Sari la conținut
HiFi Tech

Amplificatorul se incalzeste


GeorgeVeteranu

Postări Recomandate

Salut, nu ma prea pricep la amplificatoare, am o problema cu amplificatorul meu actual (inkel ka 9001 4ohm 85w/canal) de ceva timp a inceput sa se incalzeasca foarte tare, radiatoarele din spate sunt aproape reci, locul unde se afla bobina este fierbinte mai ales dedesuptul ei, cum pot sa rezolv problema?

Tin sa mentionez, amplificatorul se incalzeste si cand nu se reda nici un sunet.

Editat de GeorgeVeteranu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Transformatorul de retea se incalzeste se pare. Posibil sa se satureze miesul de la ramasite de tensiune continua pe retea, cred ca un DC trap sau chiar 2 inseriate, te-ar ajuta. Ar fi fost posibil si ca frecventa retelei sa fie sub 50Hz dar mai greu asta.  Baga niste poze cu aparatul desfacut.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca este de la curent continuu pe retea.  Am facut teste intensive in acest sens si nici un traf nu s-a incalzit, doar  aparea brum mecanic  (trafuri toroidale romanesti).

Ori este un consum exagerat undeva - si ar trebui sa friga si puntea (sau una din puntile) redresoare, ori, mai probabil, s-a defectat transformatorul.

Dat fiind ca nu ai cunostintele minime necesare, nu il mai porni si du-l la reparat la un specialist.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Consum exagerat undeva ar fi presuspus disipatie mare pe una dintre placile din interior si componente incinse, (cele care ar fi tras curent aiurea). Cum omul spune ca radiatoarele din spate (ale etajelor finale) sint aproape reci, iar traful se incalzeste si cind este in "idle",  deduc ca partea finala nu e suprabiasata deci excludem etaj/e final dereglat/e. Traf chiar si cu o spira in scurt, ar fi scos fum, cel putin din spira in scurt, ala pare un traf de minim 200Va.

Electrolitici cu curent mare de fuga, ar fi explodat pina acum.

Nu se vede bine daca secundarele trafului sint deconectabile astfel incit sa poata fi lasat "in aer" pentru a verifica daca se mai incalzeste.

Eu merg in continuare pe ideea tensiunii de retea/DC si frecventa, imi pare si tipul de traf gen japoneze tip technics care lucreaza fierbinti.

Interesant este ca omul a scrie ca "de ceva timp" se manifeata efectul.

Solutia ar fi fost inserierea primarului trafo cu un (mili)ampermetru AC si masurat curentul in gol (trafo in aer) si apoi cu toate placile (consumatorii) cuplati.  Eventual testat consumul si cu primarul inseriat cu cite 3 diode serie cu altele 3 serie dar in antiparalel grupul de cite 3, cit sa se piarda 1,8V din retea pe oricare dintre alternante (dc trap de test, fara condensator pe ele), apoi masurat consumul cu si fara, dc trap.

Insa nu cred ca omul are in dotare cele necesare...

 

Editat de djleco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu deconecta nimic !

Daca tu numesti transformatorul "bobina" inseamna ca nu stii cum functioneaza un transformator, cum se masoara tensiunile electrice si cum sa ii pui sarcini artificiale pt a il testa pt timp scurt (5-10 sec)  si lung (10-30 min).

Serios, du-l la reparat sau macar cauta un electronist sa te ajute.  Nu umbla aiurea in aparat caci risti sa te curentezi si aproape sigur il vei strica de tot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.