Sari la conținut
HiFi Tech

Digital si analog impreuna, se inteleg oare?


horex1952

Postări Recomandate

In primul rand trebuie sa mentionez ca analogul este pozitionat pe primul loc in ceeace priveste ordinea si gradul de utilizare in setup-ul meu. Ascult analog de cate ori am posibilitatea si nu ma plictisesc niciodata. De cativa ani realizez fara sa vreau, ca digitalul incepe sa-si gaseasca locul tot mai mult in domeniul audio. Nu este o sursa principala pentru auditii dar este un mijloc de inregistrare, arhivare si pastrarea benzilor analog. De cativa ani am inceput sa-mi arhivez benzile master in format DSD, bineinteles pe mai multe Harddisk-uri si trebuie sa recunosc ca nu observ nici o pierdere de calitate la auditie. Ce se pierde este nostalgia vederii cum se invart acele benzi mari si lumina galbena a VU-metrelor. Digitalizarea o fac cu un aparat Tascam DA-3000, un aparat exceptional, care mi-a starnit interesul si in directia altor aparate din familia Tascam. Am reusit sa-mi construiesc o linie Tascam numai cu aparate capete de serie. Pana la ora actuala nu am posedat un minidisc sau und recorder DAT. Poate ca trebuie sa recunosc, ca imi pare rau de timpul pierdut, dar cum se spune, mai bine mai tarziu decat niciodata. Tot mai des m-i se intampla ca sa ascult o banda digitalizata, decat sa pun o banda pe magnetofon, din doua motive si anume, odata ar fi timpul care este limitat, cateodata avand doar 10-20min timp sa ascult ceva, al doilea motiv este ca vreau sa-mi pastrez benzile master doar pentru auditii in tihna sau cand ma viziteaza cate un prieten la fel de inrait in domeniul analog ca si mine. Mai jos cateva poze cu linia mea digitala, compusa din(de sus in jos):

- Neutrik NYS-SPP-L1 - Patchbay
- Tascam DA-45HR - DAT 24Bit High Speed
- Tascam MD-801RMKII - Minidisc
- Tascam DV-RA1000 - DSD Recorder
- Tascam CD-RW5000 - CD-RW Recorder
- Tascam CD-01U Professional - CD Player
- Tascam DA-3000 - HD Master Recorder
- Tascam SD-20M - Wav & MP3 Master Recorder
- Tascam BD-MP1 - BluRay Player
- Tascam 133 - Deck

Toate aparatele sunt interconectate printr-un Patchbay(modificat), in asa fel pot conecta rapid orice iesire cu orice intrare al oricarui aparat.

DSC00260a.JPG

DSC00262a.JPG

DSC00264a.JPG

  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.