Vlad Soare Postat Septembrie 12 Share Postat Septembrie 12 (editat) Salut, În afară de căutat recenzii pe internet sau în Dynamic Range Database, putem să determinăm singuri dacă un CD audio a fost înregistrat cu simțul răspunderii, sau a fost măcelărit ca să sune mai tare? Îmi închipui că doar prin ascultare, simpla impresie că diferențele de volum dintre părțile slabe și cele tari nu-s foarte pronunțate nu-i neapărat relevantă, pentru că unele melodii poate chiar nu au, în mod nativ, asemenea diferențe, deci un dynamic range redus ar putea fi și natural, nu neapărat forțat artificial. Eu m-am gîndit la ceva de genul ăsta: 1. Transfer CD-ul pe calculator în format FLAC. Din cîte știu, FLAC-ul ar trebui să conțină informația exactă de pe CD, bit cu bit, deci practic în el avem copia perfect identică a CD-ului. 2. Deschid FLAC-ul în Audacity, sau în vreun alt editor. 3. Dacă ceea ce văd în Audacity arată așa, atunci e bine. Pot să stau liniștit. 4. Dacă însă arată așa, atunci e de rău. Pot să arunc CD-ul la gunoi. E corect? Sau îmi scapă ceva? Mulțumesc. Editat Septembrie 12 de Vlad Soare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad Soare Postat Septembrie 14 Autor Share Postat Septembrie 14 De fapt este evident că dacă arată ca în a doua poză, e o varză totală și nu mai merită băgat în seamă. Dar întrebarea mea este: dacă arată ca-n prima poză, atunci e într-adevăr OK? Sau nu e suficient atîta ca să-mi dau seama? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate