Sari la conținut
HiFi Tech

Tabel Lideri

Conținut Popular

Afișez conținut cu cea mai mare reputație pe 19.07.2021 în toate secțiunile

  1. Am uitat sa mai fac o precizare importanta: - data fiind vechimea mare a magnetofoanelor (35-40 de ani), orice ati lua, se cam impune o revizie generala. O astfel de revizie facuta CA LA CARTE, de un electronist serios si priceput, nu este deloc ieftina - in general depaseste costul de cumparare al magnetofonului !! Sa nu va luati dupa reclama pe care si-o fac de obicei vanzatorii, ca magnetofonul lor este servisat, recapat, reglat, capete schimbate, etc.... Sunt 1.000% ABURELI !!! Exista pe piata magnetofoane perfect servisate /reconditionate de profesionisti recunoscuti international, dar pretul lor incepe de pe la 3000-3500 de euro bc. La acelea este precizat si atelierul /firma unde a fost facuta operatia si se prezinta factura sau [lunga] lista de operatiuni executate.
    1 punct
  2. Depinde pt ce vreti sa il cumparati. La inregistrari live - si implicit la redarea respectivelor inregistrari, este intradevar o diferenta enorma intre cele doua clase. Chiar daca cifrele in sine par mici (4-6db la diafonie, 3-6db la semnal zgomot), pur si simplu tehnic ele nu pot fi atinse decat la inregistrarea pe 2 piste. Motiv pt care in studiouri doar asa se inregistra (si se inregistreaza). In plus, pt maximizarea performantelor se lucreaza doar pe viteze mari (38-76cm/s), chiar daca unele magnetofoane pe 2 piste sunt capabile si de 19cm/s. Problema pt utilizatorii domestici este ca nu prea au ce sa inregistreze pe 2 piste - nu are sens sa copiezi muzica pe banda la o calitate [tehnic posibila] net superioara sursei (cd sau vinil ) ... Marii pasionati audiofili le folosesc (doar pe redare) pt ascultat muzica la un nivel de calitate sensibil superior celolalte sisteme de stocare (cd, dvd-a, vinil, etc). Dar benzile master (de studiou) care se mai gasesc pe net sunt foarte scumpe - 100-500usd o banda cu 1-2 (si foarte rar 4) piese. Pt utilizarea domestica, magnetofoanele pe 4 piste sunt mai potrivite pt "joaca cu magentofonul", acasa. Dar retineti ca va fi doar o joaca, departe de "liga mare" a utilizatorilor [cu bani multi] a sculelor pe 2 piste si 76cm/s. Nu uitati ca pt o auditie de calitate va trebuie si un sistem audio de buna calitate. Nu are sens o sursa de semnal la nivelul unui B77 pe 2 piste fara o camera tratata acustic si un amplificator si boxe de macar cateva mii bune de euro fiecare (la sh).
    1 punct
Acest tabel lideri este setat pe București/GMT+02:00
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.