Sari la conținut
HiFi Tech

Incinte cu Fostex FE166En

bolosicubolo

Postări Recomandate

Salut,

Am fost si am ascultat incintele Audio Alchemy Sweet 16 (pe sculele mele), care au la baza difuzorul Fostex FE166En. Suna foarte bine, pe voci, jazz in general si pe ceva clasica doar ca duc lipsa de joase. Genurile sau melodiile care au o parte importanta din informatia muzicala si la frecvente scazute sunt puternic dezavantajate. Plusurile sunt rezolutia, soundstage, chiar sunt placute la ascultat daca le pui ce vor sa redea.

Intrebarea mea este, cat de usor/confortabil/realizabil ar fi sa adaug eu niste bas? ori sa cumpar un sub bun ori sa imi fac eu. Am impresia ca ar trebui sa le duc destul de sus >100Hz, adica as vrea/trebui doua. Nu cred ca as obtine rezultate rele daca as lua 2 difuzoare ok spre bune, as face eu cutiile dupa indicatii(le voastre), iar ca si amplificare ori 2 module separate care pot fi intregrate in cutii ori un amplificator de pe piata; dar atunci cum as putea face reglajele de crossover, faza? ... toate astea fara sa trec f multe de 2000ron.

Sau sa mai caut, sa mai astept sa apara altcevai interesant in banii disponibili?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebarea mea este, cat de usor/confortabil/realizabil ar fi sa adaug eu niste bas? ori sa cumpar un sub bun ori sa imi fac eu.

De ce nu faci o incintă cu horn ? Eu am meșterit pentru un amic o pereche de incinte horn pentru un difuzor Fostex mai mic. Amicul le-a făcut mai întâi bookshelf bass-reflex și aveau o acută lipsă pe joase. Am făcut hornul și a fost ceva mai bine :)

Difuzoarele veneau în cutia lor cu proiectele pentru incinta bass-reflex și pentru cea de tip horn.

Link spre comentariu

Am incercat (din eq), era mai bine, dar totusi... ceva lipsea.

Pai cea mai mare parte din pretul lor o reprezinta incintele (piano gloss stuff), ar fi aiurea sa le iau si sa tin doar difuzoarele; iar incinta horn nu e chiar usor de realizat... in apartament (plus ca vine iarna acum, cu frig, nu mai iti prea vine a mesterii).

Nu cred ca as fi multumit de ele ca boxe de temelie (sa ma pot bucura de o varietate cat mai larga de melodii, genuri) fara ceva suplimentar; si fara sa traiesc intr-o oarecare masura cu frica, indreptatia, ca poate suna subtire de fiecare data cand incerc o melodie noua. De asta intreb, ati mai incercat la asemenea incinte, fullrange in bas reflex sa adaugati subwoofer(e), sau credeti ca merita sa imi fac de lucru incercand? :D

Link spre comentariu

Pai cea mai mare parte din pretul lor o reprezinta incintele (piano gloss stuff), ar fi aiurea sa le iau si sa tin doar difuzoarele; iar incinta horn nu e chiar usor de realizat...

Difuzoarele costă 90 euro / buc la AudioAlchemy

Iar incinta horn nu este chiar așa de greu de realizat ( forme rectangulare ) - dacă erai mai aproape de București, te ajutam cu plăcere

FE166En-2.thumb.jpg.dabcb847a210f2080f9a6f836b1d0e33.jpg

Link spre comentariu

Hmm... nu stiu, nu cred ca am de unde face rost de un sub (ok) in tm.

Ideea e ca inca nu le-am luat, am zis ca merg azi daca ma hotarasc. Si nici nu a fost prea receptiv in a le asculta si la mine. De aia tot insist, vorba vine; sa le iau si sa imi fac de lucru cu ele?... :roll:

Da, am vazut schemele, parca nu m-as apuca totusi de asa ceva :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Si nici nu a fost prea receptiv in a le asculta si la mine. De aia tot insist, vorba vine; sa le iau si sa imi fac de lucru cu ele?... :roll:

Adică e concetățean de-al tău și i se pare aiurea să le ascultați la tine ( fiind vorba despre bookshelfuri și nu despre boxe de 100 kg ) ?

Link spre comentariu

Eu as fi amicul despre care se vorbea mai sus. Bibi mi-a mesterit hornurile pentru modelul fe103en. Ce să zic? In camera mea de 18 metri patrati, basul este multumitor. Ma batea gandul sa adaug un subwoofer dar am renuntat: ar fi costat mai mult decat boxele si cine stie cum s-ar fi integrat. La cum arata hornul pentru modelul in discutie, nu cred sa fie probleme cu basul. Complicat mi s-a parut si mie la inceput dar odata ce materialul este debitat e ca si cum ai aranja un puzzle.

Link spre comentariu

Interesante Spendor-urile, sunt si ele pe lista (oarecum) doar ca nu am apucat sa le ascult si nu cred ca o sa ajung curand prin Bucuresti.

Nici nu am luat in considerare, pana acum, optiunea de a imi cumpara un full-range si sa imi construiesc eu incinta, poate de aceea sunt un pic reticient la proiectul BLH; nu aveam si inca nu am incredere ca un driver poate acoperi cu succes toata banda de frecvente dorita de mine... sunt putin "fermecat" de 3 cai. Poate as putea supravietui fara un super tweeter (cum am vazut ca s-a mai folosit la varianta de bas reflex a difuzorului in cauza) dar fara frecventele joase, nu cred. O sa mai cuget si vad eu daca o sa actionez impulsiv din dorinta de ceva nou sau mai astept.

Link spre comentariu

• 3 years later...
  • 5 years later...