Jack Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 SUnt curios daca din experienta fiecaruia v-ati facut o statistica, daca aveti prferinte pentru solutiile clasice, conventionale ( adica (,) cabinet + difuzoare electrodinamice conventionale ) sau pentru cele mai atipice, sa zicem, cum ar fi electrostatice, ribbon, hornuri, open bafle, deci orice altceva decit o lada cu woofer(e), mid sau midwooder + tweeter ( fie el calota ( orice material, textil, metalic, etc.) sau con ). Desigur, ma refer la o statistica, asta nu inseamna ca folosirea unor solutii alternative, exotice garanteaza succesul, superioritatea sau viceversa, ci pur si simplu daca avem o preferinta, fie ea si fetis pentru o anumita tehnologie. Eu personal, desi eram in razboi ( declarat sau nu) cu hornurile, trebuie sa admit ca mi-a mai cazut o prejudecata si am ramas cu gura cascata recent in fata unor boxe ( le voi nomionaliza la cerere) si nu-mi revin, cu horn pe medii si pe inalte. Sincer, demult nu am mai avut o asemenea revelatie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ioni Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 In Austria am ascultat Elacurile Fs 247 care au in componenta JET III ribbon tweeter... suna superb tweterul jet ribbon, cel putin pt mine imprastie perfect inaltele, fata de un tweeter dome chiar de la vifa&co sau alte marci arhicunoscute prefer tweeterul ribbon,este mai placut pt urechile mele, mai spatial...tweeterele aluminium sincer tipa,am testat pe Hk680 niste Monitor audio,tipau asa de tare pe inalte....sau poate sunt eu prea distrus la urechi. p.s. @jack te rog spune mi care boxe te au impresionat atat,tinand cont ca esti un guru in domeniul audio,inclin sa cred ca boxele sunt unele cu greutate.merci mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 Dint toate boxele conventionale si neconventionale prefer sistemul mare MBL apoi TAD R1 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iosiP Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 Electrodinamice pe mid/bass si planare pe tweetere - o combinatie excelenta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ioni Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 Electrodinamice pe mid/bass si planare pe tweetere - o combinatie excelenta! Te rog explica mi si mie postul tau,da mi te rog cateva exemple,marci care folosesc asa ceva.sunt incepator.mercu mult.cu respect.nic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Noiembrie 29, 2014 Autor Share Postat Noiembrie 29, 2014 In Austria am ascultat Elacurile Fs 247 care au in componenta JET III ribbon tweeter... suna superb tweterul jet ribbon, cel putin pt mine imprastie perfect inaltele, fata de un tweeter dome chiar de la vifa&co sau alte marci arhicunoscute prefer tweeterul ribbon,este mai placut pt urechile mele, mai spatial...tweeterele aluminium sincer tipa,am testat pe Hk680 niste Monitor audio,tipau asa de tare pe inalte....sau poate sunt eu prea distrus la urechi. p.s. @jack te rog spune mi care boxe te au impresionat atat,tinand cont ca esti un guru in domeniul audio,inclin sa cred ca boxele sunt unele cu greutate.merci mult Ioni, multumesc pentru apreciere, desi consider ca am acumulat ceva experienta in domeniu, cred ca "guru" e cam mult . E vorba niste boxe pe care intitial le-am desconsiderat oarecum, nu le-am acordat increderea cuvenita, aveam o prejudecata , data de numele brand-ului, data de numele concernului din care fac parte. Toate aceste elemnte nu te duc cu gindul la ceva f. audiofil si facut cu atita simt de raspundere. De-a lungul timpului am fost in situatia opusa, adica am creditat anumite branduri cu incredere maxima ( chiar oarba, as putea spune) si in final ( cel putin din punctul meu de vedere) nu au confirmat nici pe departe acest lucru. De data aceasta sunt in situatia de a aprecia pe zi ce trece si cu fiecare produs ascultat/testat tot mai mult produsele concernulu Harman International, mai precis divizia Harman Luxury, iar produsul este al brand-ului JBL Synthesis, din seria Array. Sincer, e mult peste ce asteatam. Acelasi lucru e valabil si pentru boxele Revel dar mai ales pentru amplificatoarele de la MARK LEVINSON. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate