Sari la conținut
HiFi Tech

"Germanizarea" sunetului


oake

Postări Recomandate

Trebuie sa incep cu faptul ca ascult simfonica mai mult pe germaniu. Desi am trei sisteme in paralel dintre care numai unul e pe germaniu pe asta il folosesc cel mai mult.

Sapt. trecuta am luat o clona a lui Sansui CD X701i (pentru ca 901 e imposibil de gasit), o clona facuta pentru nemtii de la Blaupunkt (OP2990)la sugestia prietenului meu Dan (care activa si el acu ceva timp pe forumul asta)

L-am incadrat intre ampul Philips 305 (care suna superb...nici nu ma gandesc sa ma ating de el),si boxele Philips 22RH 497...asta fiind al treilea sistem. Inainte ascultam sistemul cu CD player Marantz CD50 cu op-ampurile schimbate cu BB-uri (alea de spunea Lampizatorul ca suna a lampa).

Cand i-am dat drumul a fost dragoste la prima vedere. Mi-a "Germanizat" sunetul...ma refer la germaniu. Stiu ce poate vitage Sansui, stiu ca nu suna 'japonake"....nu m-am putut apropia  de ei din motive de pret. ("catifea" cat cuprinde).

A doua revelatie (ma simt de parca as fi in " Profetiile e la Celestine" ...pentru cine a citit)...a fost cu noua mea achzitie de smartphone.

Aseara au fost la mine 3 colegi de sarviciu la un pahar de "barfa sincera". Cum ei sunt juniori si asculta gunoaiele de rigoare (cand le-am vorbit de simfonica s-au intunecat la fata), eu neavand asa ceva in casa am apelat la smartphone-urile lor, scoase din mufa de casca (probabil 32 ohm) pe ampul meu. Mi s-au strepezit urechile...unul gajaia, altul era incet si doar pe un canal, altul era tot incet si amastacet...in fine.

Le-am spus ca nu am cum sa suport asa ceva: muzica de tot ra...ul auzita execrabil..cel putin la mine in casa, si s-au cam bosumflat.

In fine, ca sa fiu o gazda buna am incercat si noul meu smart: Motorola G7 Power. Nu mi-a venit sa cred: suna aproape ca un MP3. Oricum e ceva.

 

Editat de oake
  • Like 1
  • Haha 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vorbesc si eu din an in paste, dar cand o fac apare un emoticon nu foarte magulitor din partea lui "Doreeeel".

Ce-ai frate cu mine ?

Ia stai asa...n-o fi "necuratu' ", duca-se pe pustia...uciga-l toaca?

Personajul de trista amintire se tot lauda ca "ochiul " lui vegheaza peste tot.

Probabil ca sunt paranoic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oake, eu nu postez/acord emoticoane (sau o fac foarte rar, poate odata la 10 ani), sunt de moda mai veche asa cum scriam in alta parte.  Dar iti citesc postarile si consider ca unele sunt fascinant scrise, reusesti sa transmiti nu doar atmosfera ci si starea de spirit. Mi-a placut acest post asa ca ai macar un cititor multumit  ☺️

Daca vrei sa impletesti auditiile cu literatura culta si analiza existentiala incearca ceva despre Koroviev si Woland; muzica potrivita te las pe tine sa o alegi.  Asta apropo de "germaniuzare"   😉

(am incercat sa pun u-l in paranteza dar forumul considera ca activez sublinierea ...)

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 10.11.2019 la 12:03, Shambala a spus:

Daca vrei sa impletesti auditiile cu literatura culta si analiza existentiala incearca ceva despre Koroviev si Woland; muzica potrivita te las pe tine sa o alegi.  Asta apropo de "germaniuzare"   😉

 

Intotdeauna plec de la prezumtia de nevinovatie...vreau sa cred, si cred, ca nu e vre-o tenta ironica strecurata subtil in expunerea ta.

Daca asta ar fi cazul sageata ta s-ar fi indreptat spre o persoana nonresponsiva.

Dar daca te incadrezi lejer in susnumita "prezumtie de nevinovatie" trebuie sa spun ca acuma ma delectez cu Huxley, "Insula" , o scriere nu prea Huxley-ana, dar fascinanta.

Acuma tu vrei sa combin muzica cu literatura...amandoua amestecate in creuzetul analizei existentiale...?

Eu folosesc aceste "parghii" sufletesti: muzica si literatura,  acolo unde trebuie sa-si aibe ele locasul...si anume in suflet. Alte analize nu prea fac...nu ma prea intereseaza analizele rationale.

Ascult muzica intensa, citesc literatura intensa...poezie din cana in cand..dar toate puse la locul si mai ales la timpul lor. Nu se pot combina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vreau sa fiu off topic dar:

"Ar trebui un cîntec încapator, precum
Fosnirea matasoasa a marilor cu sare; "

De Barbu.

Asta apropo (fara s sau u) de audiofilie stau si ma intreb...oare cum o suna " Fosnirea matasoasa a marilor cu sare"

Editat de oake
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze, nu era nici o sageata.  Chiar am crezut ca impletesti (macar intr-o oarecare masura) muzica cu literatura. Iti dai seama ca eu o fac, iar sugestia era dupa stilul meu (si preferintele din acel moment). Plus un usor si vag joc de cuvinte.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OK...desi nu am mai facut asa ceva, am mers pe mana ta: am pus suitele pentru violoncel de Bach in interpretarea lui Casals si am redeschis " 100 años de soledad " de Márquez"Mon coeur balance entre deux femmes" si nu o satisfac pe nici una din ele.

Nu pot asa ceva...probabil ca am niste limitari (limite).

Nu spun ca e rau, spun doar ca nu ma reprezinta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.