 Nu am doua cabluri identice si nici bi dar am incercat cu doua cabluri diferite si nu am fost multumit . Ceva se intimpla la coerenta sunetului , un fir era mai lung decit celalalt poate acesta era si motivul , dar sincer nu mi-a placut deloc . O sa incerc sa fac rost de cablurile potrivite si le voi testa . Am deschis subiectul sa vad daca merita sa caut deoarece eu zic ca sunt pe acest forum destui oameni pasionati si poate s-au izbit de aceasta problema . Multumesc RaimondAudio . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Noiembrie 30, 2014 Share Postat Noiembrie 30, 2014 Eu iti recomand single. La bi-wiring lucrurile se complica putin pentru ca daca vei folosi varianta cea mai simpla, adica acelasi tip de cablu si pentru bas si pentru inalte o sa ai parte de o dublare a capacitatii cablului. In mod normal treaba asta nu e prea indicata. Apoi inductanta catre difuzor ramane aceeasi, deci s-ar putea ca o eventuala oscilatie amortizata LC sa fie de amplitudine mai mare si de frecventa mai joasa. Bi-wiring-ul daca vrei sa-l implementezi corect trebuie sa cunosti cat de cat boxa pe dinauntru asa incat sa alegi cablurile potrivite pentru fiecare cale in parte, adica sa poti atenua unele probleme. Daca mergi in orb este posibil sa obtii contrariul . Primele dati cand am incercat la plesneala am dat-o in bara de fiecare data, sunetul era mai strident. Abia dupa ce m-am prins de fenomenele implicate , am facut masuratori concrete si am stabilit o strategie care sa dea rezultate. Mi-a placut ce a iesit , atat la ureche cat si la masuratori dar totusi diferentele in bine la ureche au fost subtile, n-as zice ca a meritat efortul. Asa ca eu in 90% din cazuri as recomanda single wire. Raimond, din experienta mea, sunt amplificatoare care prefera cabluri capacitive. Asa ca, nu vad nici un rau in a se mari capacitanta unui cablu , mai ales daca aceasta nu e f. mare nativ. . Cred ca (,) conteaza doar rezultatul final, la care se poate ajunge practcic, prin incercari multiple. Nu exista un sablon, o solutie universala. Intr-adevar, am avut multe cazuri cind prin bi-wiring se pierde coerenta, focusul si eventual alte calitati si tot lafel de multe cazuri in care cistigul a fost evident pe bi-wiring. Desigur ca TOATE elementele conteaza , amplificator, boxe si cabluri, si, de aceea trebuioe incercat. Intr-adevar, la o experienta mai putin vasta, mai bine nu te complici si mergi direct pe single-wiring, oricum diferentele sunt intr-un domeniu relativ subtil. Cu totul altceva e daca vorbim de bi-amping, desi am intilnit si aici cazuri cind bi-amplificarea strica, dar procentual vorbind, de cele maio multe ori a fost mai bine cu bi-amp. Conditia esentiala e ca cele doua power-amp-uri sa fie absolut identice. Sa nu mai vorbim de cel mai mare cistig posibil, acela de multiamplificare cu filtrare activa ( adica pe semnal mic ) , defapt acesta fiind scopul principal al solutiilor de multiamplificare....Unul dintre sistemel care mi-au placut enorm a fost cu "raposatele" boxe NAIM DBL, fara filtre pasive, multi-amplificate de niste NAP500 si cu filtre active pentru 3 cai ( NAIM SNAXO 362 ). Am ascultat citeva blues-uri electrice, si, nu stiu daca de atunci am mai avut o senzatie atit de pronuntata de LIVE. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Noiembrie 30, 2014 Share Postat Noiembrie 30, 2014 Jack, amplificatoarele in general nu vor capacitati la iesire. Este adevarat ca totusi , in unele situatii particulare, o capacitate moderata la iesire poate avea rolul de retea Zobel dar de obicei proiectantii prevad amplificatoarele cu un asemena tip de circuit care este amortizat asa incat sa aduca beneficii si cat mai putine probleme. Deci eu cred ca este nerecomandabil sa te bazezi pe cabluri in acest domeniu. Dar totusi nu m-am referit neaparat la sarcinile capacitive care sunt relativ decente ca valoare in cazul cablurilor si probabil ca nu pun probleme amplificatoarelor obsinuite, ci mai degraba la circuitul LCR care se formeaza si care lasa o amprenta interesanta in liniaritate. Pe forumul computergames.ro am postat o serie de simulari in care se observa cum parametrii cablurilor intervin intre amplificator si boxa punandu-si amprenta asupra liniaritatii lantului audio. Eu cred ca eventualele diferente de sunet sesizate intre cabluri sau in cazul nostru diferentele dintre bi si single wire in mare parte provin din aceasta problema. Cablul bi-wire este posibil sa accentueze aceasta deviatie de la liniaritate mai mult ca unul single daca fiecare cablu merge separat la fiecare difuzor. Tocmai de aceea este necesara o tactica aparte, dedicata si nu una de genul generalist. Asa ca de multe ori mai bine mergi pe o varianta single cinstita decat sa te complici cu un bi-wiring pe care nu-l stapanesti. Bi-amp-ingul este o cu totul alta discutie, nu are nicio legatura cu bi-wiringul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Noiembrie 30, 2014 Share Postat Noiembrie 30, 2014 am avut un singur sistem cu amplificator separat (bi-amp) pentru joase si amplificator separat pentru medii/inalte. sunetul in acea configuratie era foarte bun, precis si distorsiunile apareau tarziu, la un nivel de putere aproape maxim, din punctul meu de vedere este un castig net fata de solutia clasica pentru ca pe bas se pot folosi drivere sofisticate cu impedanta foarte mica si excursie mare fara ca acest lucru sa influienteze filtrajul frecventelor medii/inalte si aici ma gandesc si la drivere dual-coil si alte asemenea care au aparut ca inovatii in lumea basului. daca incinta nu prezinta niste difuzoare de bas cu adevarat speciale de putere mare nu cred ca are sens sa se mearga pe bi-amping dar daca cineva doreste recomand cabluri groase la partea de joase, cat mai groase si cabluri subtiri la difuzoarele de medii/inalte, daca la o boxa normala grosimea cablului este un compromis(extrem de putin sesizabil, dar nu vreau sa insist) folosind bi-amping nu mai esti fortat sa faci acel compromis intre cablu gros sau subtire(potriveala) si poti afisa un sunet upgradat din aceiasi incinta, lucru sesizabil in partea de sus a puterii incintei , acolo se va simti diferenta. in opinia mea bi-amping ul alunga o alta idee penibila la gunoi cu mare succes, ma refer la "potriveala", nu mai potrivesti nimic, pui ceea ce trebuie, unde trebuie. cel mai corect este sa se foloseasca cate un amplificator pentru fiecare driver in parte, deci daca incinta are 4 cai , patru amplificatoare dedicate. In lumea home-use boxa cu 2 cai si 2 amplificatoare dedicate e cam fruntea, am auzit sunet extrem de coerent din incinte mititele, de doi bani, te uitai la ele si nu iti venea sa crezi ce corect pot suna, recomand pentru cine are niste banuti disponibili, este un upgrade serios si de ce nu, un pas inainte peste filtrele pasive de orice tip. bi-wiring ul pe de alta parte, cred ca e doar o frectie la picior de lemn si e posibil sa imbunatateasca auditia doar la cabluri lungi prin scaderea impedantei cablului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Decembrie 2, 2014 Share Postat Decembrie 2, 2014 http://forum.computergames.ro/168-audio/555325-audiofili-hi-fi-sculele-noastre-recomandari-diferite-bugete-sisteme-stereo/page-817.html#post47495747 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Decembrie 2, 2014 Share Postat Decembrie 2, 2014 Va rog s-o lasati mai moale cu link-uri catre alte forumuri, daca nu puteti posta aici ceea ce vreti sa spuneti mai bine va abtineti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate