Sari la conținut
HiFi Tech

oake

Membri
  • Număr conținut

    493
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    10

oake a câștigat ziua ultima dată pe Iulie 26 2020

oake a avut cel mai apreciat conținut!

Detalii

  • Locatie
    Bucuresti

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

oake's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

45

Reputație Comunitate

  1. Ok cand ma duc la farmacie cer si un tester de ph Apropo...cat rebuie sa fie PH-ul sa sa ma inscriu in grafic?
  2. Bogdane mi-a venit...am facut proba cu apa chioara: la putere maxima creaza un fel de patura deasupra apei si daca bagi mana putin nu te uzi. Mai astept un element si o pun la treaba.
  3. Scuze...mi-ai dat rahat da-mi si lingura. Piata Domenii e la o statie de piata 1mai. Cum verific ph-ul
  4. OK... miine am sa pun apa de aer conditionat impreuna cu ce trebuie, pe care o sa o filtrez.
  5. "Nu sunt ceea ce par a fi" spunea Minulescu. In spatele unei "figuri" sa intampla, deobicei, mult mai mult decat poate reda (figura). Continui sa ma simt ciudat: sa fiu luat drept un neofit in materie de vinil chiar ma doare, chiar nu merit...iubesc acest mod de exprimare sonora. Nu stie nimeni tot, cu atat mai putin eu...dar dupa aproape 40 de ani de vinil tot mai prinzi una - alta...cat ai fi de ingramadit.
  6. Apropo...lunea asta imi vine jucaria. Deabia astept.
  7. "Trancotistul" , multam pentru profesorul care se presupune ca ar trebui sa ma ghideze in lumea vinilului. Eu am avut vinil in casa de la inceputul anilor '80. In 1982 aveam V15III pe un DD Technics (lucru rar la vramea respectiva)si faceam matrite pe un Uher (ala cu omega drive). De unde ideea ca trebuie un tutorial pentru "nepriceputul" de mine. Am 6 sau 7 pickup-uri "minarite" de mine (in sensul bun)...numai unul si unu...si toate suna. Deci repet:de unde si pina unde ideea ca trabuie un tutorial de folosire a vinilului pentru mine?
  8. Apropo...te duci la Vio?...daca tot vorbim de acustica.
  9. Cristi...odata ca am facut liceul acu' 110 ani. Daca mi-aduc bine aminte nu am prea facut acustica in liceu..poate piatra aruncata in apa. Nu veau sa fiu, sau sa devin un exeget in acustica, vreau doar sa-mi curat vinilurile. Daca ai de spus ceva e binevenit.
  10. Corecteaza-ma daca gresesc...am observat ca frecventa e constanta, indiferent de volumul de apa folosit. De ex la 6l, cazul in disutie, frecventa e de 40KHz si e o constanta...ce difera e puterea.
  11. Total de acord. Probabil de aia baietii spun ca trebuie si un pic de izopropil (dealtfel un bun decapant, si detensionant din ce am inteles) La vinilurile de 40-50 de ani, cum am eu e clar ca fundul canalului e plin de "nitrații și nitriții" (ca sa te citez) si aici intervin ultrasunetele. Am o "jucarie" cu aspirator pentru vinil. Am folosit solutia producatorului iar rezultatul e frectie la piciorul de lemn: din 20000 de paraituri a eliminat 3. Astfel daca ultrasunetele fac ce am citit si auzit (inclusiv pe acest forum), in cazul meu ultrasunetele vor deveni un "must". Oricum la inceputul sapt viitoare soseste "minunatia"...primul vinil va fi un electrecord ca sa vad ce sa intampla, iar urmatorul va fi un Deutsche Grammophon, Schubert, quintet de coarde cu Rostropovich
  12. https://www.ebay.com/itm/Ultrasonic-Vinyl-Record-Cleaning-Machine/274380091192?hash=item3fe253ef38:g:ck0AAOSwtzdcpykR Nu stiu daca o sa se vada direct ( este de pe ebay). Acest producator de asa ceva spune despre solutie cam asta: "is easy to make yourself and is a mixture of distilled water, wetting agent and a small amount of isopropyl alcohol." Am comandat deja aparatul, apa distilata deja mi-a venit, inclusiv wettting agent (1 l, care se pune 30 ml la 6 l apa). Am mers pe specificatiile producatorului. Din ce spun englezii nu e traba de detergent...e altceva (alta tehnologie) Va tin la curent cu rezultatele.
  13. Multam pentru sfaturi si glume. Daca cineva mai are ceva de adaugat ramin recunoscator (mai putin glume). Chiar vreau sa vad ca face dracovenia asta.
  14. Din ce stiu, acetona este un diluant cu care eu lipesc capacele de pickup ... adica dizolva plasticul intr-o anumita masura facand posibila lipirea. Oare nu ataca vinilul?
  15. Contrad-ul are si proprietati de fluidificare a solutiei?... lucru recomandat de un producator de asa ceva din GB, dar cu un produs dedicat (tot foarte scump). Cuva de curatire are 6 l, banuiesc ca se poate filtra cuntinutul si mai apoi sa se completeze...altfel te costa lichidul mai mult ca aparatul (am peste 1000 de viniluri si 95% sunt vechi) Deasemenea mai am si o masina cu aspiratror pentru viniluri, deci uscarea nu ar fi o problema. Tehnic vorbind, condensul este apa distilata (vaporii de apa vin in contact cu o suprafata mai rece si isi transforma starea de agregare). Cel da la aerul conditionat mai aduna ceva praf pa traseu dar se poate filtra. Acuma decind cu pandemia m-am specializat in alcoluri. Cel etilic e de departe cel mai scump. Ideea e ca vreau sa-mi curat vinilurile eficient(am numai muzica buna pe ele), dar vreau sa vad la cat ma duce distractia asta. Ai putea sa il intrebi pe amicul tau de nivelul de zgomot pe care il face masinaria? (Banuiesc ca o foloseste la puterea maxima) Nu de alta dar am fost deja avertizat de politie (cu o hirtie) si la urmatoarea escapada sonora pentru noi, zgomotoasa pentru vecini devin casier platitor intre600 si 2000 lei.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.