Sari la conținut
HiFi Tech
  • Boxe Active - test


    dinica

    Piata de boxe wireless (fara fir) este intr-o continua dezvoltare. In fiecare an apar modele noi din ce in ce mai sofisticate. Acum la putere se afla tehnologia Bluetooth 4.0 si multi-camera. Cu Bluetooth 4.0 puteti asculta muzica direct de pe telefon, laptop, tableta, printr-o simpla apasare de buton. Porniti conexiunea bluetooth a telefonului sau a laptop-ului, apoi apasati butonul bluetooth aflat pe boxa dumneavoastra wireless si muzica incepe sa se auda in casa. Cu tehnologia multi-camera puteti asculta muzica in mai multe camere folosind tehnologia WiFi. Cu aceasta tehnologie nu mai aveti nevoie de cabluri care sa lege boxele intre ele. Semnalul muzical se transmite de la o boxa la alta prin intermediul retelei WiFi de acasa.

    Din pacate aceste avantaje tehnologice nu sunt suficiente pentru a va oferi acasa un sunet bun. Boxele active wireless sunt la mare cautare in zilele noastre, iar acest fapt le face foarte atractive pentru producatorii de componente audio. Toata lumea a inteles ca se pot face bani multi si din aceasta cauza piata este invadata de o multime de produse de slaba calitate. In revista AVClub nu veti gasi articole despre asemenea produse, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.
    Daca sunteti in cautarea unei boxe active wireless de calitate, speram ca articolul de astazi sa va ajute.  Va prezentam 3 boxe active construite dupa principii audio si de design solide. 


    Audio Pro Addon T5

    Constructie
    Importatorul HiFi Center a trimis catre noi pentru acest articol o boxa alba. Cand am scos boxa din cutie am remarcat imediat calitatea foarte buna a materialelor si designul modern cu o usoara tusa retro. Manerul din piele prins in doi butoni de aluminiu ofera clasa acestei mici boxe, sporind parca si mai mult senzatia de obiect cult. Langa maner gasim partea de control a boxei. Aceasta are forma unui dreptunghi metalic acoperit de mici butoane cu care se pot controla diferitele functii ale boxei. In partea din fata se afla doua tweetere de 20 mm si un difuzor de 10 cm asezat pe mijloc. Tehnologia Bluetooth 4.0 folosita pe aceasta boxa va permite o conectare rapida de tip plug and play. Pentru a va conecta via Bluetooth trebuie sa apasati butonul dedicat aflat in partea de control. Daca doriti sa folositi o conexiune cu fir exista posibilitatea de a va conecta folosind o mufa audio stereo de 3,5 mm. Pe spate se afla un port USB la care puteti conecta un dispozitiv Google Cast sau pur si simplu sa incarcati telefonul.

    Sunet
    Cheril Bentyne / Killing Me Softly – sunetul a fost bine prezentat in spatiul camerei, vocea a sunat echilibrat cu o usoara tendinta metalica iar instrumentele au parut sa ofere un suport coerent inregistrarii; muzica a avut ritm bun fara sa fie obositoare.
    Massive Attack  / Ritual Spirit – basul a avut adancime si a fost suficient de percutant raportat la dimensiunea boxei; mediile si inaltele au fost clare, fara sa prezinte distorisuni; dinamica muzicala a fost buna.
    Pink Floyd / Money – sunet solid pe ansamblu, chitara a sunat optimist, saxofonul a fost ceva mai discret, iar vocea a fost limpede ca un rau de munte; la cresterea volumului sunetul a capatat usoare distorsiuni.

    Concluzie
    Daca sunteti in cautarea unei boxe active de calitate, compatibila multi-camera si Bluetoth, nu vad un motiv serios pentru care nu ati incerca Audio Pro Addon C5. Boxa are un sunet echilibrat cu valente evidente in zona audio hifi si in plus arata foarte bine. Camera in care am testat Audio Pro Addon C5 are 44 mp si va pot spune ca exista suficienta putere incat sa organizati chiar mici petreceri.  Posibil sa gasiti o boxa cu un sunet mai bun, dar cu siguranta veti baga mana mai adanc in buzunar.

    11.thumb.jpg.4465e94082c7104710580c22d500c261.jpg

    Geneva Classic M

    Constructie
    Boxa activa este imbracta in lemn de nuc pe aproape intrega suprafata. Cu un design minimalist, aproape conservator, reuseste sa iti atraga privirea fara sa vrei. La prima vedere nimic nu te impresioneaza, insa cand privesti in detaliu aceasta cutie cu aspect traditional incepi sa observi multitudinea de detalii aproape perfecte. In partea de deasupra, pe suprafta lemnului, sunt amplasate 6 butoane senzoriale cu care putem controla boxa.  Partea din fata este acoperita cu un grilaj de aluminiu. Sub acest grilaj se afla 2 tweetere si 2 difuzoare amplificate activ de un amplificator in clasa D pe 4 canale. In coltul din dreapta al partii acoperite de grilajul din aluminiu se afla un mic afisaj perfect integrat estetic care afiseaza ora, modul de functionare si statia radio. Pe spatele boxei se poate monta antena radio. Conectarea se face foarte usor folosind Tehnologia Bluetooth 4.0. si este de tipul plug and play. 

    Sunet

    Cheril Bentyne / Killing Me Softly – sunetul a crescut in dimensiune, instrumentele au devenit reale si palpabile, iar spatiul camerei a fost bine acoperit de muzica;  vocea feminina s-a simtit usor crispata, insa pe ansablu a avut o coerenta buna; instrumentele au avut corp si greutate oferind o prestatie cu un realism bun; pe ansamblu sunetul nu a fost atat de clar pe cat mi-as fi dorit, dar a compensat prin ritm si dinamica.
    Massive Attack  / Ritual Spirit – basul a coborat surprinzator de mult pentru o boxa de acest calibru, a avut adancime, a fost percutant si dinamic; mediile si inaltele au avut o prezenta discreta fiind usor impinse in plan secund; dinamica muzicala a fost excelenta.
    Pink Floyd / Money – sunetul a avut energie buna cu o dinamica bine conturata; chitara si saxofonul au fost ceva mai discrete, iar vocea a parut ca a coborat cu o octava; cresterea volumului a oferit o calitate in plus auditiei, iar acest lucru ar trebui sa-i bucure pe cei care iubesc petrecerile.

    Concluzie
    Geneva Classic M este o achizitie buna daca va doriti o boxa activa cu un design clasic. Este manufacturata din materiale de cea mai buna calitate, are un sunet bun si este foarte usor de folosit. Petrecaretii cu siguranta vor fi foarte fericiti pentru ca sunetul acestei boxe isi pastreaza calitatile chiar si la volum mare.

    33.thumb.jpg.b7bba33b8d58d12f2b9ae5c441d4422f.jpg

    Vifa Copenhagen 2.0

    Constructie

    Modelul primit de noi pentru articol este de culoare rosie si are un design scandinav modern si atragator. Boxa este acoperita cu o grila din panza ce aminteste de mobilierul specific tarilor nordice. Fiind o boxa mobila cu care puteti merge in vacanta, este gandita sa arate ca o micuta geanta de voiaj. Pentru a usura portabilitatea in partea de deasupra avem un maner mat din aluminiu care se intinde de la stanga la dreapta pe toata suprafata boxei. In spatele grilajului gasim 2 tweetere de 28 mm, 2 difuzoare de medii si 2 difuzaore pentru bas de 80 mm. Pe panoul frontal gasim doua butoane pentru volum si un led care se aprinde in momentul in care boxa functioneaza. In spate avem un micut panou de conectare cu o intrare pentru partea de alimentare, o intrarea auxiliara stereo de 3,5 mm pentru ascultare prin cablu, un port USB pentru ascultarea prin cablu folosind aparate iOS si doua butoane, unul cu care deschidem sau inchidem alimentarea boxei si unul pentru asocierea cu alte dispozitive similare. Conectarea se face foarte usor folosind Tehnologia Bluetooth 4.0. si este de tipul plug and play. Puteti sa va conectati si direct prin WiFi folosind meniul telefonului dumneavoastra. Din pacate noi nu am reusit sa legam boxa la reteaua noastra interna via Wifi, asa ca nu va putem oferi detalii despre cum functioneaza. Pentru ca este o boxa mobila, Copenhagen 2.0 are un acumulator care odata incarcat va asigura o autonomie de pana la 8 ore.

    Sunet

    Cheril Bentyne / Killing Me Softly – sunetul a acoperit foarte bine camera, instrumentele se simt reale si bine delimitate;  vocea feminina este naturala cu usoare asperitati compensate de zonele joase unde vocea se simte bogata si detaliata;  instrumentele au o prezenta convingatoare cu accent pe sunetele aflate in partea superioara a spectrului sonor; pe ansamblu sunetul a fost clar si bine definit cu o usoara tendinta de a evidentia sunetele luminoase.
    Massive Attack  / Ritual Spirit – basul a fost corect, fara sa aduca distorsiuni suplimentare care sa murdareasca sunetul asa cum te-ai astepta la o boxa de dimensiunea aceasta; mediile si inaltele sunt usor evidentiate sporind senzatia de energie pe care o degaja aceasta boxa; dinamica muzicala a fost buna.
    Pink Floyd / Money – scena sonora este bine structurata si ofera ascultatorului o prezentare coerenta a spatiului in care sunt asezati instrumentistii; chitara si saxofonul sunt impinse in fata de parca ar exista o amplificare separata pentru aceste instrumente, iar vocea a parut in unele momente exagerat de energica; si in acest caz cresterea volumului a oferit o calitate in plus auditiei, iar acest lucru ar trebui sa-i bucure pe cei care iubesc petrecerile.

    Concluzie

    Vifa Copenhagen arata si suna uimitor. Sunetul este transparent si fidel inregistrarilor. Va recomand aceasta boxa daca sunteti  petrecareti prin excelenta si daca va plac excursiile si micile vacante alaturi de prieteni sau familie.

    22.thumb.jpg.0d1c089fac65cbda602103475143ff32.jpg

    Editat de dinica


    Recenzie utilizator

    Comentarii Recomandate

    Nu sunt comentarii de afișat



    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Vizitator
    Adaugă un comentariu...

    ×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

      Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

    ×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

    ×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

    ×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.